خبر

عبدالله: هیچ اولویتی با ارزش‌تر از صلح برای مردم افغانستان نیست

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحۀ ملی با اشاره در مورد افزایش خشونت‌ها و انفجارهای امروز گفت: «این زندگی مردم است، وقتی مسوولیت بزرگ به عهده این شورا است و مسوولیت بزرگ به عهده هیات مذاکره‌کنندۀ است که به نمایندگی از مردم در مورد تامین صلح تلاش می‌کنند، در این راستا هیچ اولویتی با ارزش‌تر از صلح با عزت برای مردم افغانستان وجود ندارد.
آقای عبدالله امروز شنبه (۶جدی) در دومین نشست کمیتۀ شورای عالی مصالحه ملی صحبت می‌کرد، گفته: مهم است که دور دوم گفتگوها به موقع آغاز شود و محل برگزاری مذاکرات باعث نشود که گفتگوها با تاخیر انجام شود. مسوولیت ما پایان درد و رنج مردم افغانستان است.
وی خطاب به هیات مذاکره‌کننده دولت بیان داشت: شما با یک مرجع با صلاحیت در مرحلۀ دوم مذاکره به تاریخ تعیین شده، آمادگی داشته باشید و از دولت افغانستان نمایندگی کنند. همچنان از هیچ مورد شامل آجندای گفتگوهای صلح ترس نداشته باشید».
آقای عبدالله تصریح کرد: شک ندارم که در مورد صلح ارادۀ قاطع وجود دارد، جامعه جهانی، کشورهای متحد و کشورهای مختلف، از پروسه صلح اعلام حمایت کردند و مردم افغانستان، صلح عادلانه می‌خواهند که ارزش‌های اسلامی و دست‌آوردهای نزده سال اخیر حفظ و در صلح با عزت زندگی داشته باشند.
رییس شورای عالی مصالحۀ ملی تصریح کرد که مذاکره پیچیدگی‌های خود را دارد، اما مذاکره متاسفانه یک طرف نیست، دو طرف را در بر می‌گیرد. دوام کار هیات مذاکره کننده با مشورت کمیته شورای مصالحۀ ملی آسان‌تر خواهد شد.
آقای عبدالله خطاب به هیات مذاکره‌کننده گفت که شما از تنوع و قوت مردم را نمایندگی می‌کنید و همه شما مالک این پروسه هستید و از مردم نمایندگی می‌کنید.
وی در ادامه علاوه کرد که هیات مذاکره‌کننده از ملت بسیار بزرگ و عظیم کشور با افتخار نمایندگی می‌کنند، اعلان موضع این هیات با قاطعیت ثابت می‌سازد که خواستار صلح هستند و شکی در این مورد وجود ندارد.

گفتگوهای صلح یک راه پیچیده است
از سویی هم، معصوم استانکزی، رییس هیات مذاکره‌کنندۀ دولت در این نشست گفت که گفتگوهای صلح یک راه پیچیده است و این پیچیدگی‌ها در آینده نیز وجود خواهد داشت، اما هیات دولت نیازمند مشورت مردم و سیاسیون کشور هستند.
آقای استانکزی تاکید داشت که اگر در یک صف واحد قرار داشته باشیم، نشان دهنده قدرت ما برای جهان و طرف گفتگو کنندۀ صلح خواهد بود.
رییس هیات مذاکره‌کننده دولت بیان کرد که خانم‌ها نیز در این مذاکره نقش خوبی بازی کردند و نشان دادند که هیات مذاکره‌کننده دولت دارای اداره قوی‌اند و این موضوع هیات را تبدیل به هیات افغانستان شمول کرده است.

برقراری صلح نباید موجب آغاز یک جنگ داخلی دیگر باشد
مارشال عبدالرشید دوستم، رهبر حزب جنبش ملی اسلامی در پیامی در در دومین نشست کمیتۀ شورای عالی مصالحۀ ملی گفته که برقراری صلح، نباید موجب یک جنگ داخلی دیگر شود.

آقای دوستم با ارسال پیام در این نشست ، تاکید کرده است که برای رسیدن به صلح پایدار، باید به مشارکت سیاسی در حکومت توجه شود. همچنان وی تصریح کرد که تطبیق توافق‌نامۀ سیاسی مهم است. تطبیق عاجل و کامل توافق‌نامه، صلح و اعتماد را میان نظام تقویت می‌کند و ایجاد اجماع و اعتماد سیاسی، یگانه راه نجات کشور است.

ابعاد خارجی جنگ افغانستان، بزرگ‌تر از ابعاد داخلی آن است
از سویی هم، امرالله صالح، معاون نخست ریاست‌جمهوری در این نشست با اشاره به ابعاد خارجی جنگ افغانستان، می‌گوید: هیچ قدرتی نیست که سلاح تولیدشدۀ آن در این کشور استفاده نشده باشد.
به گفتۀ وی، ابعاد خارجی جنگ افغانستان، به مراتب بزرگ‌تر از ابعاد داخلی آن است و همچنان گروه طالبان تنها با کشتار می‌توانند به حامیان‌شان کمک کنند، نه با راه حل سیاسی.
معاون نخست ریاست‌جمهوری به این باور است که هر قدر کشتار بیشتر شود، ابعاد جنگ پیچیده‌تر می‌شود و طالبان نیز به یاد داشته باشد که با کشتن ریش‌سفید، بزرگ قوم، اعضای جامعۀ مدنی و خبرنگاران، امکان ندارد که جنگ پایان یابد.
آقای صالح خطاب به طالبان تاکید داشت که افغانستان امروز با افغانستان ۱۹۹۶ تفاوت عمیق و بنیادی دارد.
نخستین نشست کمیتۀ رهبری این شورا در ۱۵ قوس در ارگ ریاست‌جمهوری برگزار شده بود. رییس‌جمهور اشرف غنی، عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی و شماری از چهره‌های سیاسی و جهادی در آن حضور داشتند.
در نخستین نشست کمیتۀ رهبری شورای عالی مصالحۀ ملی در مورد دور اول مذاکرات صلح در دوحه، ضرورت تامین آتش‌بس و کاهش فوری خشونت‌ها تاکید شده بود.
مذاکرات صلح افغانستان در ۲۲سنبله سال جاری خورشیدی در دوحه، پایتخت قطر آغاز شد. دور اول این مذاکرات در ۲۲ قوس به پایان رسید. دور دوم این مذاکرات قرار است در ۱۶ جدی آغاز شود.
به توییتر راه مدنیت بپیوندید

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا