خبر

رونمایی کتاب و گرامیداشت از روز جهانی زن

از سه کتابی که در باره‌ی سرگذشت زنان افغان نوشته شده اند در مرکز معلومات افغانستان در دا نشگاه کابل رونمایی شد.

این سه کتاب الهام گرفته شده از داستان‌هایی واقعی زنان و رویدادهای خشونت‌بار علیه زنانی است که به نحوی در خانه و یا در اجتماع مورد خشونت قرار گرفته اند.

در این کتاب‌ها به طور خاص سرگذشت زنانی از هلمند، قندهار، بامیان، بدخشان، هرات و ننگرهار به شیوه‌ی داستانی روایت شده اند.

زنان در افغانستان همواره در معرض آسیب‌هایی چون خشونت‌های خانوادگی، برداشت‌های نادرست از مذهب، آداب و رسوم نادرست، بی‌سوادی، کمبود اطلاعات درباره‌ی حقوق بشر قرار داشته است و در این میان صدای زنان مخصوصا در مناطق دور افتاده کمترشنیده شده است و یا توسط وضعیت اجتماعی فرهنگی مردسالارانه نادیده انگاشته شده است.

در بسیاری موارد، دیدگاه‌های زنان درباره‌ی مسایل ملی، محلی و حتی خانوادگی به درستی شنیده نشده یا فرصتی برای شنیدن برای زنان داده نشده است. بخشی از این واقعیت ناشی از این بوده بستر و زمینه‌ی ابراز نظر برای زنان فراهم نبوده است.

در این کتاب‌ها فرصتی برای زنان فراهم شده تا در باره‌ی خودشان سخن بگویند و از ستم‌هایی که بر آنان می‌رود دادخواهی کنند.

محتوای این کتاب‌ها الهام گرفته شده  از قصه‌های واقعی زنانی اند که در نقاط مختلف افغانستان با آنان گفت ‌وگو شده اند.

حاصل آن گفت‌وگوی شفاهی، این سه کتابی اند که به شیوه‌ی داستانی در شش‌هزار نسخه به زبان‌های فارسی و پشتو به چاپ رسیده اند.

 این کتاب‌ها به صورت وسیع به منظور بلند بردن آگهی عامه در باره‌ی حقوق بشر و خشونت‌های خانوادگی علیه زنان در سراسر کشور توزیع خواهد شد.

ما به این باور هستیم که برای توجه جدی به مسایل زنان  چنین ابتکارات و برنامه‌هایی باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.

در برنامه‌ی  رونمایی  این کتاب‌ها، نویسندگان، فعالان حقوق بشر و حقوق زن، زنان سیاستگر و کارشناسان این عرصه در مورد کتاب‌های نشر شده و وضعیت حقوق زنان در افغانستان صحبت کردند.

گفتنی است، مرکز معلومات افغانستان در پوهنتون/ دانشگاه کابل ACKU  به حمایت مالی  مرکز فرهنگی و آموزشی بریتانیا British Council این کتابها را نشر کرده است.

روزنامه راه مدنیت/ کابل

نوشته‌های مشابه

یک دیدگاه

  1. من از نشر این کتاب ها که در آن زنان در باره خودشان و چالشهای فراه راه خویش حرف میزنند، استقبال مینمایم و معتقدم که چنین کتابهایی نیز برای بلند بردن سطح آگاهی جنسیتی زنان از ارزش زیادی برخوردار انددر صورتی که نتیجیگیری های راه گشاه و دقیق آنرا همرایی نماید. این دست نشرات بایستی وسیع و رایگان در اختیار زنان در محلات گذاشته شود ولی در کنار ان لازم است برای زنانی که نقش اگاهی دهنده و تجهیز کننده زنان دیگر را دارند، نیز نشراتی تهیه گردد. در این راستا من گردآوری و نشر مجموعه از تحلیل های علمی و پژوهش های جالب آقای طارق سعیدی در رابط به مسایل و چالشهای فراه راه زنان در افغانستان، را در یک مجموعه خیلی برای فعالان زن در کشور لازم میدانم.
    شما موفق باشید
    زرینه زابل

دکمه بازگشت به بالا