گزارش

شبکهٔ مشارکت سیاسی زنان: جامعهٔ جهانی افغانستان را به طالبان واگذار کرد

راه مدنیت:‌ شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان با نشر اعلامیه‌ای در رابطه با ۱۵آگوست، سومین سال «تسلیمی افغانستان به گروه طالبان»، این روز را «روز  سیاه مردم افغانستان» و «نمادی از واگذاری بی‌دلیل قدرت، به یک گروه تروریستی و شکست آرزوها و امیدهای آیندهٔ ۳۶میلیون شهروند افغانستان، عنوان کرده است.»

شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان افزوده که با یادآوری این روز تلخ، باید متحد شویم، همدلی داشته باشیم و برای بازپس‌گیری آزادی، عدل و حقوق بشر در کنار هم بایستیم.

هم‌چنین بر بنیاد اعلامیه این شبکه، ۱۵آگوست روزی است برای یادآوری به جهان که این وضعیت نامتعادل جاری نباید باقی بماند، افغانستان نباید فراموش شود، بلکه باید جنبش قوی جهانی به‌وجود آید و هم‌چنان باید برای آزادی افغانستان گفتگو و اقدامات جدی صورت بگیرد .

شبکه مشارکت سیاسی زنان با اشاره به مشکلات و چالش‌های فراوانی که خصوصا زنان با آن‌ها روبرو شده‌اند، افزوده که وضعیت امروزی زنان افغانستان در دوره طالبان به بحرانی‌ترین حد خود رسیده است. زنان از حقوق اساسی خود محروم شده‌اند و با مشکلاتی مانند خشونت خانگی، ازدواج اجباری، تبعیض جنسیتی و عدم دسترسی به کار و تحصیل روبه‌رو هستند.

در این اعلامیه آمده که از زمان حضور طالبان در قدرت، بیش از ۶۵فرمان کتبی و ده‌ها فرمان غیر کتبی و ضوابط بی‌رحمانه صادر شده که موجب محدودیت و آزار مردم، به‌خصوص زنان و دختران این کشور گردیده است.

علاوه بر این، شبکه مشارکت سیاسی زنان به این باور است که طالبان با ایجاد محاکم صحرایی، جنگ‌های نیابتی، قتل‌عام و تجاوز‌ها، ثابت کرده که برای افغانستان و جهان نیز خطرناک هستند.

بر بنیاد این اعلامیه، غارت اموال شهروندان بی‌گناه، جایگزینی کوچی‌های پاکستانی در ولایات شمال افغانستان و وحشت‌افکنی و کوچ‌های اجباری، بیشتر از همیشه نشان می‌دهد که طالبان تهدیدی عظیم برای آینده افغانستان و جهان هستند.

بر اساس موارد ذکرشده در این اعلامیه و «شرایط موجود حاکم در افغانستان که مطمئنا وجود آپارتاید جنسیتی در افغانستان را مشهود ساخته است» از جامعه جهانی خواسته شده که باید با استناد به گزارش‌های اخیر نهادهای مربوطه از این وضعیت و هم‌چنان با توجه به قوانین منشور حقوق بشر، آپارتاید جنسیتی در افغانستان به رسمیت شناخته شود و عاملان این جنایات را که طالبان هستند از قدرت خلع کرده و به میز محاکمه بکشانند.

شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان تاکید کرده که «جهان باید آگاه باشد که مردم افغانستان، طالبان را نمی‌پذیرند. ما با شعار تحصیل، کار و آزادی با هم متحد می‌شویم و تا رسیدن به آزادی افغانستان علیه تاریکی و جهالت مبارزه می‌کنیم.»

گفتنی است که گروه طالبان در آگوست سال۲۰۲۱ به راحتی و بدون هیچ مقاومتی وارد کابل شدند و «این پیروزی خود را فتح‌الفتوح و پایان اشغال افغانستان توسط امریکایی‌ها» عنوان کردند.

بر اساس یک گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، «پس از بازگشت طالبان به قدرت در آگوست ۲۰۲۱، اقتصاد افغانستان به میزان قابل توجهی کاهش و میزان گرسنگی نیز افزایش یافته است، طوری‌که بیش از نیم جمعیت این کشور در گرسنگی به سر می‌برند و نزدیک به ۳۶درصد مردم آن، غذای کافی برای خوردن ندارند.»

هم‌چنین بر اساس گزارش این سازمان، از سال۲۰۲۰ به این طرف یعنی کمتر از حدود یک‌سال پیش از تسلط گروه طالبان و سه‌سال حاکمیت این گروه، نزدیک به هشت‌میلیون نفر از افغانستان به کشورهای همسایه و اروپایی مهاجر شده‌اند.

 

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا