خبر

داکتر عبدالله طرح انتقال صنف‌های اول تا سوم مکاتب به مساجد را از اساس اشتباه خواند

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحۀ ملی کشور، در واکنش به طرح وزارت معارف کشور گفت که طرح این وزارت مبنی بر انتقال شاگردان صنف‌های اول تا سوم مکاتب به مساجد نادرست و از اساس اشتباه است.

آقای عبدالله امروز، سه‌شنبه (۱۸قوس) در نشست ملی صلح، رسانه‌ها و جامعه مدنی اعلام کرد: «از نظر من، به‌عنوان یک شهروند کشور، لغو معینیت تعلیمات اسلامی وزارت معارف و طرح بردن صنف‌های اول تا سوم شاگردان به مساجد، کار روزمرۀ حکومت نیست.»

وی افزود که این موضوع را از رسانه‌ها شنیده و تاکنون نمی‌داند که توضیحات وزارت معارف در این باره چیست.

رییس شورای عالی مصالحه همچنین تاکید کرد: «اگر چه من تلاش می‌کنم تا به کار روزمرۀ حکومت دخالت نکنم، اما این کار روزمرۀ حکومت نیست این یک کار بسیار بزرگ است. معینیت تعلیمات اسلامی باید تقویت می‌شد.»

وزارت معارف کشور روز شنبه (۱۵قوس) با نشر خبرنامه‌‌یی در صفحۀ فیسبوکش نوشته بود که مساجد را در ایکو سیستم آموزشی شامل کرده و براساس آن تمام شاگردان، صنف‌های اول تا سوم را در مسجدهای محل سکونت‌شان فرا می‌گیرند.

در این خبرنامه آمده بود که در سه سال نخست آموزش و پرورش، رفتن به مسجد یک هویت قوی اسلامی را در دانش‌آموزان ایجاد و محوریت اسلام را برای دانش‌آموزان برجسته خواهد کرد.

این وزارت تصریح کرده بود که ساختارش را تغییر داده تا اسلام جایگاه محوری را در سیستم تعلیم و تربیه داشته باشد.

به دنبال خبرساز شدن این طرح، نجیبه آرین، سخنگوی وزارت معارف کشور، به روزنامه راه مدنیت گفت که نظر به نیاز و تقاضامندی مدارس، حجم و محتوای کتاب‌های مدارس و دارالحفاظ‌ها، می‌توان تغییراتی با مشوره ریاست عمومی تعلیمات اسلامی صورت بگیرد.

او تاکید داشت که همۀ اطلاعیه‌ها و موارد منتشر شده تنها مربوط به مدارس و دارالحفاظ‌ها خواهد بود و هیچ‌گونه رویکرد دینی نسبت به مکاتب اتخاذ نشده است.

همچنین در رابطه با چگونگی مدیریت و نظارت بر مساجدی که قرار است برای آموزش اطفال ( که دسترسی به مکاتب ندارند) استفاده شوند، خانم آرین اعلام کرد که در این مساجد، نه علمای دین، بل معلمان تدریس خواهند کرد که در استخدام یا قرارداد وزرات معارف هستند و نصابی را ارایه می‌دهند که در سایر مکاتب ارایه می‌شود.

سخنگوی وزارت معارف کشور همچنین هرگونه فشار بیرونی بر این وزارت برای اسلامیزه کردن سیستم آموزشی کشور را رد کرد.

به باور کارشناسان مسایل آموزشی، آموزش کودکان مبتنی بر قرائت‌های دینی و ایدیالوژیکی امر جدیدی نیست. دولت‌های فاشیستی ایتالیا، آلمان، جاپان نیز آموزش کودکان را بر پایه اصول ایدیالوژیکی خود روی دست گرفته بودند که پیامد آن جنگ، ویرانی و سرخوردگی یک نسل شد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا