گزارش

رسانه‌های آلمانی؛ عامل جنایت در ماگدبورگ کیست؟

ZEIT ONLINE

فایزر: عامل جنایت ماگدبورگ یک اسلام‌هراس است
نانسی فایزر، وزیر کشور فدرال: عامل مورد ادعا در ماگدبورگ ضد اسلام بوده است. سیاستمدار SPD در ماگدبورگ گفت: «ما فقط می‌توانیم با قاطعیت بگوییم که مجرم آشکارا اسلام‌هراس بوده است.»

فایزر حمله در ماگدبورگ را «جنایتی وحشتناک» توصیف کرد؛ «عملی که ما را عمیقاً در سراسر آلمان تحت تاثیر قرار می‌دهد. اکنون بحث روشن شدن همه شرایط جرم است. ما سخت روی آن کار می‌کنیم.»

در ماگدبورگ، عصر جمعه یک موتر در بازار کریسمس در میان جمعیت رانده شد که حداقل پنج نفر کشته و بیش از 200 نفر زخمی شدند. مظنون دستگیرشده یک پزشک اهل برنبورگ است که به‌عنوان منتقد اسلام شناخته می‌شود و اهل عربستان سعودی است.

ZDF Heute
عامل جنایت در ماگدبورگ کیست؟
سه‌روز مانده به کریسمس، انتظار تعطیلات ناگهان جای خود را به موجی از ناباوری، خشم و اندوه می‌دهد. یک روز پس از حمله در ماگدبورگ، سوالات زیادی مطرح می‌شود. یکی از آن‌ها: مردی که ظاهرا مرتکب این عمل شده کیست؟

دکتر 50ساله و منتقد اسلام
طالب الف – 50ساله، اصالتا از عربستان سعودی، به‎عنوان متخصص روان‌پزشکی و روان‌درمانی در برنبورگ، در حدود 50کیلومتری ماگدبورگ، زندگی و کار می‌کرد.

او در سال2006 در طی دوره‌های تخصصی خود به آلمان آمد. ده‌سال بعد بود که درخواست پناهندگی سیاسی کرد. او درخواست خود را در مقاله‌ای در “FAZ” از سال2019 با این ترس توجیه کرد که اگر مجبور به بازگشت شود به‌دلیل انتقاد از اسلام در کشورش کشته می‌شود.

بنیانگذار انجمن “ما سعودی هستیم”
طالب الف، انجمن «ما سعودی هستیم» را تأسیس کرد و خود را به‌عنوان یک فرد هماهنگ‌کننده با پناهجویان در جامعه تبعیدی عربستان معرفی کرد. انگیزه او: کمک به مردان و به‌ویژه زنان در عربستان سعودی برای فرار از کشور.

این مرد 50ساله با پست‌های متعددی در انتقاد از اسلام در فضای مجازی بسیار فعال بوده است. او بارها دیدگاه‌های توطیه‌آمیزی منتشر می‌کرد و ظاهرا از اسلامی‌شدن آلمان می‌ترسید. او هم‌چنین پست‌هایی را از AfD به اشتراک گذاشته و با انتقاد آن‌ها از اسلام موافق بود. سخنگوی آلیس وایدل، رهبر این حزب، روز شنبه به «راینیشه پست» گفت که طالب الف، هرگز عضو AfD نبوده و هم‌چنین هرگز درخواستی برای عضویت هم وجود نداشته است.

پیتر نویمان، کارشناس تروریسم می‌گوید که مجرم در ماگدبورگ خشم خود را از قبل، عمدتا در شبکه‌های اجتماعی، اعلام کرده است. شما باید به “سیگنال‌های ضعیف” واکنش نشان دهید.

MRD
حمله به بازار کریسمس: شورای بزرگان برای جلسه ویژه تشکیل جلسه می‌دهند
پس از عبور یک موتر از میان جمعیت در بازار کریسمس در ماگدبورگ در عصر جمعه، تا کنون پنج کشته و بیش از 200 زخمی برجای گذاشته است. حکم دستگیری عامل این جنایت یکشنبه‌شب صادر شد. شورای بزرگان پارلمان ایالت زاکسن-آنهالت روز دوشنبه برای یک جلسه ویژه تشکیل جلسه خواهند داد.

عامل مظنون در درگیری با شورای مرکزی مسلمانان سابق
ظاهرا مهاجم مظنون در ماگدبورگ برای مدت طولانی با شورای مرکزی مسلمانان سابق و سازمان سکولار کمک به پناهندگان درگیر بوده است. مینا احدی، رییس، شامگاه شنبه در کلن گفت که او “سال‌ها” سازمان را به وحشت انداخته بود. او از جهت‌گیری سازمان انتقاد و به‌طور علنی فعالان فردی را بدنام می‌کرد.

سال گذشته، افراد آسیب‌دیده در دادگاه استدلال کردند که این مرد باید از تهمت‌زدن دست بردارد. در پایان اکتوبر 2024، او در یک جلسه استیناف با عصبانیت صحبت کرد: او اروپا را از اسلامی‌شدن نجات می‌دهد، کاری که دادگاه‌های آلمان قادر به انجام آن نیستند.

به گفته احدی، نفرت این مرد نه‌تنها علیه مسلمانان، بل علیه «همه کسانی است که با او شریک نیستند.»

آنچه عامل مظنون در فضای مجازی منتشر کرد
عامل مظنون از ماگدبورگ از مارس2016 در توییتر بوده که اکنون X نامیده می‌شود و بیش از 120هزار پست در آنجا منتشر کرده است. تحقیقات MDR Investigative نشان می‌دهد که او چه چیزی را در آنجا و دیگر پلتفرم‌های اینترنت منتشر کرده است. مظنون خود را چپ‌گرا معرفی می‌کند، اما برخی مطالب افراطی راست را به اشتراک می‌گذارد.

آخرین پست او قبل از جنایت، شامل چهار ویدیو با محتوای بسیار گیج‌کننده و اتهام‌ها علیه دولت، مجلس، قوه قضایی و پلیس بود. نتیجه‌گیری از این ویدیو و سایر ویدیوها: سیاست مرزهای باز که توسط چپ آلمان حمایت می‌شود، در واقع با هدف اسلامی‌سازی اروپاست. آنها مرزهای خود را به روی اسلام‌گراهایی که غیرقانونی وارد می‌شوند باز می‌کنند، اما وقتی نوبت به مسلمانان سابق می‌رسد که به‌طور قانونی وارد می‌شوند، آنها را مورد اذیت و آزار آشکار قرار می‌دهند.»

Deutschlandfunk
دکتر، منتقد اسلام و طرفدار ماسک
آنچه در مورد مظنون ماگدبورگ شناخته شده است
پس از حمله به بازار کریسمس در ماگدبورگ با پنج کشته و 200 زخمی، جزییات بیشتری در مورد راننده‌ای که گفته می‌شود خودروی خود را به میان جمعیت هدایت کرد، مشخص می‌شود. دکتر 50ساله خود را منتقد جدی اسلام معرفی می‌کرد. مقامات کشور زادگاه او عربستان سعودی گفتند که بارها علیه او هشدار داده‌اند.

اخیرا او در برنبورگ زندگی می‌کرد، شهری کوچک که تقریبا 50کیلومتر با ماگدبورگ فاصله داشت. در آنجا او در یک کلینیک با مجرمان معتاد کار می‌کرد. کارفرمای او گفت که او از اواخر اکتوبر 2024 به‌دلیل مرخصی و بیماری در حال انجام وظیفه نبوده است.

مظنون برای پلیس شناخته شده بود
مهاجم مظنون از قبل برای پلیس شناخته شده بود. بنا به گزارش رسانه‌ها، به‌دلیل سوءاستفاده از تماس اضطراری، او قرار بود روز قبل از جنایت در دادگاه منطقه‌ای برلین-تیرگارتن حاضر شود، اما در آنجا حاضر نشد.

این مرد بارها در اینترنت با تهدید به خشونت مورد توجه قرار گرفت. طبق اطلاعات مجله خبری اشپیگل، دادگاه ناحیه روستوک او را در سال2013 به جریمه روزانه محکوم کرد. دلیل آن «برهم زدن آرامش عمومی از طریق تهدید به جرایم جنایی» بود. او در شبکه‌های اجتماعی نوشت که می‌خواهد از آلمانی‌ها انتقام بگیرد و آرزوی مرگ مرکل صدراعظم سابق را دارد. از جمله، او مقامات را متهم کرد که برای مبارزه با اسلام‌گرایی به اندازه کافی تلاش نمی‌کنند.

پخش داستان‌های توطیه‌آمیز در اینترنت
تنها حدود ده روز پیش، پلتفرم آمریکایی «RAIR» که خود را سازمانی ضد مسلمانان معرفی می‌کند، مصاحبه‌ای با این پزشک منتشر کرد که بیش از 45دقیقه طول کشید. او در آن، از جمله، پلیس آلمان را به انجام “عملیات مخفی” و تخریب عمدی جان پناهجویان سعودی که اسلام را انکار کرده‌اند، متهم می‌کند. او هم‌چنین خود را به‌عنوان یکی از طرفداران مالک X، ایلان ماسک و AfD که به گفته او اهداف مشابه او را دنبال می‌کند، ابراز کرد. AfD تاکید کرد که مهاجم ادعاشده عضو حزب نبوده است.

سال‌ها قبل، او در انظار عمومی معتدل‌تر ظاهر می‌شد. این دکتر در شبکه‌های اجتماعی توضیح داده که به‌ویژه از فعالان منافع زنان عربستان سعودی بوده است. در شبکه اجتماعی X حدود 40هزار نفر اکانت اختصاص داده‌شده به او را دنبال کردند. او هم‌چنین با بسیاری از رسانه‌های آلمانی و بین‌المللی در مورد فعالیت خود به‌عنوان یکی از اعضای مخالف پادشاهی سعودی مصاحبه کرده است.

عربستان سعودی ظاهرا چندین بار به آلمان هشدار داده است
گفته می‌شود که عربستان سعودی چندین بار به مقامات امنیتی آلمان در مورد عامل حمله در ماگدبورگ هشدار داده است. بر اساس اطلاعات خبرگزاری آلمان، آخرین هشدار ریاض حدود یک‌سال پیش بود. عربستان سعودی هم‌چنین درخواست استرداد این مرد را کرده است. آلمان به این موضوع واکنشی نشان نداده است.

از نحوه برخورد با پناهندگان عربستان سعودی ناراضی بود
به گفته دادستانی ماگدبورگ، مظنون در هنگام بازداشت پلیس درباره انگیزهٔ جنایت اظهار نظر کرد. او از نحوه برخورد با پناهندگان عربستان سعودی در آلمان ناراضی بود. دفتر دادستان عمومی گفت که هنوز برای بررسی دقیق انگیزه، زمان لازم است.

اشپیگل گزارش می‌دهد که در سال2019، یکی از سردبیران پورتال جوانان آن زمان اشپیگل بنتو با مظنون چت کرده است. او در آن زمان اظهار داشته که بسیاری از زنان جوان از عربستان سعودی به‌دلیل فرار به آلمان به او روی آورده‌اند. در آن زمان، او ادعا کرده که از سوی مقامات آلمانی به کسانی که به دنبال حمایت هستند توصیه‌های «گمراه‌کننده» داده می‌شوند.

Tagesschau
تهدید به خشونت و نفرت از اسلام
این چیزی است که ما در مورد مظنون ماگدبورگ می‌دانیم
او بارها در فضای مجازی با نفرت و تهدیدش از اسلام مورد توجه قرار گرفته است. به مقامات چندین بار در مورد این مرد هشدار داده شده بوده که اکنون در ماگدبورگ دستگیر شده است. هنوز مشخص نیست که این موارد چگونه پی‌گیری شده است.

متخصص روان‌پزشکی
فرد دستگیرشده در صحنهٔ جنایت یک متخصص روان‌پزشکی متولد سال1974 در عربستان سعودی است که گفته می‌شود چند سالی در کلینیکی در منطقه سالزلند در نزدیکی ماگدبورگ کار کرده است.

انتقام “اسلامی‌سازی”
او قبلا در اواخر دههٔ 1990 اسلام را کنار گذاشته بود و به‌شدت از اسلام انتقاد می‌کرد. این همان چیزی است که وی به‌عنوان یک فعال پناهجویان در انظار عمومی ظاهر شد و در مصاحبه‌ای در سال 2019 به Frankfurter Rundschau گفت.

بر این اساس، او در رسانه‌های اجتماعی از سیاست و مقامات آلمانی به خاطر اسلامی‌سازی انتقاد کرد. او چندین بار اعلام کرد که می‌خواهد از آنها انتقام بگیرد. هم‌چنین گفته می‌شود که او مقامات را با تعداد زیادی ایمیل و نامه مشغول کرده است.

تهدید صریح به خشونت
هرکسی که طی چندین سال، اظهارات متعدد این مرد را که در رسانه‌های اجتماعی قابل مشاهده است، دنبال کند، تهدیدهای صریح به خشونت نیز خواهد یافت. با این حال یک تهدید طبقه‌بندی نشده بود و بر اساس اطلاعات محافل امنیتی، او برای مقامات به‌عنوان یک افراطی شناخته نمی‌شد. بر اساس اطلاعات WDR، NDR و SZ، مردم چندین بار از جمله در ماگدبورگ این تهدیدات خشونت‌آمیز را به پلیس گزارش داده‌اند.

مدیر پلیس ماگدبورگ، تام الیور لانگانس، در یک کنفرانس مطبوعاتی بعدازظهر شنبه گفت که شکایتی کیفری علیه مظنون در گذشته تشکیل شده بود. هدف این بود که به کسانی که در معرض خطر هستند رسیدگی شود. اینکه چرا این اتفاق نیفتاد موضوع تحقیق است.

BAMF نیز اطلاعاتی دریافت کرده بود
در اواخر تابستان سال گذشته، اداره فدرال مهاجرت نیز از طریق کانال‌های رسانه‌های اجتماعی خود اطلاعاتی در مورد این فرد دریافت کرد. یک سخنگوی وقتی از او پرسیده شد، توضیح داد که این موضوع مانند سایر نکات متعدد جدی گرفته شد. از آنجا که اداره فدرال یک مرجع تحقیقاتی نیست، به‌طور معمول موضوع مستقیما به مقامات مسوول ارجاع داده شد.

طبق تحقیقات ARD، گفته می‌شود که این مرد بیش از ده‌سال پیش مشکوک بوده است. بازرسان گفتند که در سال 2013 او توسط دادگاه منطقه روستوک به 90 روز جریمه ده یورویی برای تهدید به ارتکاب جرم محکوم شد. با این حال، در مراحل بعدی پناهندگی، محکومیت منجر به رد درخواست وی نشد.

“منزوی و تهاجمی”
او با بسیاری از رسانه‌های آلمانی و بین‌المللی درباره فعالیت خود به‌عنوان یکی از اعضای اپوزیسیون خاندان سلطنتی عربستان مصاحبه کرده است.

او هم‌چنین به‌عنوان یک فرد ارتباطی و واسطه برای پناهجویان عمل می‌کرد و ظاهرا توجه ویژه‌ای به زنانی داشت که می‌خواستند کشور را ترک کنند و در خارج از کشور درخواست پناهندگی می‌کردند. WDR، NDR و SZ توانستند با دو عضو اپوزیسیون سعودی در آلمان و بریتانیا که شخصا وی را می‌شناختند، صحبت کنند. آن‌ها او را فردی منزوی و پرخاشگر توصیف می‌کنند.

حمایت از AfD
یکی از این آشنایان گزارش می‌دهد که عامل مظنون نیز حداقل یک بار به او گفته است که از AfD حمایت می‌کند. یکی از مصاحبه‌شوندگان، یک فعال انگلیسی، گزارش می‌دهد توسط سیاست‌مدارانی که خود را در سمت راست افراطی قرار داده بودند، متقاعد شده بود. همان‌طور که اشپیگل برای اولین بار گزارش داد، ردپای این پشتیبانی را می‌توان به‌صورت آنلاین نیز یافت.

بر همین اساس، او چندین بار گفت که از سیاست‌های AfD حمایت می‌کند، حساب‌های متعدد سیاست‌مداران AfD را دنبال می‌کند و با آن‌ها تعامل دارد. او هم‌چنین خاطرنشان کرده که چه کسی جز AfD در آلمان با اسلام می‌جنگد؟

برخی از پست‌های اخیر او این تصور را ایجاد می‌کند که او از سوی دولت آلمان تحت آزار و اذیت قرار گرفته است. با این حال، همان طور که WDR، NDR و SZ از محافل حزب AfD شنیدند، او نه کمک‌کننده به حزب بود و نه عضو حزب.

تهیه‌کننده: سید اصغر اشراق
یادداشت: این متن تلخیصی از منابع رسانه‌ای آلمان است.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا