خبر

خانواده‌های شاگردان افغان‌ترک: تصمیم دولت ترکیه یک بازی سیاسی است

دولت خود را وارد بازی‌های سیاسی نکند

صدها تن از اعضای خانواده‌های شاگردان مکاتب افغان‌ترک در اعتراض به درخواست دولت ترکیه از دولت خواستند که خود را وارد بازی‌های سیاسی نکند.

این خانواده‌ها با جمع‌آوری یک میلیون امضا از سران حکومت وحدت ملی خواستند که از مکتب‌های افغان‌ترک حمایت کنند و اجازه سیاسی‌شدن این مکتب‌ها را ندهند.

دولت ترکیه در پی کودتای نافرجام گفته بود که مدیریت این مکاتب، به ریاست وقف وزارت معارف کشور ترکیه سپرده می‌شود.

گل‌بهار، استاد ترکیه‌یی مکتب افغان‌ترک در نشست روز یک‌شنبه از دولت افغانستان خواست که از استادان و دانش‌آموزان افغان خود حمایت و عدالت را برقرار کند و اجازه ندهد روابط بین دو کشور صدمه زده شود.

خانم گل‌بهار هم‌چنین علاوه کرد که «ما هیچ‌نوع تهمت مبنی بر تروریست‌بودن را نمی‌پذیریم و این را رد می‌کنیم.»

دولت رجب‌طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه در پی کودتای ناکام در کشورش گفته بود که این مکاتب مرتبط به یک سازمان تروریستی است و باید بسته شود.

عبدالروف انعامی، عضو مجلس نمایندگان که دو فرزندش در این مکتب‌ها آموزش دیده‌اند، گفت: طی 22 سال گذشته موردی مشاهده نشده که از شاگردان افغان‌ترک به صف‌های تروریستان پیوسته باشند.

آقای انعامی دلیل‌های پشتیبانی‌اش از مکتب‌های افغان‌ترک را این‌گونه عنوان کرد: 1- این مکتب یک نهاد داخلی است و نظر به قانون نیز هیچ‌عملی انجام نداده است که مخالف با قانون باشد.  2 -طی چند سال فعالیت این مکتب‌ها، هیچ‌گونه فعالیت سیاسی دیده نشده است.

این عضو مجلس نمایندگان همچنین افزود، مکاتب مذکور در چارچوب دولت ترکیه فعالیت نمی‌کند که دولت ترکیه حق واگذاری آن به نهادی دیگر را داشته باشد.

مکتب افغان‌ترک حدود 23 سال پیش فعالیت‌اش را در افغانستان شروع کرد و تاکنون این فعالیت‌ها ادامه دارد. اکثر خانواده‌های شاگردان از فعالیت‌های این مکتب راضی هستند.

فیض‌الله جلال، استاد دانشگاه و پدر دو شاگرد مکتب افغان‌ترک گفت که این مکتب توانسته توانایی‌های فرزندانم را شکوفا کند و اکنون آنان در بهترین دانشگاه جهان درس می‌خوانند.

آقای جلال از رییس‌جمهوری و سایر نهادهای مرتبط خواست که مشکلی که بین مکتب افغان‌ترک و دولت ترکیه افتاده است را میانجی‌گری کنند و اجازه ندهند که روابط بین دو کشور خراب شود.

او همچنین خطاب به سران حکومت گفت که وارد بازی‌های سیاسی نشوند، چون یک روز جهت‌های درگیر در کشور ترکیه با هم یک‌جا می‌شوند و ادامه داد «زمستان می‌گذرد و سیاهی زغال می‌ماند.»

این استاد دانشگاه همچنین از مسوولان کشور ترکیه نیز خواست که به خواست‌های مردم افغانستان احترام بگذارند و این مکاتب را سیاسی نکنند.

ملالی بارکزی، مادر یکی دیگر از شاگردان این مکتب نیز تصمیم دولت ترکیه را یک بازی سیاسی خواند و از سران حکومت وحدت ملی خواست که فریب بازی‌های پشت پرده دولت ترکیه را نخورند و در برابر اقدام دولت ترکیه حساس باشند.

خانم بارکزی همچنین علاوه کرد که بازی‌های سیاسی باعث می‌شود که یک نهاد مثمر در عرصه آموزش، ضربه ببیند.

صدها پدرومادر دیگر نیز این سخنان را تایید کردند و گفتند: تنها مکتبی که در کشور به صورت معیاری خدمات آموزشی ارایه می‌کند، همین مکاتب است.

عبدالروف ابراهیمی در قسمتی دیگر از سخنان‌اش به خدمات مکتب‌های افغان‌ترک اشاره کرد و گفت: «دو فرزندم در مکتب افغان‌ترک تحصیل کرده‌اند، رفتار آنان با دو فرزند دیگرم بسیار متفاوت است.»

شاگردان مکتب افغان‌ترک نیز با نامه‌یی سرگشاده به رییس‌جمهوری، از وی خواستند که تصمیم سیاسی دولت اردوغان را قبول نکند و مایۀ نگرانی شاگردان این مکتب نشود.

اصغر خالد دانش‌آموز این مکتب، خطاب به رییس‌جمهوری گفت که دولت نگرانی شاگردان را مد نظر بگیرد و تسلیم یک تصمیم سیاسی نشود.

او همچنین افزود، دولت ترکیه نتوانسته است یک باب مکتب که در جوزجان دایر کرده بود را اداره کند و منجر به سقوط این مکتب شد.

گفتنی است که افغان‌ترک در 5 ولایت مکتب دارد که 8 هزار دانش‌آموز دختر و پسر در آن مشغول تحصیل هستند که 2 هزار تن آنان دختران هستند. حدود 6 هزار تن طی سال‌های اخیر از این مکتب‌ها فارغ شده‌اند.

علی‌رضا احمدی/ راه مدنیت

نوشته‌های مشابه

یک دیدگاه

  1. این مکاتب خدمات شایانی را برای مردم رنج دیده و بخصوص نسل جوان انجام داده است. پس نباید با تصمیم عجولانه آنرا به نهاد بسپاریم که نه تجربه کاری دارد و نه تعهد خدمت به مردم عزیز ما را دارد. از دولتمردان خود خواهشمندیم که این مکاتب را سیاسی نسازید.

دکمه بازگشت به بالا