گزارش

کمیسار امور مهاجرت آلمان: وضعیت حفاظتی پناهجویانی که به کشورشان سفر می‌کنند لغو شود

راه مدنیت: گزارش رسانهٔ آلمانی RTL در مورد سفر پناهندگان در معرض خطر به افغانستان، هم‌چنان یکی از بحث‌های جدی در محافل سیاسی آلمان است.

در آخرین مورد، کمیسار امور مهاجرت حکومت آلمان خواستار لغو وضعیت حفاظتی پناهجویانی شد که برای سپری‌کردن تعطیلات به کشورشان سفر می‌کنند. او در سخنانش با اشاره به سفر پناهجویان افغانستانی به وطن‌شان، خواستار عواقب سختی برای آنان شده است.

یوآخیم ستمپ، کمیسار امور مهاجرت حکومت آلمان از حزب دموکرات‌های آزاد به روزنامه آلمانی «بیلد» گفته که «مقامات باید اطمینان پیدا کنند افرادی که از ما حمایت خواسته‌اند اما برای سپری‌کردن تعطیلات به وطن خود سفر می‌کنند، بلافاصله وضعیت حفاظتی خود را از دست بدهند و دیگر نتوانند در آلمان بمانند. همین و بس.»

رسانهٔ RTL با طرح این سوال که «تعطیلات به عنوان پناهنده چگونه امکان‌پذیر است؟» از افشای نقش آژانس‌های مسافرتی خبر داده که در این تجارت دخیل هستند و ویزاهای لازم را برای سفر از طریق ایران به افغانستان سازمان‌دهی می‌کنند. «ما انجام می‌دهیم. ویزاها روی یک تکهٔ کاغذ هستند که پس از بازگشت به راحتی می‌توان آن را از بین پاسپورت خارج کرد و در زباله‌دانی انداخت تا هیچ چیزی قابل ردیابی نباشد.»

جالب است که برخی از پناهجویان افغانستانی در میدان هوایی هامبورگ در یک مصاحبه با خبرنگار EXTRA RTL این را تایید و از سفرشان صحبت کرده‌اند.

این در حالی است که بر اساس قوانین نافذهٔ ادارهٔ فدرال مهاجرت و پناهندگان، سفر افرادی که نیاز به حمایت دارند به کشورشان، فقط در شرایط خاصی مجاز است و تحت شرایط خاصی می‌تواند منجر به لغو وضعیت حمایت و اقامت آن‌ها شود. یعنی افرادی که به خاطر آزار و اذیت و خطرهای امنیتی در کشورشان به آلمان پناهنده شده‌اند، اجازه ندارند به کشورشان برگردند. در غیر این صورت اعتبار اقامت آن‌ها ممکن است باطل می‌شود.

سخنگوی وزارت داخله ایالت هامبورگ نیز در پاسخ به سوال روزنامه بیلد در مورد این موضوع گفته که «طبیعی است سفر به کشوری که پناهجو در آن‌جا مورد آزار و اذیت قرار گرفته، موضوع پناهندگی آن فرد را زیر سوال می‌برد.»

به تصریح وی: «اگر مسیرهای مسافرتی وجود داشته باشد که دسترسی به افغانستان را تسهیل کند، به این معناست که امکان بازگرداندن آن‌ها به افغانستان وجود دارد.»

استامپ افزوده که افراد دارای وضعیت پناهندگی فقط “تحت شرایط خاص”، مجاز به سفر به کشوری هستند که از آن گریخته‌اند و در صورت تخطی و سفر اعلام‌نشده، پناهندگی و اجازهٔ اقامت در آلمان این افراد، می‌تواند پس گرفته شود.»

این گزارش و تخطی از قوانین پناهندگی در حالی باعث سروصدای زیادی در محافل سیاسی آلمان شده که پیش از این نیز مقامات آلمانی، اخراج پناهجویان خاطی در “مقیاس وسیع” را اعلام کرده و دولت فدرال در حال بررسی اخراج پناهندگان جنایت‌کار خصوصا به سوریه و افغانستان است.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا