مقاله

کار رسانه‌یی پرکشش| ویژۀ ۱۰سالگی راه مدنیت

سید آقاحسین سانچارکی
راه مدنیت، راه دشواری که با عشق و دلبستگی هموار شده است. اگرچه بیست سالی می‌شود با آقای اصغر اشراق؛ مدیرمسوول روزنامه راه مدنیت آشنایی و در مقطعی همکاری داشته‌ام، اما «راه مدنیت» را -که اکنون پا به ده‌سالگی می‌گذارد- جسته و گریخته خوانده و تعقیب کرده‌ام.
اشراق از زمان دانشجویی در دانشگاه کابل تا همکاری با هفته‌نامه‌های اندیشه محصل، اندیشه معاصر، اقتدار ملی و نشریات دیگر عاشق کار روزنامه‌نگاری بوده است. او در تمام این مدت ذهنش سرشار از ایده‌های تازه و نو در عرصهٔ نشر، چاپ و فعالیت‌های پرکشش رسانه بوده است.
کار رسانه‌یی در کشور مانند افغانستان که مطبوعات مخصوصا به‌لحاظ سطح نازل فرهنگ عمومی و قلت سواد، با چالش جدی روبه‌رواند، کار آسانی نیست. اگر انگیزه و پشت‌کار نباشد، اگر دلبستگی شیفته‌وار به قلم، نوشتن و بازی با جادوی کلمات و سحر کلام و‌ عشق به آزادی نباشد، کسی حاضر به قبول سختی‌های این کار نیست.
خیلی‌ها را می‌شناسم که در این دو دههٔ پر تب‌وتاب و جوش‌وخروش کار رسانه‌یی، رسانه یا رسانه‌هایی را تاسیس کردند، اما نتوانستند دوام دهند و زود از نفس افتادند. انگشت‌شمارند رسانه‌هایی که از زمان تاسیس تاکنون منظم نشر شده و رسانه‌هایی که در پهلوی نشر منظم، از لحاظ شکل، ‌محتوا و کیفیت نیز خود را ارتقا بخشیده‌اند.
روزنامهٔ راه مدنیت یکی از معدود رسانه‌های چاپی است که از زمان تاسیس تا کنون روند رو به پیش داشته، از نظر نحوهٔ پرداخت به مسایل، رویدادها، تحلیل حوادث و تنوع مضامین هر روز بهتر شده است.
افزون بر آن، زبان این روزنامه پاک، سچه و معیاری است و اغلاط املایی و انشایی در آن به‌ندرت یافت می‌شود.
گزارش‌های رویدادی آن گزیده، تازه و‌ عاری از اطناب و تطویل است و تحلیل‌های سیاسی و سرمقاله‌هایش از تیزبینی و دقت نویسندگانش حکایت دارد.
همین که آقای اشراق توانسته پای خیلی از سرآمدان فکر و فرهنگ و‌ شاعران و ادیبان را به روزنامهٔ خود بکشاند، نشانهٔ توانایی مدیریتی و تفکر باز و به‌روز اوست.
این روزنامه پله پله بالا آمده و از هفته‌نامهٔ دوبرگی، اکنون به روزنامهٔ پرباری ارتقا کرده است. همین روند رو به رشد و توسعهٔ کمی و کیفی آن نشان می‌دهد که کارگردان آن به کار خود وارد است و می‌داند چگونه بر سختی‌ها و دشواری‌های رسانه‌داری فائق آید.
در پهلوی نشر راه مدنیت، آقای اشراق گاه‌گاهی اقدام‌های فرهنگی و ادبی دیگر نیز داشته است. یکی از بهترین ابتکارهای فرهنگی او تجلیل از هفتادو‌هفت سالگی زنده‌یاد رهنورد زریاب بود که چندی پیش در دفتر این روزنامه انجام شد.
ده‌سالگی راه مدنیت را به آقای اشراق و همکاران این روزنامه تبریک می‌گویم و برایشان توفیق و بالندگی بیشتر آرزو دارم.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا