خبر

آغاز روند خروج نظامیان خارجی از افغانستان

راه مدنیت: خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام ناتو گزارش کرده که روند خروج نیروهای سازمان پیمان اتلانتیک شمالی از افغانستان آغاز شده است.

خبرگزاری فرانسه در این گزارش تاکید کرده که روند خروج نظامیان ناتو از افغانستان منظم، هماهنگ و آگاهانه خواهد بود.

یک مقام ناتو به این خبرگزاری گفته که متحدان این سازمان در اواسط ماه اپریل سال جاری میلادی تصمیم گرفتند که به ماموریت حمایت قاطع در افغانستان پایان دهند و روند خروج را در اول ماه می آغاز کنند.

این مقام مصونیت نیروهای ناتو را در هنگام خروج اولویت اصلی عنوان نموده و گفت که تمام اقدامات برای جلوگیری از حملات احتمالی به این نیروها انجام خواهد شد.

در گزارش آمده که هر گونه حملۀ گروه طالبان هنگام خروج با واکنش شدید مواجه خواهد شد.

همچنین این مقام ناتو افزوده: «ما قصد داریم طی چند ماه خروج نظامیان خود را از افغانستان کامل کنیم.»

از سویی هم، شبکۀ خبری سی‌ان‌ان، به نقل از چند مقام دفاعی امریکا و کاخ سفید گفته که روند خروج نظامیان امریکایی از افغانستان در حال اجرا است.

این مقام که نخواسته نامش فاش شود، گفته است که مرحلۀ اول خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان آغاز شد. هنوز بخش بزرگی از نیروها و تجهیزات خارج نشده‌اند، اما این روند آغاز شده است.

طبق معلومات وی، تاکنون حدود ۱۰۰پرسنل و برخی از تجهیزات از افغانستان خارج شده‌اند.

این مقام وزارت دفاع امریکا تصریح کرد که در میان پرسنل خارج‌ شده، کارمندان دولتی وابسته به وزارت دفاع، وزارت خارجه و پیمان‌کاران شامل می‌باشند.

در عین حال، کارین ژان پیر، معاون سخنگوی کاخ سفید گفت که روند کاهش نیروهای امریکایی در حال اجرا است.

بر بنیاد اظهارات او، این روند ابتدا با افزایش نیروها همراه خواهد بود، اما امریکا تا ۱۱ماه سپتامبر تمامی سربازان خود را از افغانستان خارج خواهد کرد.

در حال حاضر امریکا دوهزار و ۵۰۰نیرو و ناتو نزدیک به ۹هزار و ۶۰۰سرباز در افغانستان دارند. براساس معلومات این نظامیان به نیروهای امنیتی و دفاعی افغان آموزش و مشوره می‌دهند.

جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا در ۲۶ماه حمل سال جاری خورشیدی اعلام کرد که تمامی نیروهای این کشور تا ۱۱سپتامبر از افغانستان خارج می‌شوند. به‌ تعقیب آن سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) نیز اعلام کرد که همزمان با امریکا سربازانش را از افغانستان خارج می‌کنند.

همچنین وزارت دفاع امریکا گفته که برنامه‌های محافظت از نیروهایش در هنگام خروج؛ اعزام ۶۵۰سرباز ویژه به افغانستان، استقرار بمب‌‌افگن‌های بی-۵۲ را در منطقه و همچنان برقراری سیستم موشکی توپخانه‌‌یی با تحرک بالا (HIMRS) است.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا