برگزاری نشست مشورتی بین افغانستان و پولند پس از ۳٠سال
راه مدنیت: وزارت امور خارجهٔ کشور اعلام کرد که نخستین نشست مشورتی افغانستان و پولند پس از ۳۰سال در مقر وزارت خارجه پولند برگزار شد.
این وزارت با نشر خبرنامهیی گفته که این نشست روز پنجشنبه (۲٠جوزا) با حضور معینان وزارتهای خارجه افغانستان و پولند برگزار شده است.
در خبرنامه آمده که به نمایندگی از افغانستان میرویس ناب، معین وزارت خارجه و به نمایندگی از پولند مَرچین پِشِدَچ، معین وزارت خارجه آن کشور حضور داشتهاند.
همچنین در ادامه تصریح شده که محور اساسی گفتگوها در این نشست تقویت بیشتر روابط دوجانبه، روند صلح، فصل جدید همکاری میان افغانستان و پولند پس از خروج نیروهای بینالمللی، همکاری در بخشهای تحصیلی، زراعتی، بانکداری، اقتصادی، همکاری منطقهیی و بینالمللی و همکاری در سازمان ملل متحد بوده است.
از سویی هم، میرویس ناب، معین سیاسى وزارت امور خارجه، از حضور بیست سال اخیر پولند در افغانستان از سوی دولت و مردم افغانستان قدردانی کرد.
به گفتهٔ او، مردم افغانستان هیچ گاه مبارزه مشترک آن کشور علیه تروریزم را از یاد نمیبرند که در این ماموریت مشترک کشور پولند ۴۴سربازش را از دست داد و ۹۰۰ سرباز دیگر این کشور زخمی شدهاند.
معین وزارت امور خارجهٔ کشور برای تقویت و گسترش همکاری بیشتر میان افغانستان و پولند تاکید و ابراز امیدواری کرده است که فصل جدید مشارکت، افق تازهیی از همکاریها را با شرکای افغانستان به ویژه پولند بگشاید.
در عین حال، معاون وزیر خارجه پولند نیز گفته که کشورش از سال ۲۰۰۲ پولند با حضور نظامی نیروهای خود از افغانستان حمایت کرد و نزدیک به ۳۰ میلیون یورو به توسعه افغانستان کمک کرده است.
مَرچین پِشِدَچ آمادگی کشورش را برای ادامه حمایت از صلح، ثبات و شکوفایی افغانستان اعلام کرد.
او ابراز امیدواری کرد: پولند امیدوار است که صلح پایدار و دستآوردهای افغانستان در طول ۲۰ سال گذشته، از جمله در زمینه حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و اقلیتهای مذهبی، حفظ شوند.
همچنین در این نشست طاهر قادری، سفیر افغانستان در پولند، حمید صدیق، مشاور ارشد وزارت امور خارجه، وِیتولد سُبوکوف، رییس عمومی بخش آسیا-پَسِفیک و ادم بروکوسکی، سفیر غیرمقیم پولند در افغانستان نیز حضور داشتهاند.
طبق معلومات سفارت افغانستان در پولند، روابط دیپلماتیک میان افغانستان و پولند در زمان شاه امانالله خان در سال ۱۹۲۷ اساس گذاشته شد و دو کشور نزدیک به یک قرن میشود که روابط دو جانبه دارند.