خبر

موارد فراملی و تنوع جهانی معرفی شد

راه مدنیت: کتاب موارد فراملی و تنوع جهانی روز دوشنبه 13 سنبله در مرکز حمایت از رسانه‌های آزاد افغانستان (نی) به خبرنگاران معرفی شد.

کتاب موارد فراملی و تنوع جهانی، گلچینی از موضوعات مهم است که در موارد همچون افراط‌گرایی، تروریزم، تنوع و حقوق اقلیت‌ها و همچنین وضعیت آزادی بیان در هشت کشور مختلف می‌پردازد.

این کتاب مجموع مقالاتی است که نخبگان عرصۀ رسانه، کار رسانه‌یی و چگونگی تأثیر افراط‌گرایی بر فعالیت رسانه‎‌یی را در آن بازتاب داده‌اند.

مقدمه این کتاب توسط الیزابت ایده نوشته شده است و هشت خبرنگار و کارمند رسانه‌یی دیگر از کشورهای اندونیزیا، بنگلادیش، پاکستان، ترکیه، تونس و افغانستان در این مجموعه مقاله نوشته‌اند.

پیمایش بین دشمنان و نیروهای محدودکننده، مقالۀ عبدالمجیب خلوتگر، فعال رسانه‌یی و رییس مرکز حمایت‌کننده رسانه‌های آزاد افغانستان است که در موارد تعریف وضعیت رسانه‌های افغانستان، معرفی دشمنان رسانه‌ها، نیروهای محدودکنندۀ رسانه‌ها، نظرهای سنتی به رسانه و چگونگی کارکرد زنان در رسانه‌های افغانستان نوشته است.

مجیب خلوتگر می‎گوید:«در این مقاله تنها به ابعاد منفی و محدودکننده پرداخته نشده؛ بل کوشش شده تا ذهنیت‌سازی متعادلی از اوضاع رسانه‌ها در افغانستان به دیگران عرضه شود.»

الیزابت نیز در مورد ارتباطات جهانی می‎گوید: «افراطیت یگانه عامل بازدارنده برای تنوع‌پذیری دینی، مذهبی و اقلیمی است و مانع همدیگرپذیری در سطح جهان می‎شود.»

او اشاره می‌کند: زمانی‎که افراطیت در حال وسعت‌گرفتن و قوی شدن بود ما تصمیم گرفتیم تنوع‌پذیری و همدیگرپذیری را در قالب نوشته‌ها درآوریم.

مهم‌ترین نکاتی که این کتاب بدان پرداخته، ارتباطات جهانی، افراط‌گرایی و رسانه‌ها، نبرد بر سر گفتمان‎ها، افراط‌گرایی از طریق رسانه‌های اجتماعی، مقابله با افراط‌گرایی خشن، آزادی بیان و چالش‌ها، سرکوب آزادی بیان، آزادی بیان و چالش‌های جدید و داستان‌هایی درباره گزارش‌دهی خبرنگاران از میدان‌های جنگ می‌باشد.

الیزابت ایده در رشته‌های بشرشناسی و زبان تحصیل کرده است و در امور رسانه نیز دکتورا دارد. او دو سال در پاکستان و یک سال در هند زندگی کرده و چهارده بار به افغانستان آمده است.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا