خبر

سه‌سفر در سه‌سال؛ پردست‌آورد و امیدبخش

راه مدنیت: رییس‌جمهور غنی و سرور دانش؛ معاون دوم ریاست جمهوری در یک سفر رسمی روز جمعه 18عقرب به ولایت‌های دایکندی و بامیان رفتند.

آقای غنی و معاون وی در این سفر در ولایت دایکندی پروژه‌های تولید برق سولری، شبکه انتقال و توزیع برق شهر نیلی، سرک داخل شهر نیلی و آب‌گیری «بند سوختوک» را افتتاح کردند.

جاده داخل شهر نیلی 9کیلومتر طول دارد که قرار است به مدت 18 ماه آینده به اکمال برسد.

آب بند برق «سوختوک» که از «دریای لزیر» تامین می‌گردد و کار ساختمانی بدنه بند و پاورحوض آن به اکمال رسیده، کار نصب دو توربین تولید برق با ظرفیت مجموعی تولید ۷۰۰ کیلووات برق، در این بند نیز به زودی آغاز می‌گردد.

اکمال پروژه تولید ۵.۵میگاوات برق سولری ولایت دایکندی که بیش از ۱۳میلیون دالر هزینه برمی‌دارد، از بودجه انکشافی حکومت تامین می‌گردد. با تکمیل این پروژه ۱۴۰هزار مشترک در شهر نیلی و ولسوالی‌های اشترلی، شهرستان و میرامور از انرژی برق مستفید خواهند شد.

رییس‌جمهور غنی و سرور دانش در این سفر، وضعیت امنیتی دایکندی را مورد ارزیابی قرار داده برای تامین امنیت مناطق آسیب‌پذیر ولایت دایکندی از استقرار یک واحد نظامی اردوی ملی نیز خبر دادند.

رییس‌جمهور و معاونش عصر روز جمعه به ولایت بامیان رسیدند. در این سفر به ولایت بامیان، سنگ تهداب سب استیشن برق ولایت بامیان گذاشته شد و  جاده دوشی بامیان نیز افتتاح گردید.

در این سفر سنگ تهداب سه پروژه بزرگ برق‌رسانی در بامیان توسط  رییس‌جمهور غنی و معاون وی گذاشته شدند.

این پروژه‌ها شامل سب استیشن ۲۰/۲۲۰ کیلوولت، تمدید لین انتقال۲۲۰ کیلوولت از دوشی تا بامیان و شبکه توزیعی برق برای ۲۰هزار مشترک در مرکز ولایت بامیان می‌باشد.

پروژهای متذکره که نزدیک به ۸۰میلیون دالر هزینه برمی‌دارد از سوی بانک انکشاف آسیایی تمویل می‌گردد.

آقای غنی هنگام گذاشتن سنگ تهداب سب اشتیشن بامیان گفت: «برق زیربنای زیربناهاست و با تکمیل این پروژه‌ها امکان توسعه زراعت، صنعت، ترانسپورت و تغییرات بنیادی در زندگی مردم بامیان و دایکندی فراهم می‌گردد.»

جاده بامیان دوشی که چیزی در حدود 152کیلومتر طول دارد، قرارداد کار این پروژه در ماه عقرب سال 1394 میان وزارت مالیه، وزارت فواید عامه و بانک جهانی به ارزش 250میلیون دالر به امضا رسید. البته ترمیم تونل‌های سالنگ نیز شامل این بودجه بود.

جاده بامیان دوشی که مناطق مرکزی افغانستان را به شمال کشور وصل می‌سازد، در صورت مشکلاتی در تونل‌های سالنگ، می‌تواند به عنوان یک راه بدیل نیز مورد استفاده قرار گیرد.

رییس‌جمهور غنی در سفری که در سال 2016 (8 سنبله 1395) به بامیان داشت، میدان هوایی بامیان و جاده بامیان- میدان را افتتاح کرده بود. به تعقیب آن در 28 ثور سال 1396 رییس‌جمهور غنی در یک سفر دیگر جاده یکه‌ولنگ دره صوف را افتتاح کرده بود. این جاده که 178کیلومتر طول دارد مرکز کشور را با شمال کشور متصل ساخته از این طریق شمال را به جنوب نیز وصل می‌سازد.

هزینه این جاده 240میلیون دالر پیش‌بینی شده که آن را بانک انکشاف آسیایی تمویل می‌کند.

علاوه بر این، شاه‌حسین مرتضوی؛ سخنگوی ریاست جمهوری از منظوری 9 جاده دیگر در نقاط مختلف هزاره‌جات خبر داده بود.

سفر رییس‌جمهور غنی و معاون‌اش به مناطق مرکزی در حالی صورت گرفت که پیش از آن، حامد کرزی رییس‌جمهور پیشین افغانستان در سیزده سال زعامت‌اش، فقط یک‌بار در تابستان سال 1387 برای بهره‌برداری جاده بامیان ‌یکه‌ولنگ به این ولایت رفته بود و در آن سفر اعمار میدان هوایی شیبرتو را وعده سپرده بود؛ چیزی که مثل سایر وعده‌های وی، فقط در حد یک وعده باقی ماند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا