اخبار همهشمول!
فرشته حسینی
در ستون هفتگی طنز اخبار همهشمول، ما خبر همه را میگیریم. بهشمول شما مسوولان عزیز!
بازسازی ۱/۸میلیون دالری دیوار سفارت
این هفته مقام اول فساد اداری بعد از یک تعظیم بلندبالا به شهرداری کابل، تعلق میگیرد به دیوار سفارت ما در امریکا. این دیوار از خدا بیخبر در شرایطی که مردم برای ده افغانی درماندهاند، یکمیلیون و هشتصدهزار دالر را فقط برای ظاهر خود مصرف کرده است. متاسفانه دیوار نامبرده حتی پس از افشای فساد اداریاش هنوز محکم در جای خود ایستاده و نه معذرتخواهی میکند و نه از شرم فرو میریزد.
خانم رویا رحمانی که سفیر ما در امریکاست اما اعتقاد دارد نباید زود قضاوت کنید چون دیوارها سه نفر… ببخشید سه عدد بودهاند. ضمنا این اتفاق در امریکا افتاده و نباید مخارج دیوارهای افغانی را با امریکایی مقایسه کرد.
آگاهان امور نیز میافزایند که باد آورده را باد میبرد. مردم نباید برای خرج شدن این پولها زیاد خودشان را ناراحت کنند. مسوولان وزارت صحت نیز اشاره میکنند ناراحتی برای چیزهای بیخودی باعث شیوع بیشتر کرونا میشود، ما هم که امکانات نداریم. دیگر خودتان میدانید.
#وزارت-من-کجاست؟
بعد از ماهها گفتگو و جنجالهای داخلی و خارجی بر سر انتخاب رییسجمهور افغانستان، بالاخره معلوم شد که مردم غنی را انتخاب کردهاند اما برای احتیاط بهتر است آقای عبدالله هم نصف کابینه را انتخاب کند.
شنیده میشود آقای غنی وزیرهایش را تقریبا نصب و راهاندازی کرده اما منتظر است آقای عبدالله نیز کار خانگیاش را انجام بدهد که بخیر یکسال پس از انتخابات بتوانند کابینه را رسما به پارلمان معرفی کنند. باز هم شنیده میشود اعضای تیم عبدالله این روزها با هشتگ وزارت من کجاست در اطراف او تحصن کرده و تهدید میکنند که اگر وزارتشان پیدا نشود، انقلاب میکنند. آقای عبدالله هم حیران مانده که ده وزارت را چطور بین ۱۵ رهبر تقسیم کند.
از طرفی رسانهها هم این روزها گیر دادهاند به این قضیه و هر روز میگویند چرا لیست کابینه مشخص نمیشود؟ من نمیدانم کی گفته که مردم منتظر لیست کابینه هستند؟ مردم حتی نرفتند رای بدهند باز منتظر لیست اعضای کابینه هستند؟ شاید بعد میخواهند ادعا کنند که مردم منتظر رای اعتماد وکلای پارلمان به کابینه هم هستند؟!
خدا را شکر که ما خودمان همه شرایط یک زندگی باعزت را داریم؛ مثلا صلح، مثلا امنیت، مثلا رشد اقتصادی، مثلا اعتبار جهانی. لیست کابینه را به سر خود بزنیم؟ باز اگر لیست کابینه در این چیزها تاثیری هم داشت شاید کمی منتظرش میبودیم.
ایجاد پولیس مخفی در کابل
دولت در این اواخر ناگهان هم خودش متوجه شده و هم برایش گزارش رسیده که کل فساد در نیروی پولیس به لباسشان مربوط میشود. اصولا هر پولیسی که لباس پولیس بپوشد و از طرف مجرمان قابل شناسایی باشد ممکن است به فساد هم آلوده شود. حتی کسانی خبر دادند که عدهیی بدون اینکه واقعا پولیس باشند با لباس پولیسی درآمد دارند؛ قرار شد که برای پایین آوردن رتبه جهانی در فساد و همچنین صرفهجویی در مخارج پولیس، تعدادی از پولیسها به صورت آزمایشی دیگر لباس نپوشند… نه جانم. برهنه که نمیشود دنبال تبهکاران رفت. لباس پولیس نپوشند. اسمشان را هم گذاشتهاند پولیس مخفی.
به نظر من که طرح بسیار جالبی است. فقط در نظر داشته باشند همان طور که پولیس مخفی جور کردید، ممکن است فساد مخفی هم جور شود.
و اما خبر خوب هفته مربوط میشود به «روز جهانی مهارتهای جوانان» انتظار نداشته باشید حالا بشنوید که ما جوانان ماهر و مسلکی در سطح جهانی داریم، اما به اندازه کافی جوان داریم. مهارت هم داریم. فقط ممکن است پولیس انترپل زیاد با مهارتهایمان موافق نباشد. به روز جهانی هم خیلی اهمیت میدهیم. بنابراین اگر کلمات روز جهانی مهارتهای جوانان را جدا جدا در نظر بگیریم واقعا خبر خوبی است و میتوانیم آن را تجلیل کنیم!
با سلام و عرض ادب :
ازین صفحه و این عنوان استقبال می کنم. و از خانم فرشته حسینی هم تشکر . به خاطر زحمت های که می کشد. در رابطه با فساد در سفارت افغانستان در واشنگتن که در رسان ها درز کرد و چیز های زیادی در مورد آن نوشته و گزارش شد. اما خانم رویا رحمانی در شماره امروز روزنامه هشت صبح در یک مقاله زیر عنوان “هتک حرمت زیر نام آزادی بیان ” رویا رحمانی، سفیر افغانستان در واشنگتن / ۲۶سرطان , ۱۳۹۹ ” نوشته و بدون ارائه اسناد و مدارک خود را قهرمان جلوه داده و بری از فساد دانسته است. تمام مسئولیت را بر دوش آژانس خبری پژواک دانسته است. که من ازین دیده درایی خانم رحمانی تعجب کردم. به این می گویند: مفسدین چشم پاره ….
به امید دوام این نوشتار در روزنامه وزین راه مدنیت.