خبر

خلیل‌زاد به طالبان: اگر صلح را نپذیرید با تعزیرات بین‌المللی مواجه می‌شوید

راه مدنیت: زلمی خلیل‌زاد، نمایندهٔ خاص امریکا برای صلح افغانستان می‌گوید گروه طالبان دلایلی برای دنبال‌کردن راه‌حلی مبتنی بر پیروزی نظامی ندارد و در صورتی که گروه طالبان صلح را نپذیرد و در پی گرفتن قدرت از راه نظامی باشد، با مخالفت‌ها و تعزیرات بین‌المللی مواجه می‌شود.

آقای خلیل‌زاد این صحبت‌ها را در نشست استماعیه‌ٔ کمیتهٔ روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا مطرح کرده است.

وی در این نشست خطاب به گروه طالبان گفت: «برای برخورداری از مشروعیت بین‌المللی و خروج نام رهبران‌تان از فهرست‌های سیاه امریکا و سازمان ملل متحد باید راه‌حلی مبتنی بر مذاکره را بپذیرید.»

همچنین او تاکید کرد که طالبان با پذیرفتن صلح می‌توانند به‌عنوان یک جریان سیاسی مطرح شوند و نیز بخشی از آیندهٔ افغانستان باشند که مورد پذیرش جامعه‌ جهانی است.

با این حال، رهبران گروه طالبان از سال‌ها به این طرف تحت تحریم‌ها و تعزیرات سازمان ملل متحد و شماری از اعضای این نهاد قرار دارند.

کمیتهٔ تعزیرات شورای امنیت سازمان ملل متحد از سال ۱۹۸۸ میلادی به این طرف تعزیرات این شورا بر طالبان را نظارت می‌کند. ریاست این کمته را هند بر عهده دارد و ناروی، ایرلند، کنیا و مکزیک نیز عضو آن اند.

گروه طالبان بارها خواستار رفع تحریم‌ها براساس توافق‌نامهٔ صلح دوحه میان این گروه و امریکا شده است.

در عین حال، روز گذشته محمدحنیف اتمر، وزیر امور خارجهٔ کشور در یک نشست خبری گفت که بدون تامین صلح و برقراری آتش‌بس، رفع تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد بر رهبران گروه طالبان نمی‌تواند مطرح شود.

همچنین حمدالله محب، مشاور امنیت ملی کشور هم اخیرا گفته است که برای مجبورکردن گروه طالبان به صلح، باید از تمامی اهرم‌های فشار از جمله وضع تحریم‌های بیشتر توسط سازمان ملل متحد علیه این گروه استفاده شود.

از سویی هم زلمی خلیل‌زاد در این نشست با اشاره به روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان نیز گفته که این روند به خوبی پیش می‌رود.

او افزوده است که خروج مصون نیروهای امریکایی از افغانستان، تسریع روند صلح و جلوگیری از مبدل‌شدن دوبارهٔ افغانستان به پناه‌گاه امن برای تروریستان از اهداف امریکا می‌باشد.

روند خروج نیروهای بین‌المللی در اول ماه می سال جاری میلادی شروع شد و قرار است که این روند تا ۱۱سپتامبر تکمیل گردد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا