«حمله بر گروه خاص قومی باید از سوی شورای امنیت سازمان ملل بررسی شود»
راه مدنیت: تدامیچی یماماتو؛ رییس دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان، سهشنبه 20سنبله با سرور دانش؛ معاون دوم ریاست جمهوری ملاقات کرد.
در این دیدار معاون رییسجمهور حمله به گروه قومی خاص را جنایت ضد بشری خوانده تاکید کرد که شورای امنیت سازمان ملل حمله بر گروه خاص قومی در افغانستان را باید بهصورت مستقل بررسی کند.
در حملاتی که اخیرا توسط گروه موسوم به داعش خراسان در غرب کابل انجام شدند، حدود 90 تن کشته و بیش از 100 دیگر جراحت برداشتند. در حمله به مرکز آموزشی کورس موعود بیش از 60 دانشآموز جان باختند.
دانش این حملات را هدفمندانه خوانده گفت که در آن یک گروه قومی خاص هدف قرار گرفتهاند. وی خاطرنشان کرد که این مساله باید بهصورت مستقل و جدا از بحث امنیت و سایر مسایل افغانستان در سازمان ملل متحد و بهخصوص در شورای امنیت مورد بررسی قرار گیرد.
تدامیچی یاماموتو، ضمن ابراز نگرانی از حمله بر شهروندان عادی کشور گفت که از نهادهای مربوط به سازمان ملل متحد از جمله شورای حقوق بشر این سازمان میخواهد تا حملات بر اهداف ملکی و بهخصوص غرب کابل را بهطور جدی بررسی نمایند.
آقای یماماتو اطمینان داد که خواسته معاون رییسجمهور افغانستان را با مسوولان شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح میکند.
در این دیدار مساله امنیت و مصوونیت خبرنگاران نیز مورد بحث قرار گرفت.
آقای یماماتو با اشاره به حوادث اخیر که شماری از خبرنگاران و فعالان رسانهیی در آن قربانی شدند، از حکومت افغانستان خواست که برای تامین امنیت و مصوونیت خبرنگاران تلاش بیشتر بهخرج دهد.
معاون رییسجمهور گفت که در کمیته مشترک رسانهها و حکومت که رهبری آن را شخص وی به عهده دارد، طرزالعملی برای تامین امنیت و مصوونیت خبرنگاران تهیه شده و تلاش میشود که تدابیر بهتری برای امنیت خبرنگاران و رسانهها روی دست گرفته شود.
در طرزالعمل یادشده مکانیزمی خاص برای امنیت خبرنگاران در زمان پوشش رویدادهای امنیتی و حملات گروههای تروریستی از طریق هماهنگی بین نیروهای امنیتی، رسانهها و خبرنگاران تعریف شده است.
آقای دانش با توجه به اهمیت آزادی بیان و اطلاعرسانی، به واکنش جدی جامعه جهانی و سازمانهای بینالمللی بهخصوص سازمان ملل متحد در هدف قرار گرفتن خبرنگاران و فعالان رسانهیی از سوی گروههای تروریستی تاکید کرد.
معاون رییسجمهور گفت که حکومت افغانستان به حمایت از آزادی بیان، اطلاعرسانی به شهروندان، تامین امنیت و مصوونیت رسانهها و خبرنگاران متعهد است.
در این دیدار، موضوعات مربوط به انتخابات پارلمانی نیز مورد بحث و گفتگو قرار گفت.
آقای یماماتو طرح شماری از احزاب سیاسی بر تغییر نظام انتخاباتی و استفاده از تکنالوژی در پروسۀ رایدهی را با توجه به میعاد زمانی تعیینشده برای انتخابات عملی ندانسته و بر تلاشهای پیگیر کمیسیون مستقل انتخابات به آگاهیدهی لازم به احزاب سیاسی تاکید کرد.
وی مسدود کردن دفاتر ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات در برخی ولایات را غیر قانونی خوانده گفت که حکومت افغانستان و کمیسیونهای انتخاباتی برای آگاهی مردم در این زمینه باید دست به کار شوند.
آقای دانش ضمن قدردانی از همکاری دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در مسایل مربوط به انتخابات بر تلاشهای جدی کمیسیونهای انتخابات در امر انجام وظایف و مکلفیتهای قانونی هر دو کمیسیون تاکید ورزید.
معاون رییسجمهور با اشاره به کارکردهای خوب کمیسیونهای انتخاباتی گفت که کار این کمیسیونها با پیشرفتهای خوبی همراه بوده است. وی گفت که کمیسیون مستقل انتخابات متعهد است انتخابات پارلمانی را به موقع برگزار کند.