خبر

افغانستان در جایگاه ۱۲۲رده‌بندی آزادی رسانه‌ها باقی ماند

راه مدنیت: سازمان گزارش‌گران بدون مرز امروز سه‌شنبه (۳۱حمل) با نشر گزارش سالانه‌اش اعلام کرد که افغانستان در رده‌بندی جهانی آزادی رسانه‌ها در سال جاری میلادی، بدون هیچ تغییری، در جایگاه ۱۲۲باقی مانده. کشتار هدفمند خبرنگاران و آزادی رسانه‌ها را تهدید می‌کند.

در گزارش سازمان گزارش‌گران بدون مرز آمده که افغانستان به دلیل افت و یا تغییرات دیگر کشورها در جایگاه خود باقی مانده است، اما همچنان یکی از مرگ‌بارترین کشورهای جهان برای خبرنگاران است.

در این گزارش تاکید شده که در جریان سال ۲۰۲۰میلادی افزون بر ویروس کویید۱۹ که جان ده‌ها خبرنگار را گرفته است، بل ویروس «خشونت افراط‌گرایانه» نیز خبرنگاران به‌ویژه خبرنگاران زن را هدف قرار داده است.

سازمان گزارش‌گران بدون مرز می‌افزاید که در جریان سال ۲۰۲۰میلادی دست‌کم شش خبرنگار و همکار رسانه‌‌یی به‌شکل هدفمند کشته شدند. همچنان این سازمان گفته که از آغاز سال جاری میلادی تا کنون نیز چهار خبرنگار و کارمند رسانه‌‌یی کشته شده‌اند.

سازمان گزارش‌گران بدون مرز در بخشی از گزارشش برای توقف زنجیرۀ کشتار روزنامه‌نگاران هشدار داده و از مقام‌های حکومت افغانستان خواسته که قتل خبرنگاران را به‌صورت جدی تحقیق و بررسی کنند.

همچنین در این گزارش از جامعه جهانی، به‌ویژه از ایالات متحدۀ امریکا، آلمان و فرانسه نیز خواسته که از فراخوان سازمان گزارش‌گردان بدون مرز به محکمۀ دیوان کیفری بین‌المللی برای شامل کردن جنایت علیه روزنامه‌نگاران در پروندۀ متعلق به افغانستان، حمایت کنند.

در رده‌بندی جهانی ۲۰۲۱آزادی رسانه‌ها، ناروی، فنلند و سویدن به ترتیب در جایگاه اول تا سوم قرار گرفته‌اند. همچنان اریتره، کوریای شمالی و ترکمنستان از جمله کشورهای شناخته شده‌اند که رسانه‌ها در آن از آزادی کمتر برخوردارند.

این در حالی‌ست که مرکز خبرنگاران افغانستان گفته بود که از زمان امضای توافق‌نامۀ صلح میان امریکا و گروه طالبان تا ماه جدی سال گذشته خورشیدی، دست‌کم ۱۱خبرنگار و کارمند رسانه‌‌یی کشته شده‌اند.

مرکز خبرنگاران تاکید کرده بود که قتل‌های هدف‌مند کارمندان رسانه‌‌یی، وضعیت بد امنیتی و اقتصادی رسانه‌ها و خبرنگاران، ترک و درخواست پناهندگی برخی از خبرنگاران در کشورهای بیرونی، از جمله مواردی است که جامعۀ خبرنگاری را تحت تاثیر قرار داده است.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا