خبر

آغاز عملیات تهاجمی «خالد»/ نتیجۀ این عملیات چه خواهد بود؟

وزارت دفاع ملی اعلام کرد که در پی عملیات شفق؛ عملیات «خالد» برنامه‌ریزی شده و از روز یکشنبه 27 حمل مطابق اولویت‌های وزارت دفاع فعالیت خواهد کرد.

مراد علی مراد؛ معاون ستاد ارتش روز یکشنبه در نشستی خبری در کابل گفت که این عملیات در پی عملیات شفق راه‌اندازی شده تا با تحرکات تروریستان مقابله شود.

آقای مراد افزود که شکل عملیات خالد تهاجمی و تعرضی خواهد بود و با حمایت نیروی هوایی داخلی و خارجی اجرا می‌شود.

عملیات مشترک «شفق» از بهار سال گذشته آغاز  شد و در شماری از ولایت‌های کشور علیه مخالفان مسلح اقدام کرد این عملیات تا آخر ماه سنبله ادامه یافت.

هدف از عملیات شفق در سال ۱۳۹۵ را حفظ مناطق، پاک‌سازی مناطق از وجود نیروی مخالف مسلح، حمله بر مناطق و پایگاه‌های مخالفان و اختلال در خطوط اکمالاتی و مواصلاتی مخالفان مسلح گفته شده‌ بود.

طی چند سال اخیر، عملیات‌های گوناگونی علیه گروه‌های تروریستی و شورشی راه‌اندازی شد؛ هرچند وزارت دفاع نتیجه عملیات‌ها را مثمر توصیف می‌کند اما تغییر در وضعیت امنیتی کشور به وجود نیاورده است.

یکی از اهداف عملیات شفق، پاک‌سازی تروریستان از مناطق تحت کنترول‌شان و قطع کردن خطوط اکمالاتی آنان بود که نه تنها وزارت دفاع و داخله به این هدف نرسیدند؛ بل در این سال تروریستان با تجهیزهای بهتر در ولایت‌های شمالی کشور حضور یافتند.

هم‌چنین در جریان عملیات شفق؛ گروه تروریستی طالبان چندین بار به مراکز ولسوالی‌ها در ولایت‌های مختلف حمله کردند و برای ساعاتی ادارۀ شهر را نیز مختل کرده بودند. در یک مورد مرکز شهر کندز نیز به تصرف گروه طالبان در آمد.

معاون ستاد ارتش با آغاز عملیات خالد گفت که این عملیات تعرضی است، حال باید فعالیت‌های نیروی دفاعی و امنیتی کشور را در سال جاری خورشیدی دید که با تعرض و تهاجم بر مواضع تروریستان قادر خواهند بود از آتش ناامنی بکاهد؟

بم؛ نیاز تروریستان اچین

وزارت دفاع کشور می‌گوید که تروریستان وابسته به گروه داعش در مومند دره ولسوالی اچین ولایت ننگرهار پایگاه‌های عظیمی ساخته بودند و باید چنین بمی استفاده می‌شد.

مراد علی مراد، معاون ستاد ارتش گفت که وزارت دفاع نسبت به تجهیزهایی که دشمن دارد، حمله را می‌سنجد؛ او گفت که ایجاب می‌کرد در مومند دره ولسوالی اچین بم استفاده شود.

ارتش امریکا، پنج‌شنبه هفته گذشته یک بم 10 تُنی را در دره مومند ولسوالی اچین ولایت ننگرهار انداخت که به گفته مقام‌های دولتی حدود 90 عضو برجسته گروه تروریستی داعش کشته شدند.

هرچند مقام‌های دولتی گفته بودند که انداخت این بم با هماهنگی دولت صورت گرفته، اما گزارش‌های تاییدنشده‌یی منتشر شده بود که در پرتاپ این بم هیچ اجازه‌یی صورت نگرفته است.

دولت وزیری؛ سخنگوی وزارت دفاع اما به روزنامه راه مدنیت گفت که این بم با مشورت وزارت دفاع صورت گرفته است. او گفت موقعیتی که تروریستان حضور داشتند با سلاح‌های دیگر ممکن نبود تخریب شود.

آقای وزیری خاطرنشان کرد پایگاهی که تروریستان گروه داعش تدارک دیده بودند حدود 30 تا 40 متر تونل بود که با هیچ سلاح دیگری تخریب‌شدنی نبود و وزارت دفاع مجبور بود این مرکز بزرگ داعش را تخریب می‌کرد. این سلاح قادر به تخریب مرکز تروریستان داعش شد.

پرتاب این بم با واکنش‌هایی در کشور مواجه شد. حامد کرزی این اقدام ارتش امریکا نقض حاکمیت ملی و توهین به عزت مردم افغانستان دانست. او به صورت تلویحی گفته بود که گروه تروریستی داعش توسط خود امریکا به وجود آمده است.

معاون ستاد ارتش وزارت دفاع اما می‌گوید که اجراآت و عملیات ارتش امریکا نشان می‌دهد که این کشور علیه تروریسم است و هیچ پشتیبانی از داعش نمی‌کند.

وزارت دفاع ملی می‌گوید که اکنون بعد از پرتاپ بم در مومند دره ولسوالی اچین، بزرگ‌ترین مرکز گروه تروریستی داعش از بین رفته و هیچ عضو این گروه تروریستی وجود ندارد؛ به گفتۀ مقام‌های وزارت دفاع حدود 60 فرد برجسته گروه داعش به هلاکت رسیده‌اند.

مراد علی مراد همچنین گفت که در عملیات نیروی ارتش کمیت کشته‌شدگان مهم نیست، بل مهم آن است که در یک عملیات چه تعداد فرمانده و افراد مهم تروریستان به هلاکت می‌رسند.

علی‌رضا احمدی/ راه مدنیت

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا