خبر

فرانک مکنزی: عمل‌کرد گروه طالبان خروج نیروهای امریکایی را پیچیده می‌سازد

راه مدنیت: جنرال کنت فرانک مکنزی، رییس ستاد فرماندهی مرکزی ارتش امریکا (سنتکام) گفته که عمل‌کرد گروه طالبان، خروج تمام نیروهای امریکایی را از افغانستان پیچیده می‌سازد.

جنرال مکنزی در گفتگوی آنلاین در انستیتوت خاورمیانه گفت که میزان خشونت هنوز در افغانستان کاهش نیافته و امریکا تحرکات گروه طالبان و همچنین توافق‌نامۀ صلح را در آیندۀ نزدیک بررسی می‌کند تا راهی برای پیشرفت و دست‌یافتن به صلح پیدا کند.

همچنین وی در ادامه تاکید کرد که زمان خروج نیروهای امریکایی از افغانستان باید روی‌کرد مبتنی بر شرایط  داشته‌باشد.

او می‌افزاید که گروه طالبان تاهنوز به خشونت شدید و قتل‌های هدفمند در افغانستان ادامه می‌دهند، با این‌که از حمله بر واحدهای نیروهای خارجی اجتناب کرده‌اند، اما سطح حشونت در این کشور بسیار بلند است.

فرمانده نیروهای سنتکام بر توافق سیاسی میان دولت و گروه طالبان تاکید کرد.

بر اساس توافق دوحه‌، نیروهای امریکایی باید تا پایان ماه می سال جاری میلادی، افغانستان را ترک کنند. همچنان گروه طالبان تعهده کرده که رابطه‌اش را با گروه‌های تروریستی از جمله شبکۀ القاعده قطع کند و از خاک افغانستان علیه منافع امریکا و متحدانش استفاده نکند.

این در حالی‌ست که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا گفته بود که واشنگتن توافق‌نامه امریکا-طالبان را بررسی می‌کند. این تصمیم مورد استقبال مسوولان حکومت و سران سیاسی در کشور قرار گرفت.

در عین حال، به تازگی لیندزی گراهام،  سناتور جمهوری‌‌خواه امریکایی نیز ضمن استقبال از موضع کنونی جو بایدن درباره ماموریت نظامی امریکا در افغانستان گفته‌است که این کشور قصد دارد نیروهای خود در افغانستان را با یک رویکرد مبتنی بر شرایط نگه دارد.

این سناتور امریکایی در ادامه افزود: «ما قصد داریم نیروهای خود را با یک رویکرد مبتنی بر شرایط در آنجا نگه داریم.»

اما گزارشی که به سفارش کنگره امریکا توسط «گروه مطالعه افغانستان» تهیه شده به دولت ایالات متحده توصیه کرده که ضرب‌الاجل خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را به تعویق بیاندازد.

در این گزارش آمد که رعایت این ضرب الاجل، بدون آن‌که ابتدا خشونت‌ها کاهش پیدا کرده و مذاکرات صلح میان دولت و گروه طالبان پیشرفت کرده باشد، می‌تواند منجر به فروپاشی دولت و از سرگیری جنگ داخلی شود.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا