خبر

به‌سوی خودکفایی؛ زنان و دخترانی که موبایل ترمیم می‌کنند

برای نخستین‌بار نمایشگاه آموزش و ترمیم موبایل بانوان، روز پنجشنبه توسط سازمان زنان توانمند برگزار شد. در این نمایشگاه چهار تن از دخترانی که در عرصه ترمیم موبایل آموزش دیده بودند وسایل و ابزار کارشان را به نمایش گذاشتند.

سازمان زنان توانمند می‌گوید در عرصه‌های ترمیم موبایل، ساخت زیور و سنگ‌های نیمه‌قیمتی و مربا تعدادی از دختران را آموزش می‌دهد تا آنان خود از نظر اقتصادی خودکفا شوند.

حمیده لیسانی؛ رییس سازمان زنان توانمند روز پنجشنبه در این نمایشگاه که در تالار پوهنتون غرجستان برگزار شده بود گفت که فعالیت‌های ابتدایی سازمان را بدون بودجه آغاز کرده و دختران از خود پول برای ارتقای ظرفیت‌شان هزینه کرده‌اند تا این کار رونق پیدا کند و صاحب درآمد شود.

او افزود که هدف اصلی استقلالیت اقتصادی دختران است. همچنین این سازمان در بخش ترشی و مربا نیز فعالیت می‌کنند چنانچه همه محصولات زیر نام بانو شناخته می‌شود.

آموزشگاه ترمیمگاه موبایل بخش اصلی این فعالیت اقتصادی است. خانم لیسانی گفت: «این ابتکار را برای اولین بار سازمان زنان توانمند ایجاد کرده است. آموزشگاه موبایل یک شغل کاملا مردانه است و تاکنون زنان در این عرصه کار نکرده‌اند. با وجودی که ممکن ما با مشکلات فراوان روبرو شویم، اما امیدواریم روزی به هدف خود برای استقلالیت اقتصادی برسیم.» این سازمان تلاش دارد تا در بخش ترمیم سافت‌ویر کمپیوتر نیز به دختران آموزش دهد تا آنان بتوانند در بازار فعالیت‌شان را آغاز کنند.

به باور خانم لیسانی، زنان و دختران به راحتی می‌توانند به تخنیک‌کاران زن مراجعه کنند و به راحتی کمپیوتر و موبایل‌شان را ترمیم نمایند: «خیلی از بانوان وقتی موبایل‌هایشان خراب می‌شود به انجنیران مرد مراجعه کنند؛ زیرا در داخل موبایل‌ها عکس‌ها و ویدیوهای شخصی می‌باشد که در نزد انجنیران زن کاملا مصوون است.»

مسوولان این سازمان گفتند که نگاه پروژه‌‌یی ندارند و تلاش می‌کنند تا زنان و دختران توانایی کارآفرینی را پیدا کنند و به‌جای این که دیگران زنان را کمک کنند، آن‌ها خود با فعالیت در جامعه و بازار زمینه بهبود وضعیت اقتصادی را فراهم نمایند.

شعار اصلی این سازمان این است که دختران و زنان تحصیل‌کرده پس از تحصیل باید بتوانند زندگی یک یا دو زن دیگر را تغییر دهند. مسوولان سازمان تاکید کردند در صورتی که زنان به خودکفایی اقتصادی برسند بخش بزرگی از خشونت‌ها علیه زنان محو خواهد شد. او از مردان نیز خواست تا در این راستا زنان را حمایت کنند و برای رسیدن به موفقیت آنان را یاری رسانند.

خانم لیسانی گفت که عضویت در سازمان بسیار آسان است؛ زیرا هیچگونه حق‌العضویتی از زنان گرفته نمی‌شود و هر زنی که ابتکاری داشته باشد، مورد حمایت قرار می‌گیرد.

مریم رضایی یک تن از انجنیران موبایل گفت که از سه ماه به این سو ترمیم موبایل را آموخته است. خانم رضایی تاکید کرد که هدف اصلی‌اش خدمت به مردم به خصوص زنان است. او گفت تصمیم دارد تا در آینده نزدیک دکان ترمیم موبایل را فعال کند؛ زیرا حالا توانایی ترمیم موبایل را دارد و آموزش‌هایی را در این عرصه فرا گرفته است.

یگانه نگرانی مریم رضایی این است که جامعه به او و سایر هم‌جنسانش از چشم موجودات ضعیف و ناتوان نگاه می‌کند: «ما در جامعه‌یی هستیم که به زنان ارزش قایل نیستند و نمی‌گذارند زنان به جایی برسند. اما خوشبختانه خانواده‌ام در این عرصه مرا همکاری می‌کند.»

رضایی تاکید می‌کند که می‌توانند مانند یک مرد در جامعه کار کند، خودش برای خود عاید داشته باشد و بالاخره نه تنها خود؛ بل زمینه خودکفایی اقتصادی را برای چند زن دیگر نیز مهیا کند.

محمدجواد رضابخش؛ گوهرشناس سنگ قیمتی که در این نمایشگاه شرکت کرده بود گفت افغانستان از نظر داشتن سنگ‌های قیمتی بسیار غنی است و تلاش می‌کند تا بانوان در این عرصه بیشتر فعالیت کنند: «تلاش می‌کنم که بانوان با تهیه و تولید سنگ‌های قیمتی آشنا شوند. ۹۵درصد سنگ‌های قیمتی به صورت خام به پاکستان صادر می‌شود و به‌نام کشور پاکستان به سایر کشورهای جهان صادر می‌شود.»

او تاکید کرد در صورت تلاش در این عرصه، افغانستان می‌تواند در عرصه اقتصادی بسیار پیشرفت کند؛ زیرا سنگ‌های قیمتی در بازارهای جهانی فروش بسیار خوب دارد و افغان‌ها می‌توانند با کار در این عرصه اقتصادش را رشد دهد. آقای رضابخش افزود که از چهار ماه به این‌سو مصروف آموزش تهیه و تولید سنگ‌های قیمتی مانند فیروزه، عقیق، لاجورد بدخشان و تورمالین نیمه‌قیمتی برای دختران است.

آرزو اکبری/ راه مدنیت

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا