خبر

غور نیمۀ پنهان ناامنی‌ها/ بار دیگر تیرباران فجیع غیرنظامیان

ولایت غور در مرکز کشور طی دو سال اخیر آبستن رویدادهای خونینی بوده و هر از گاهی تعدادی از شهروندان غیرنظامی کشته می‌شوند.

در تازه‌ترین مورد، روز گذشته افراد مسلح، منسوب به گروه تروریستی داعش بیش از 30 غیرنظامی را از حومه شهر فیروزکوه ربوده و بعد تیرباران کردند.

غلام ناصر خاضع؛ والی ولایت غور در گفتگوی تلیفونی به روزنامه راه مدنیت گفت: «افراد منسوب به گروه داعش به خاطر بردن سه رمه در قریۀ کاسی مربوط شهر فیروزکوه با مردم محل و نیروهای امنیتی درگیر شدند که دو نفر از نیروهای امنیتی و یک فرد ملکی کشته شدند.»

آقای خاصع افزود که هنگام درگیری این افراد بیش از 30 غیر نظامی را که در ساحه مشغول جمع‌آوری هیزم و یا اینکه چوپانی بودند را نیز با خود بردند.

والی غور می‌گوید که در این درگیری یک “جنایکار” به نام فاروق مرغابی نیز کشته شد و این عمل باعث شد جنایتکاران، افراد ربوده‌شده را تیرباران کنند.

آقای خاضع همچنین علاوه کرد که این گروه جنایتکار حدود دو ماه پیش 5 دانشجوی هزاره‌تبار را نیز ربوده بودند که با فشارهای ماموران ریاست امنیت ملی هفته گذشته 4 تن‌شان رها کردند و یک تن دیگرشان را کشتند.

او می‌افزاید که در ذات گروه تروریستی داعش خونریزی و جنایت نهفته است.

اما برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نسبت دادن این شورشیان مسلح به گروه تروریستی داعش را شانه خالی کردن دولت در قبال تامین امنیت شهروندان می‌دانند.

والی آقای خاضع اظهار می‌کند که این افراد جنایتکار پیش از این عضو گروه طالبان بودند و اکنون به عضویت گروه تروریستی داعش در آمده‌اند.

او افزود: این افراد سه تن از فرماندهان خود را به ننگرهار فرستاده بودند و گفته می‌شود که عضو داعش هستند، ولی این افراد مردمانی “جنایتکاری” بودند که مصروف راهزنی، دزدی و ناامنی هستند.

والی غور می‌گوید که افرادی که در این ولایت منسوب به داعش هستند گروهی است که در ولسوالی چهارصده، شمال ولسوالی مرغاب و در مناطق صعب‌العبور جابجا شده‌اند.

به گفتۀ او، هنوز عملیاتی علیه این گروه تروریستی و دهشت‌افکن صورت نگرفته، اما برنامه‌هایی برای از بین بردن آنان انجام شده است.

واکنش‌ها

با وقوع این رویداد خونین کاربران شبکه‌های اجتماعی که مسایل ولایت غور برایشان مهم است، از بی‌توجهی دولت به این رویدادها شکایت کرده‌اند.

حبیب‌الله سرود، در صفحه فیسبوک خود نگاشته: “در چهارم عقرب سال گذشته رخشانه در غلمین سنگسار شد، درست یک سال بعد 33 بی‌گناه دیگر را در همین غلمین به رگبار بستند؛ مردم و دولت اگر در برابر این وحشتگری‌ها اقدام نکند سال آینده بدتر از این خواهد شد.

امین کاوه نیز نوشته: «همان‌طوری ‌که غور از چشم حکومت‌گران به دور است، از چشم مردم افغانستان هم به دور است.»

او افزود: «خدای نخواسته اگر سری در بامیان بریده می‌شد، اگر پیرمردی در بلخ کشته می‌شد، اگر آدمی در بدخشان کشته می‌شد، امروز همه برایش فریاد می‌کشیدند؛ اما امروز بیش‌تر از۳۰ نفر در غور تیرباران شدند، همه خاموش‌اند.»

وی از دوستان خود نیز گلایه کرده و نوشته: «حتا بهترین رفقایم که دوشادوش‌شان هر نوع خطر را پذیرفتم، دادخواهی کردم، رزمیدم، انگار ما غوری‌ها آدم نباشیم. این‌جا هرکس باید درد مردم‌اش را تنها بردوش بکشد.»

گفتنی است، بعد از کشته شدن یکی از دانشجویانی که ربوده شده بود فعالان مدنی، اعضای شورای ولایتی و شهروندان غوری دست به راهپیمایی زدند و خواستار توجه جدی دولت در تامین امنیت شدند.

رییس امنیت ملی ولایت غور نیز به مردم وعده داده بود که دیگر در مسیر راه فیروزکوه و دولتیار شاهد آدم‌ربایی نخواهید بود.

گفتنی است که دو سال اخیر ده‌ها شهروند غیرنظامی در نزدیکی‌های شهر فیروزکوه مرکز ولایت غور توسط افراد مسلح ربوده، کشته و یا سنگسار شده‌اند.

در این مورد خواستیم موضع ریاست حقوق بشر این ولایت را در مورد افزایش اعمال ضدبشری در غور بدانیم، اما این اداره به اساس این که از ریاست کمیسیون مستقل حقوق بشر برای‌شان هدایت داده شده که با رسانه‌ها صحبت نکنند، حاضر به صحبت نشد. از سوی دیگر، تلیفون سخنگوی رسمی این کمیسیون نیز هیچ گاهی در دسترس نیست.

علی‌رضا احمدی/ راه مدنیت

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا