اسلایدشوتحلیل

اعلامیه شماره 3 شبکۀ افغانستان دموکرات

حقوق شهروندی خط سرخ پروسۀ صلح باشد

پلان صلح که اخیرا از سوی ریاست جمهوری افغانستان ارایه شده، در واقع پلان جامع و کامل به‌نظر می‌رسد.

قانون اساسی، حضور و مشارکت زنان در امور سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و حقوق بشر با صراحت به‌عنوان پیش‌شرط‌های اساسی پلان صلح افغانستان با طالبان مطرح شده‌اند. اما با این همه با توجه به افزایش و گسترش خشونت‌های مسلحانه و هراس‌افکنانه از سوی طالبان به‌عنوان طرف اصلی قضیه صلح، اندیشه طالبانی و تمامیت‌خواهی‌هایی که از طرف طالبان به‌عنوان شروط اساسی روند صلح مطرح و روی آن اصرار ورزیده می‌شود، تنها مطرح کردن پلان صلح در روی کاغد نمی‌تواند از نگرانی‌‌های مردم افغانستان بکاهد.

صلح به‌عنوان یک پدید اصلی و ضروری باید دست‌یافتنی باشد و حتما مردم افغانستان به صلح دست یابند. هیچ جنگی در تاریخ سیاسی جهان ادامه نداشته و در نهایت به صلح ختم شده است.

اما این صلح آن طور که در پلان حکومت ما مطرح شده و آن‌گونه که مصالح و منافع علیای نظام سیاسی و مردم ایجاب می‌کند باید تطبیق و عملی گردد.

«شبکه افغانستان دموکرات» به‌عنوان یک نهاد مدنی و اجتماعی-سیاسی، رسیدن به صلح و ثبات سیاسی را به‌عنوان ضرورت جدی ملی می‌پندارد و در جهت عملی‌شدن روند صلح از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد و در عین حال از موقف فعلی پلان صلح افغانستان حمایت می‌کند؛ اما با اینکه نکته‌های جدی و قابل توجه در پلان صلح افغانستان مدنظر گرفته شده‌اند باز هم شبکه افغانستان دموکرات، موارد ذیل را به‌عنوان خطوط سرخ مردم در بحث صلح مورد دقت و قابل توجه می‌داند:

  • قانون اساسی افغانستان به‌عنوان تنها دست‌آورد معنوی و وثیقۀ ملی افغانستان به‌هیچ قمیتی قابل معاوضه نیست و در روند صلح به‌عنوان یک اصل مهم مورد توجه این شبکه می‌باشد.
  • حقوق بشر پس از چهار دهه جنایات جنگی در افغانستان، به‌عنوان یک ضرورت اساسی تامین عدالت ملی و پایۀ اساسی ثبات سیاسی ملی به‌صورت جدی باید مورد توجه طرفین و جامعه جهانی در روند صلح قرار گیرد. شبکه افغانستان دموکرات حمایت از ارزش‌های حقوق بشر را اصل جدی برای خود می‌داند. نباید ارزش‌های حقوق بشری در افغانستان در عصر امروزی، قربانی مصلحت‌های سیاسی گردد.
  • حقوق زنان و مشارکت آنان رکن مهم توسعۀ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دانسته می‌شود. در این عرصه، افغانستان در هجده‌سال گذشته دست‌آوردهای کلانی دارد. به باور شبکه افغانستان دموکرات این دست‌آوردها به‌هیچ قیمتی قابل تعویض نمی‌باشند و هیچ طرفی حق معامله بر حقوق زنان را ندارد.
  • افغانستان در هجده‌سال گذشته دست‌آوردهای کلان چون آزادی بیان، کثرت رسانه‌یی، نظام‌سازی و حکومت‌داری داشته است. شبکه افغانستان دموکرات باور دارد که روند صلح نمی‌تواند به قیمت از دست رفتن این دست‌آوردها تامین گردد.
  • افغانستان در هجده‌سال گذشته با حمایت جامعه جهانی مشارکت نسبتا عادلانۀ سیاسی اقوام و اقلیت‌های قومی را تجربه کرده است. به باور شبکه افغانستان دموکرات، هیچ معاملۀ سیاسی به‌شمول روند صلح نمی‌تواند این مشارکت را مخدوش نماید. افغانستان دموکرات، بر مشارکت سیاسی اقوام بر اساس حقوق شهروندی و شایسته‌سالاری تاکید می‌کند.

بااحترام

شبکه افغانستان دموکرات

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا