گزارش

تندیس «رناتا فونته»؛ این بار برای چهار زن فعال

مدنیت: پیش از این، اهدا و اعطای جوایز نمادین از سوی نهادهای مهم، بیشتر به کسانی تعلق می‌گرفت که تا حدود زیادی رضایت افکار عمومی را به‌دنبال نداشت؛ زیرا اکثر این‌ها یا نمایندگان مجلس بودند، یا رهبر یک شبکه یا نهادی که سال‌ها از پروژه‌های هنگفت به‌نام زنان مستفید شده و یا هم برخی زنان سیاسی که از روابط گسترده‌ای با منابع مختلف برخوردار شده‌اند.

اما این بار به‌نظر می‌رسد که چنین نیست. دکتر بتول حیدری؛ نویسنده، استاد دانشگاه، نساء محمدی؛ نویسنده و دکتورای بهداشت باروری، صدیقه مشتاق و راضیه احسانی که هر کدام علاوه بر داشتن تحصیلات بلند آکادمیک، پیشینۀ فعالیت خوبی هم برای حقوق زنان در بخش‌های مختلف دارند.

محمد مرادی؛ یک نویسنده فعال در شبکه‌های اجتماعی نوشته: «هر اقدامی که در راستای برجسته‌سازی بانوان افغانستان صورت می‌گیرد، ولو نمادین و رسانه‌ای باشد، قابل قدر است.»

او افزوده «رناتا فونته که این جایزه به نام او نام‌گذاری شده، یک زن فعال سیاسی ایتالیایی بود که در سال۱۹۸۴میلادی از سوی یک باند مافیایی در نزدیک خانه‌اش کشته شد. هرساله تندیسی از او که خود قربانی خشونت بوده است، برای قدردانی از فعالان حقوق زنان و افرادی که به‌طور خستگی‌ناپذیری در ترویج قوانین ضد خشونت تلاش می‌کنند، اعطا می‌شود.»

به‌همین مناسبت، نهاد دون اینسیم  (Donne Insieme) یا زنان متحد ایتالیا، در بیست‌وپنجمین سالروز تاسیس‌اش، از چهار زن مبارز و آکادمیک اهل افغانستان پس از تحلیل و بررسی کارنامه‌های آنان با تقدیم تندیس «رناتا فونته»، قدردانی کردند.

این مراسم در استانداری/ ولایت شهر لچه ایتالیا با حضور مقام‌ها و شخصیت‌های برجسته ایتالیایی برگزار گردید.

در این برنامه، هم‌چنین از خانم ماریا گرازیا مازولا؛ بنیانگذار شبکه بشردوستانه جامعه مدنی که سال‌هاست در راستای مبارزه با مافیا در ایتالیا فعالیت می‌کند، تقدیر گردید.

هم‌چنین این اتحادیه از ویتوریا تولا؛ رییس انجمن ملی زنان و خانم ماریا لویسا توتو؛ رییس نهاد زنان متحد ایتالیا برای این گزینش و انتخاب قدردانی کرد.

شرایط افغانستان پس از آگوست2021 خصوصا برای زنان مناسب نبوده است. تا هنوز زنان از حق کار و تحصیل محروم‌اند. این وضعیت باعث شده که میلیون‌ها زن خانه‌نشین شوند و چرخۀ اقتصاد هزاران خانواده متلاشی گردد و هم‌چنان با مشکلات بزرگی مانند فقر در کنار سکوت پرسش‌برانگیز جامعه جهانی، به سختی روزگار را سپری کنند.

یلدا طاهری

 

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا