رییس اجراییه: آزادی زندانیان طالبان، کمپاین انتخاباتی نباشد
راه مدنیت: عبدالله عبدالله، رییس اجراییه کشور امروز دوشنبه 27جوزا در نشست شورای وزیران، آزادی افراد گروه طالبان از زندانهای کشور را مشکوک دانسته گفته است، اگر این آزادسازی برای انجام مبارزات انتخاباتی باشد برای شهروندان کشور قابل قبول نیست.
این اظهارات در حالی بیان میشود که حکومت از یک ماه به این سو به رسم حسن نیت شمار زیادی از زندانیان طلب را از زندانهای کشور آزاد کرده است.
رییس اجراییه افزود: اگر آزادسازی افراد گروه طالبان از زندانهای کشور برنامهیی برای کمپاین انتخاباتی باشد، تاثیر خود را از دست داده و هیچ تاثیری بر روند گفتگوهای صلح در کشور ندارد. او از حکومت خواست که در تصمیمهای خود منافع مردم و کشور را بهگونه جدی در نظر داشته باشند.
برخی از اعضای تیمهای انتخابات ریاست جمهوری، رییسجمهور غنی را متهم کردند که از امکانات دولتی برای کمپاینهای انتخاباتی استفاده میکند. آگاهان مسایل سیاسی نیز میگویند که برخی از اقدامات رییسجمهور، به نوعی کمپاین انتخاباتی محسوب میشود.
برچسپ کمپانی در حالی بر روند آزادسازی افراد گروه طالبان از سوی آقای عبدالله مطرح میشود که هفته گذشته محمدعلم ایزدیار معاون مجلس سنا، آزادسازی زندانیان طالب را یک برنامه سیاسی خوانده و گفته بود که این افراد به خواست امریکا از زندان آزاد میشوند. او این نوع آزادسازی افراد گروه طالبان را یک عمل خطرناک خوانده تاکید دارد که این نوع آزادسازی تروریستان میتواند برای افغانستان خطرآفرین باشد.
رییسجمهور غنی، به روز اول عید رمضان اعلام کرد که بنا به خواست لویه جرگه مشورتی صلح، نزدیک به 900 زندانی از زندانهای کشور آزاد خواهند شد. این روند بهدور از دید رسانهها انجام شده است. آزادی این افراد واکنشهای زیادی را تاکنون در میان مردم و شخصیتهای سیاسی این کشور به همراه داشته است.
آقای غنی گفته است که رهایی زندانیان طالبان به منظور نشان دادن حسن نیت و در واکنش به طرح لویه جرگه اخیر صلح انجام میشود.
پیش از این شورای نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفته بودند امتیاز دادن به رقیب میتواند تسهیلکننده روند صلح باشد، ولی این کار منوط به این است که پیششرطهایی از قبل آماده شده باشد؛ در صورتی که گروه طالبان در جنگ با نیروهای امنیتی افغانستان هستند این کار دو پیامد منفی دارد.
به گفته آنان در قدم اول باعث کاهش انگیزه نیروهای امنیتی افغانستان در میدان نبرد میشود. نتایج دیگرش نیز این است که باعث مشروعیت دادن به جنگ گروه طالبان علیه مردم افغانستان میشود. امریکا از شش ماه به این سو گفتگوهای صلح را با گروه طالبان در قطر آغاز کرده است که تاهنوز نتیجه ملموسی نداده است.
گروه طالبان اعلام کرده بودند بر اساس اطلاعات آنان در فهرست ۸۸۷ نفری زندانیان که دولت تصمیم به رهایی آنان گرفته، تنها ۲۶۱ تن زندانی وابسته به گروه طالبان هستند. زندانیان کسانی هستند که از سوی امریکاییها و «اداره کابل» در زمانهای مختلف براساس اطلاعات نادرست بازداشت شده و در جنگ مشارکت نداشتهاند.
بسمالله نادری