خبر

«سیاست آموزش و پرورش»؛ ترجمه‌ای جدید از منیژه رامزی

راه مدنیت: به‌تازگی کتابی زیر عنوان «سیاست آموزش و پرورش» به‌دست منیژه رامزی؛ استاد دانشگاه کابل از زبان ترکی به فارسی دری ترجمه شده است.

منیژه رامزی که فعلا دورۀ دکترای خود را در دانشگاه غازی ترکیه سپری می‌کند در گفتگو با راه مدنیت گفت: «موضوع سیاستِ آموزش و پرورش تا حدی زیاد در جامعۀ افغانستان تعریف‌ناشده و ناشناخته باقی مانده است و امیدوارم این کتاب مسیر مطالعات و کارهای بزرگ‌تر علمی را در این راستا باز کند.»

در این کتاب به سیاست آموزش‌ ‎و پرورش به‌‎‌عنوان یک رشته مستقل ‌‎پرداخته شده و مخاطب اصلی آن دانشگاهیان و اشخاص صاحب‌نظر در حوزه آموزش‌‎ و پرورش می‌‎باشد. نویسندۀ این کتاب، پروفیسور آیهان اورال، استاد دانشگاه غازی در آنکارای ترکیه می‌باشد و ترجمۀ آن از سوی «نشر واژه» چاپ شده است.

عکس از مترجم و نویسنده کتاب

به باور خانم رامزی، سیاست‌گذاری در آموزش و پرورش از حیاتی‌ترین حوزه‌های سیاست‌گذاری عمومی دولت‌ها شمرده می‌شود و سیاست آموزشی کشورهای مشابه وضعیت فرهنگی افغانستان مثل ترکیه می‌تواند برای جامعه آموزشی افغانستان الگوی خوبی باشد.

وی با تاکید بر اینکه در جوامع دانش‌محور امروزی، آموزش باکیفیت و برابر از حقوق بنیادین شهروندان و از جمله وظایف اساسی دولت‌های پیشرفته است، اظهار امیدواری می‌کند که روزی شاهد باز شدن مکاتب دختران و همین‌طور اصلاح و تغییر در نظام آموزشی افغانستان باشیم.

گفتنی است آگاهان امور در حالی از محرومیت دختران افغانستان از مکتب و تحصیل اظهار نگرانی می‌کنند که حکومت سرپرست طالبان نه‌تنها موافق رفتن دختران به مکتب نیستند، بل هم‌چنان موافق هیچ نظام پیشرفته تعلیمی هم نیستند و تلاش دارند مدرسه‌های جهادی جاگزین مکاتب عصری گردد.

گزارشگر؛ سیمین کابلی/ کابل

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا