خبر

لینا: ورزش برایم نشاط و تازگی داده است

ده‌ها تن از زنان و دختران در داخل کلپ الزهرا مصروف ورزش هستند. یکی دوش اجرا می‌کند، دیگری در حال نرمش کمر است و همه به نحوی مصروف ورزش‌هایی که استاد ورزشگاه به آن‌ها توصیه کرده است. اینجا مکان امنی برای ورزش زنانی است که برای درمان درد مفاصل، عضلات و یا به منظور کم کردن وزن توصیه‌هایی از سوی داکتران دریافت کرده‌اند.

ورزش زنان پیشینه چندانی در افغانستان ندارد. در زمان طالبان حتا آن‌ها نمی‌توانستند بدون محرم شرعی از خانه بیرون شوند، اما حالا فضا طوری مساعد شد که زنان و دختران می‌توانند به ورزشگاه‌ها بروند و مانند مردان برای بهبود صحت‌شان به تمرینات ورزشی بپردازند.

لینای ۲۵ ساله که با مشکل اضافه وزن روبرو است، همه‌روزه دو ساعت ورزش می‌کند تا بر این مشکل فایق آید و بتواند از پیامدهای منفی اضافه وزن بکاهد. لینا دو سال پیش ورزش را آغاز کرد و حالا از وضعیت صحی‌اش راضی است: «از ورزش خیلی راضی هستم و بسیار تاثیرات خوبی گذاشته است. من تکلیف کمر داشتم و تمرینات کمر را این‌جا انجام می‌دهم. بهترین تمرینات این‌جا وجود دارد.»

ورزش کردن و رفتن به ورزشگاه‌ها برای همه زنان میسر نیست. هنوزهم بسیاری خانواده‌ها حتا در شهر کابل اجازه نمی‌دهند زنان و دختران‌شان به ورزشگاه‌ بروند. لینا می‌گوید در ابتدا خانواده مانع رفتنش به ورزشگاه می‌شد، ولی زمانی که از امنیت و مصونیت آن مطمین شدند، حالا ممانعتی ندارند: «در ابتدا ممانعت وجود داشت، ولی وقتی دیدند که کلپ ما بهترین کلپ است و برای خانم‌ها جای بسیار منظم است و امنیت دارد بنابراین ممانعتی وجود ندارد.»

اسما محمدزی؛ مربی ورزشگاه الزهرا نه سال پیش این ورزشگاه زنانه را فعال کرد. او در ابتدا زمانی که تصمیم گرفت این ورشگاه ویژه زنان را فعال کند با مشکلات زیادی روبرو بود، ولی رفته رفته این مشکلات حل شد و خانم محمدزی توانست مکان امنی برای ورزش بانوان ایجاد کند.

او در رابطه به انگیزه این اقدامش گفت: «من وقتی دیدم مردان ورزش می‌کنند و ورزش یکی از شرط‌های اصلی صحت‌مند بودن است، بنابراین سینه را سپر ساختم و آمدم این کلپ را فعال کردم تا زنان نیز بتوانند ورزش کنند و صحت خوب داشته باشند.»

دسترسی به ورزش و ورزشگاه برای زنان تنها در کابل و چند شهر بزرگ افغانستان میسر است. در شهرهای سنتی‌تر زنان نمی‌توانند ورزشگاه بروند و برای صحت‌مند بودن‌شان ورزش کنند. هنوز هیچ آماری وجود ندارد که چه تعداد از زنان و در کدام شهرها می‌توانند ورزش کنند.

اما خانم محمدزی افزود چون زنان نمی‌توانند در محیط مردانه و یک جا با مردان ورزش کنند، بنابراین با ایجاد این ورزشگاه تلاش کرده تا زمینه را برای ورزش زنان مهیا کند و خانواده‌ها بهانه‌‌یی برای نبود مکان امن ورزشی زنان نداشته باشند: «من آمدم و این‌جا را فعال کردم تا برادران ما با خاطر آسوده زنان را برای ورزش کردن بفرستند.»

فعال کردن ورزشگاه برای خانم محمدزی کار آسانی نبوده، او در ابتدا مشکلات زیادی را سپری کرده تا توانسته به هدفش برای تاسیس یک ورزشگاه زنانه برسد: «در ابتدا با مشکل مواجه بودم، اما خوبی در این بود که اگر قوم و خویش با این کار مخالف بود، ولی پدر، مادر و خانواده‌ام از من حمایت کردند. پدرم مرا تشویق می‌کرد و می‌گفت هرچیزی که به نظرت خوب است همان‌طور کن.»

در ورزشگاه الزهرا حدود ۱۰۰ تن از بانوان در اوقات مختلف روز تمرینات ورزشی انجام می‌دهند. در این ورزشگاه هم دختران جوان ورزش می‌کنند و هم بانوانی که از ۴۰ تا ۵۰ سال سن دارند.

پیام خانم محمدزی این است که خانواده‌ها بگذارند زنان و دختران‌شان ورزش کنند؛ زیرا یگانه هدف ورزش کردن صحتمند بودن است. او می‌گوید زنانی که ورزش می‌کنند به مراتب صحتمندتر از آنانی‌اند که ورزش نمی‌کنند؛ زیرا برخی از امراض تنها با ورزش کردن بهبود می‌یابند.

آرزو اکبری/ روزنامه راه مدنیت

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا