برای حمایت از ارزشهای فرهنگی و هنری باید مبارزه کرد
یلدا محسن؛ دختر جوانی است که مهمترین فعالیتهای خود را صرف وبلاگنویسی و هنر موسیقی کرده. به گفته خودش، «یکی از افتخارات بزرگ زندگی او را عشق به هنر موسیقی و وبلاگنویسی تشکیل میدهد.»
یلدا در کابل چشم به هستی گشوده است. او پس از ختم دوره مکتب، کشور را به مقصد زندگی در اروپا ترک کرده و حالا چهار سال میشود که همراه خانواده خود در آلمان زندگی میکند.
وی همزمان با ختم دوران مکتب به وبلاگنویسی روی آورد. «از خوردی مینوشتم و عاشق نویسندگی بودم، اما پس از آنکه مکتب را تمام کردم، برای اینکه گپ دل خود را به مردم کشورم و جهانیان برسانم، وبلاگ ساختم و نوشتههایم را به زبانهای دری و انگلیسی در آن نشر میکنم.»
یلدای جوان فعلا مصروف تحصیل در رشته تجارت است و در کنار سایر فعالیتهایش، موسیقی را نیز جدی پیش میبرد.
به گفته یلدا، او دو ساله بود که به همکاری پدر خود موسیقی مینواخت و در دوران مکتب، دورۀ آموزشی کوتاهمدت پیانو را در انستیتیوت موسیقی سپری کرد و حالا میتواند به خوبی پیانو بنوازد.
بیشتر بانوان افغان فکر میکنند که زندگی در کشورهای اروپایی برایشان در تناسب به زندگی افغانی بهتر است و میتوانند زندگی رویاییشان را در آنجا بسازند.
بانو محسن نیز از جمله همان دخترانی است که زندگی اروپایی را بهتر از زندگی افغانی برای پیشرفت و فعالیت یافته است.«بیش از 10 سال را در افغانستان سپری کردم که بهطور معمول با مشکلی روبرو میشدم، اما در این چهار سال هیچ نوع مشکلی پیدا نکردم که سد راه من قرار بگیرد؛ بل در این مدت توانستم به زندگی بهتری دست یابم.»
با وجود همه چالشهای موجود درافغانستان اما او عاشق کشورش است و میخواهد از هر راه ممکن برای سرزمین خود کار مفیدی انجام دهد.
از او پرسیدم اگر مذاکرات صلح با گروه طالبان به نتیجه برسد، او حاضر است به افغانستان برگردد؟
در پاسخ گفت:«اگر طالبان وارد کابل شوند، معلوم است که آنها مخالف هنر استند. بنابراین من حاضر استم که بهخاطر مبارزه علیه این مفکوره طالبانی به کابل بیایم و برای حمایت از ارزشهای فرهنگی و هنری به نوبه خود مبارزه کنم.»
یکی از فعالیتهای دیگر یلدا در آلمان، نمایش لباسهای افغانی است که با نمایش آن میخواهد فرهنگ افغانی را به شهروندان آلمانی نشان دهد. «لباس افغانی هویت و فرهنگ من است و این را مسوولیت خود میدانم که این فرهنگ را به شهروندان آلمان هم به نمایش بگذارم تا آنها ببینند که ما دارای چی نوع فرهنگ در لباس پوشیدن هستیم.»
یلدا به زبانهای دری، پشتو، انگلیسی، اردو و ترکی آشناست و اکنون مصروف فراگیری زبان اسپانیایی هم میباشد.
پدر یلدا داوود محسن نیز از جمله موسیقیدانان افغانستان است که در انستیتیوت موسیقی کشور برای سالهای طولانی مصروف اجرای وظیفه بوده است.
یلدا از همه دختران افغان میخواهد که برای برآوردهشدن خواستهها و آرزوهایشان مبارزه کنند و هیچگاه دست از تلاش برندارند.
تمنا بهار/ راه مدنیت