خبر

آلمان کنسولگری‌های ایران را می‌بندد

راه مدنیت: پس از اعدام جمشید شارمهد، شهروند آلمانی-ایرانی، آلمان هر سه سرکنسولگری ایران را می‌بندد.

وزیر امور خارجه آلمان؛ آنالنا باربوک (سبزها) امروز پنج‌شنبه این خبر را اعلام کرد .

به گزارشZDF و به نقل از آنالنا باربوک، «آلمان بارها به صراحت اعلام کرده که اعدام یک شهروند آلمانی عواقب جدی در پی خواهد داشت. بنابراین تصمیم گرفته شد که سه کنسولگری ایران در هامبورگ، مونیخ و فرانکفورت بسته شوند. با توجه به بحث در مورد پرونده‌های بازداشت آلمانی‌ها در ایران از قبل و تحول‌های خاورمیانه، اعدام شارمهد نشان می‌دهد که حکومت ایران بر اساس منطق دیپلماتیک معمول عمل نمی‌کند.»

وزارت امور خارجه آلمان افزوده که سفارت ایران در برلین هم‌چنان باز است و مسوول پشتیبانی کنسولی از 300هزار ایرانی در آلمان است. باربوک توضیح داده که سفارت آلمان در تهران نیز به‌منظور رسیدگی به پرونده سایر آلمانی‌هایی که به ناحق در ایران زندانی هستند، حفظ خواهد شد.

به نوشته این رسانه، واکنش به اعدام شارمهد، تندتر از آن چیزی بود که بسیاری از ناظران انتظار داشتند. تا کنون، دولت فدرال فقط یک‌بار به چنین اقدام تنبیهی متوسل شده است: در نتیجه حمله به اوکراین، سرکنسولگری‌های روسیه با تاخیر بسته شد.

آندریاس کیناست، خبرنگار ZDF در این گزارش گفته: واکنش برلین به اعدام این مرد آلمانی-ایرانی جدی است و تهران را تحت تاثیر قرار خواهد داد، اما هنوز کانال‌هایی برای گفتگو وجود دارند.

وزارت امور خارجه آلمان پیش از این، روز سه‌شنبه، کاردار سفارت ایران در برلین را برای اعلام اعتراض به اعدام احضار کرده بود.

باربوک هم‌چنین مارکوس پوتزل؛ سفیر آلمان در ایران را برای مشورت به برلین فراخواند. مشخص نیست که او آیا و کی به ایران بازخواهد گشت.

سباستین فیشر، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان گفته: «ما خواهیم دید که رایزنی‌ها چقدر طول می‌کشد» و افزوده: «ایران می‌داند که می‌تواند انتظار اقدام‌های به موقع را داشته باشد.»

جوزف بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز از اقدام‌های احتمالی علیه ایران خبر داده بود.

به نوشته ZDF، «شارمهد که در تهران به دنیا آمده بود، در هفت‌سالگی به آلمان آمد و سپس به آمریکا رفت. در آنجا در گروه مخالف تبعیدی ایرانی «تندر» فعالیت داشت. در سال2020، این مرد آلمانی-ایرانی توسط مقام‌های ایرانی دستگیر شد. به گفته خانواده وی، او توسط سرویس مخفی ایران در یک توقف در دبی به ایران ربوده شد. شارمهد از آن زمان تاکنون در سلول انفرادی به‌سر می‌برد. شارمهد در فبروری2023 به اعدام محکوم شد. قوه قضاییه ایران او را به دست داشتن در حمله به یک مسجد در سال 2008 متهم کرد. ناظران غربی اما این محاکمه را یک محاکمه نمایشی عنوان کرده‌اند. رسانه‌های ایرانی روز دوشنبه گزارش کردند که شارمهد اعدام شده است.»

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا