خبر

در سال ۲۰۲۰میلادی، ۱۱۲پروندۀ خشونت علیه خبرنگاران ثبت شده است

راه مدنیت: مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرد که در یک سال گذشته، ۱۱۲پروندۀ خشونت علیه خبرنگاران، کارمندان رسانه‌یی و رسانه‌ها ثبت شده که شامل قتل، جراحت، خشونت فیزیکی، توهین و تحقیر، تهدید، فشار و ارعاب و یا حمله و اعمال خراب‌کارانه می‌شود.
این گزارش امروز ‌شنبه (۱۳جدی) نشر شده و در آن آمده که در سال ۲۰۲۰ میلادی، هشت کارمند رسانه‌یی، به شمول سه مجری، دو گزارش‌گر، یک تصویربردار، یک کارمند تخنیکی و یک کارمند خدماتی کشته شده‌اند.

به تلگرام راه مدنیت بپیوندید
در گزارش گفته شده که در سال گذشتۀ میلادی، حداقل ۱۹خبرنگار و کارمند رسانه‌یی در رویدادهای جنایی و تروریستی زخمی شدند.
طبق معلومات گزارش مرکز خبرنگاران افغانستان، در جریان یک سال گذشته، ۴۵مورد تهدید، ۱۱مورد خشونت فزیکی، شش‌ مورد بازداشت، شش‌ مورد آدم‌ربایی و چهار مورد اقدام مسلحانه علیه خبرنگاران و رسانه‌ها ثبت شده است.
براساس گزارش نشر شده، گروه داعش به دو مجری، یک کارمند تخنیکی و یک کارمند خدماتی و گروه طالبان به کشتن یک گزارش‌گر و یک تصویربردار و همچنان افراد ناشناس به کشتن دو مجری متهم‌اند.
هم‌چنان در پروندۀ زخمی‌شدگان نیز، گروه داعش در ۹ مورد، تفنگ‌داران ناشناس در شش مورد و گروه طالبان در چهار مورد متهم‌اند.
مرکز خبرنگاران افغانستان افزوده که در ۴۵پروندۀ تهدید خبرنگاران در سال ۲۰۲۰میلادی، در ۱۲مورد مقام‌های دولتی، ۱۱مورد طالبان، شش مورد افراد ناشناس، پنج‌ مورد امنیت ملی، چهار مورد افراد زورمند، سه مورد پولیس، یک عضو مجلس نمایندگان، یک نمایندۀ شورای ولایتی، محافظان رییس‌جمهوری و یک افسر ارتش در آن شامل‌اند.
در این گزارش آمده که در ۱۳پروندۀ توهین و تحقیر خبرنگاران، پولیس در هشت مورد، امنیت ملی و زورمندان هر کدام در دو مورد و محافظان رییس‌جمهور در یک مورد متهم‌اند.
هم‌چنان گروه طالبان در چهار مورد ربودن خبرنگاران متهم است. در ۱۲ماه گذشته، شش مورد حملۀ مسلحانه به خبرنگاران و رسانه‌ها نیز از سوی افراد ناشناس به ثبت رسیده است.
از سویی هم، احمد قریشی، رییس اجرایی مرکز خبرنگاران افغانستان گفته که سال ۲۰۲۰میلادی به لحاظ آسیب‌هایی که به جامعۀ رسانه‌یی کشور زده شده، متمایز از سال‌ ۲۰۱۹ بود.
آقای قریشی افزوده که در کنار کشته شدن هشت کارمند رسانه‌یی، ویروس کرونا نیز به مشکلات جامعه‌ی رسانه‌یی افزود و حداقل هفت کارمند رسانه جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادند و هم‌چنان با کاهش درآمدها، چندین رسانه از فعالیت بازماندند و شمار قابل توجهی از کارمندان بیکار شدند و یا معاش آن‌ها کاهش یافته است.
رییس اجرایی مرکز خبرنگاران افغانستان تاکید داشت: «ما از حکومت می‌خواهیم در همکاری با جامعه بین‌المللی به نگرانی‌های رو به افزایش جامعه رسانه‌‌یی مطابق با یک راه‌کارعملی رسیدگی کند. این نگرانی‌ها در عین حال باید در مذاکرات صلح با طالبان به عنوان اولویت مطرح شود در غیر آن صورت پیامد ادامه این وضعیت بر کل جامعه افغانستان سایه خواهد افگند.»
این در حالی‌ست که چند روز پیش، سازمان خبرنگاران بدون مرز نیز افغانستان را در فهرست پنج کشور مرگ‌بار برای خبرنگاران قرار داد.
در گزارش چند روز پیش این سازمان آمده که در جریان سال ۲۰۲۰میلادی، ۵۰خبرنگار در جهان کشته شده‌اند. بر اساس این گزارش، مکزیک با هشت کشته، عراق با شش کشته، افغانستان با پنج کشته، هند با چهار کشته و پاکستان با چهار کشته، از مرگ‌بارترین کشورها برای خبرنگاران شناخته شده‌اند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا