معاون مشاور امنیت ملی هند: مشارکت دولتهای خارجی در صلح افغانستان نیازمند هماهنگی با این دولت است
روزنامه مدنیت: دومین نشست امنیت منطقهیی تهران امروز چهارشنبه (۲۷قوس) با حضور دبیران و مشاوران امنیت ملی و مقامات عالی امنیتی افغانستان، روسیه، چین، هند، افغانستان، تاجیکستان، اوزبیکستان و ایران برگزار شد. به نمایندگی از افغانستان در این نشست حمدالله محب، مشاور امنیت ملی کشور اشتراک کرده است.
دفتر شورای امنیت ملی گفته است حمدالله محب مشاور امنیت ملی کشور در حاشیه این نشست با مقامات دیگر کشورهای حاضر دیدار و سخنرانی خواهد کرد. مقامات هفت کشور در این نشست در مورد امنیت و همکاریهای منطقهیی بحث و تبادل نظر خواهند کرد.
در این نشست، راجیندر خانا معاون مشاور امنیت ملی هند، هرگونه مشارکت دولتهای خارجی در فرآیند صلح در افغانستان را نیازمند هماهنگی با دولت افعانستان دانست و تأکید کرد: برای حراست از امنیت در افغانستان باید تقویت نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان در اولویت جامعه بینالمللی قرار بگیرد.
در این نشست، راجیندر خانا معاون مشاور امنیت ملی هند، با بیان اینکه مذاکرات صلح در افغانستان باید با محوریت دولت قانونی این کشور به پیش برود؛ گفت: کشورهای دیگر باید در این مسیر نقش تسهیل کننده داشته باشند. او از قاچاق مواد مخدر و نیز تروریسم به عنوان تهدید مشترک همه کشورهای منطقه یاد کرد و افزود: غلبه بر تهدیدات امنیتی موجود بدون همکاری مشترک و ایفای نقش فعال همه کشورهای منطقه امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به حضور گسترده و نگرانکننده گروههای نیابتی تروریستی در افغانستان گفت: برای پیش برد فرایند صلح پایدار نقشآفرینی طرفهایی که هدفی به غیر از ثبات و امنیت در افغانستان دارند جلوگیری شود. این مقام امنیتی هند از انتخابات و مراجعه به آرای عمومی به عنوان راهکاری تعیینکننده برای جلب مشارکت مجموعه گروههای افغان در فرآیند صلح یاد کرد و افزود: انتخابات ریاست جمهوری اخیر در افغانستان رخداد مهمی بود که امیدواریم نتایج آن زودتر اعلام شود.
همچنین در این نشست، معاون دبیر شورای امنیت ملی اوزبیکستان گفت: این کشور از مشارکت همه گروهها و آحاد جامعه افغانستان در روند ایجاد صلح و امنیت، حمایت میکند.
بابرشاه یعقوباف، معاون دبیر شورای امنیت ملی اوزبیکستان افزود: تاشکند تمام تلاش خود را برای ایجاد صلح و ثبات در افغانستان به کار میگیرد.
او گفت: کشورهای عضو این نشست مواضع مشترکی در مورد امنیت منطقهیی دارند و میشود از این فرصت برای کاهش چالشهای امنیتی موجود بهره گرفت.
وی ثبات در افغانستان را موجب افزایش امنیت در آسیای مرکزی، غرب آسیا و آسیای دور دانست و تأکید کرد: اوزبیکستان همه مساعی خود را برای همکاری منطقهیی به منطور ایجاد صلح و امنیت در افغانستان به کار خواهد گرفت. از مشارکت همه گروهها و مردم حمایت میکنیم.
یعقوباف، توجه به توسعه افعانستان و احیای اقتصاد ضربهدیده این کشور را در ایجاد امنیت ضرورتی عنوان کرد و افزود: سرمایهگذاری کشورهای منطقه در افغانستان برای ایجاد شغل میتواند اولین گام برای رونق اقتصادی در این کشور باشد.
وی افراطگرایی بینالمللی را خطری جدی برای صلح و ثبات جهانی عنوان کرد و افزود: برخی کشورها در مقابله با تروریسم قائل به استندرد دوگانه هستند که این رویکرد خطری جدی در مقابله واقعی به تروریسم است.
شیبا سعیدی