خبر

سیگار: وزارت دفاع امریکا نتوانسته از تجهیزات حساس نظامی در افغانستان نظارت کند

راه مدنیت: سیگار یا دفتر بازرس ویژۀ ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان اعلام کرد که وزارت دفاع امریکا مقتضیات نظارت بر تجهیزات حساس دفاعی را از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ در افغانستان برآورده نتوانسته است.
سیگار روز پنج‌شنبه (۲۷قوس) با نشر گزارش در توییترش گفت، وزارت دفاع امریکا در امر پیگیری سیستم‌های کشفی و وسایل شب‌بین که به نیروهای افغانستان داده، کوتاهی کرده است.
بر اساس گزارش سیگار، فرماندهان مشترک انتقال امنیت برای افغانستان CSTC-A به‌دلیل محدودیت‌های امنیتی نتوانستند، بررسی ۶۰درصد تجهیزات حساس نظامی را در بین ماه‌های می ۲۰۱۹ و اپریل۲۰۲۰میلادی انجام دهند.
در ادامه این گزارش آمده: فرماندهان مشترک انتقال امنیت برای افغانستان تنها توانسته از ۱۲هزار و ۶۸۱مورد تجهیزات حساس موجودی پنج‌هزار و ۸۸مورد را انجام دهد که تقریبا ۴۰درصد تمام تجهیزات حساس را نشان می‌دهد.
ادارۀ بازرسی ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان تصریح کرد، حدود هفت‌هزار و ۵۹۳مورد تجهیزات که ۶۰درصد مجموع تجهیزات را تشکیل می‌دهد هیچ موجودی مرتبط به آن‌ها وجود ندارد.
سیگار افزود که پنتاگون برای به حداقل رساندن خطرات امنیت ملی و جلوگیری از انحراف تجهیزات دفاعی به‌شمول فناوری حساس باید همواره این تجهیزات را پیگیری و بررسی کند.
در ادامه آمده، تجهیزات نظامی که به حکومت افغانستان تحویل داده می‌شود باید همه ساله از سوی نظامیان امریکایی بررسی شود تا اطمینان حاصل شود، این تجهیزات کاملا برای مقاصد مورد نظر به کار برده شده است.
این اداره تاکید داشت، دو سال پیش، مقام‌های افغان به ناظران امریکایی گفته بودند از جمع ۴۸وسیلۀ شب‌بین که ایالات متحده در اختیار قوای افغان قرار داده بود،۱۹وسیله آن به دست دشمن افتاده و ۲۹مورد دیگر آن تخریب یا گم شدند.
مقام‌های CSTC-A گفته‌اند که آنان هرگز قادر به بررسی ۱۰۰درصد تجهیزات حساس نظامی در افغانستان نشده‌اند و بعید است که در آینده به آن دست پیدا کند.
این گزارش در حالی مطرح می‌شود که امریکا چندی قبل گفته بود قرار است این کشور دو پایگاه نظامی‌شان‌ را در افغانستان حفظ کند، اما نگفته این دو پایگاه در کدام ولایت‌های افغانستان حفظ خواهد شد.
بر اساس معلومات نشر شده، شمار پایگاه‌های بزرگ و کوچک ارتش امریکا در افغانستان، حدود هفت‌صد پایگاه عنوان شده است. بعد از بسته شدن شماری از پایگاه‌های امریکا در افغانستان، وسایل آن به پاکستان منتقل و تاسیسات آن نابود شدند.
امریکا بعد از حمله ۱۱سپتمبر با صدهزار نیرو وارد افغانستان شد، اما در حال حاضر شمار نیروهای امریکایی در کشور به چهارهزار و ۵۰۰تن می‌رسد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا