مقاله

افغانستان نایب‌قهرمان فوتسال آسیا شد

تیم ملی فوتسال زیر ۲۰سال افغانستان با شکست در برابر تیم ملی جاپان نایب قهرمان آسیا شد. افغانستان در این رقابت‌ها بازی را با نتیجه سه بر یک به تیم قدرتمند جاپان واگذار کرد.

تیم ملی فوتسال زیر ۲۰سال کشور در بازی نیمه نهایی با شکست دادن تیم اندونزیا برای نخستین بار به فینال رقابت‌های قهرمانی آسیا رسید. تیم ملی فوتسال افغانستان در بازی نیمه نهایی اندونزیا را با نتیجه ۴ بر ۳ برد و به رقابت‌های نهایی دست یافت.

تیم ملی فوتسال ما در این رقابت‌ها بازی‌های عالی و نفس‌گیری از خود به نمایش گذاشتند.

محمداشرف غنی رییس‌جمهور، عبدالله عبدالله رییس اجراییه و انوش دستگیر سرمربی تیم ملی فوتبال افغانستان، در پیوند به بازی فینال امروز واکنش نشان داده و گفته بودندد بي‌صبرانه در انتظار قهرماني شيران خراسان در سطح آسيا هستم. شماری از سران حکومت نیز برای تشویق تیم ملی فوتسال افغانستان امروز به شهر تبریز ایران رفتند و تیم ملی فوتسال کشورمان را تشویق کردند.

تیم ملی فوتبال زیر ۱۵سال افغانستان با کسب عنوان قهرمانی (1396) در رقابت‌های مرکز آسیا، سرانجام پس از ۴سال فوتبال افغانستان را دارای عنوان و افتخار کرد.

حوزه فوتبالی مرکز آسیا (CAFA) دو سال پیش (1396) با حضور فدراسیون‌های فوتبال افغانستان، ایران، تاجیکستان، اوزبیکستان، ترکمنستان و قرقیزستان تشکیل شد. پس از برگزاری رقابت‌های جوانان که سال گذشته در اوزببکستان برگزار شد، این نخستین دوره در مقطع سنی نوجوانان بود که به میزبانی تاجیکستان و با قهرمانی تیم ملی فوتبال افغانستان به کار خود پایان داد.

افغانستان در این پیکارها با کسب ۹ امتیاز از ۴ بازی با سه پیروزی، یک شکست، ۹ گل زده و ۵ گل خورده قهرمان شد. آخرین باری که فوتبال افغانستان دارای افتخار و مقام شد، برمی‌گردد به سال ۲۰۱۳ میلادی، جایی که تیم تحت هدایت یوسف کارگر با شکست هند به مقام قهرمانی رقابت‌های جنوب آسیا دست یافت.

هرچند قهرمانی تیم نوجوانان در مقایسه با افتخار تیم بزرگ‌سالان از جایگاه بلندی در نزد مردم برخوردار نیست، اما خبر قهرمانی تیم نوجوانان در مسابقات مرکز آسیا، واکنش‌های مثبت فراوانی در صفحات اجتماعی ایجاد کرد و مایه شادی و مسرت افغان‌های زیادی شده است.

تیم ملی فوتسال افغانستان در حالی به این مقام دست پیدا کرد که شهروندان افغانستان در ایران و افغانستان از تیم ملی‌شان خوب حمایت کردند. تا جایی که بسیاری از کاربران افغان در صفحات اجتماعی عکس‌های نمایه فیس‌بوک‌شان را پس از این قهرمانی به نشانه حمایت و قدردانی از ملی‌پوشان افغانستان تبدیل کردند.

بسیاری از کافه‌ها و رستورانت‌ها نیز در شهر کابل و بسیاری از شهرهای بزرگ افغانستان کاروبارشان را تعطیل و برای تماشای این بازی میزبان هزاران هم‌وطن خودشان بودند. گویا افغانستان از میان انتحار و انفجار تازه قد بلند کرده است و شهروندان تشنه آرامش و خوشی هستند.

کشورهای جهان برای رشد و توسعه ورزش به‌خصوص در عرصه فوتبال و فوتسال حرفی برای گفتن دارند، مکاتب فوتبال و فوتسال متعددی ایجاد شده است که تاثیر مستقیمی در رشد این رشته ورزشی آن کشور گذاشته‌اند. نبود مکاتب فوتبالی در افغانستان، یکی از خالی‌گاه‌هایی‌ست که به شدت محسوس است. نبود بودجه نیز یکی از مشکلات جدی ورزشکاران است.

این چهره‌های قهرمان را می‌توان از مکاتب گرفته تا کوچه‌ها، میدان‌های خاکی و جمنازیوم‌های فوتسالی پیدا کرد که امروزه یکی از مهم‌ترین سرگرمی‌ها و تفریحات نونهالان و جوانان و نسل نو افغانستان شده است.

بسم‌الله نادری/ راه مدنیت

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا