مقاله

«تقلا برای نجات از مرگ»

تعدادی از دانشجویان یکی از دانشگاه‌های خصوصی، یک‌جا شده‌اند و کمپینی را تحت عنوان «کمپاین تقلا برای نجات از مرگ» برای جلب توجه بیشتر شهروندان به صحت‌شان به راه انداخته‌اند.

عظیم بشرمل، عضو گروه این کمپاین به روزنامه راه مدنیت گفت: آن‌ها این کمپین را برای آگاهی شهروندان از امراض گوناگون و جلب توجه حکومت به‌ویژه وزارت صحت عامه، به توجه بیشتر به مناطق دوردست کابل به راه انداخته‌اند.

بشرمل می‌گوید: «در حال حاضر، نزدیک به دو میلیون مریض مبتلا به مرض سل و نزدیک به ۲هزار مبتلا به سرطان داریم. در هر ساعت یک زن، در زمان تولد طفل فوت می‌کند و یکی از دلایل کلان به راه‌اندازی این کمپاین ما همین است.»

به گفته وی، نزدیک به ۶۰ روستا مراکز صحی ندارند و در چهار ولایت از جمله زابل، ارزگان، پکتیا و نورستان، اصلن داکتر زن وجود ندارد.

 کاربران اجتماعی زیادی از این کمپین حمایت کرده و نوشته‌اند که توجه به صحت، یکی از مسایل مهم زندگی افغان‌هاست که متاسفانه در این قسمت تا هنوز کار نشده است.

آنها امیدوار هستند که ایجاد چنین کمپاین‌هایی بتواند با آگاهی دادن شهروندان، از بروز امراض گوناگون جلوگیری کند.

پیمانه نهان احمدزی، یکی از کاربران اجتماعی در حمایت از این کمپاین نوشته است: «کمبود آب آشامیدنی در کابل، به یک مشکل بزرگ تبدیل شده است. این امر سبب ازدیاد بیماری‌ها و افزایش میزان مرگ‌ومیر افراد به‌ویژه کودکان می‌شود. علت‌های مختلفی در این چالش نقش دارد. یکی از این علت‌ها حفر چاه‌های فاضل آب در بسیاری از بلندمنزل‌های شهر کابل می‌باشد که اصلن معیاری نیست وفاصله بسیار کمی با چاه‌های آب دارد و سبب آلوده شدن آب‌های زیرزمینی می‌گردد.

همچنان ازدیاد حفر چاه‌های خودسر در هر منطقه شهر کابل که عمق آن از ۷۰ تا ۱۰۰متر و گاهی بیشتر از آن می‌رسد، در کاهش آب‌های آشامیدنی نقش اساسی دارد. کمبود آب صحی سبب بروز بیماری‌های مثل: آمیب، اسهال، پیچش، میکروب معده و دیگر بیماری‌ها می‌گردد.»

سجیه حسینی عضو دیگر این گروه کمپاینی می‌گوید: تعدادی از داکتران که تازه وارد افغانستان می‌شوند، بدون تشخیص درست بیماری مریض‌ها، به آن‌ها معاینات و ادویه با قیمت گزاف تجویز می‌کنند. خودم بارها دیدم در شفاخانه‌های شخصی، یک آدم، مریضی خیلی کوچک و یا هم هیچ مریضی نداشته، اما داکتران خارجی به‌خاطر دریافت بیشتر پول از آنها، معاینات با قیمت گزاف و ادویه خیلی قیمت و قوی را تجویز می‌کنند.»

در همین حال وحیدالله مجروح، سخنگوی وزارت صحت عامه بیان می‌کند که این وزارت برای نظارت از کار شفاخانه‌های خصوصی، گروهی را تحت معینیت خدمات صحی از چهار ماه به این سو تشکیل داده‌اند و در صورت اجرای تخلف از سوی این شفاخانه‌ها، افراد خاطی مجازات خواهند شد.

 او می‌افزاید که وزارت صحت عامه از هرگونه کنش همانند کمپاین «تقلا برای نجات از مرگ» برای صحتمندی بیشتر شهروندان افغانستان استقبال و حمایت می‌کند.

کمپیان «تقلا برای نجات از مرگ» به تاریخ ۲۱سرطان ادامه داشت و قرار بود برای یک هفته ادامه یابد، اما به دلیل استقبال شهروندان به‌ویژه جوانان، زمان این کمپاین تمدید خواهد یافت.

گزارش: تمنا بهار

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا