خبر

۳۸درصد معلمان کشور زنان هستند

راه مدنیت: نشست خبری وزارت معارف درباره دسترسی دختران به تعلیم و تربیت برگزار شد.

دکتور محمدمیرویس بلخی، سرپرست وزارت معارف روز سه‌شنبه، سوم جدی در نشست «دسترسی دختران به تعلیم و تربیت» در مرکز رسانه‌های حکومت، گفت: ۳۸درصد معلمان مکاتب کشور را زنان تشکیل می‌دهند.

در این نشست، نتیجه یک پژوهش میدانی با موضوع «بررسی چالش‌ها و فرصت‌های تعلیم و تربیت دختران در افغانستان» با رسانه‌ها در میان گذاشته شد.

بر اساس این پژوهش، ناامنی بزرگ‌ترین چالش دانش‌ورزی دختران در کشور دانسته شده است. نداشتن امنیت جانی و اجتماعی باعث شده است دختران از رفتن به مکتب بازمانده و شامل دوره‌های آموزشی این وزارت نشوند.

سرپرست وزارت معارف، می‌گوید: دختران در بیشتر نقاط کشور امنیت فزیکی و اجتماعی ندارند. او می‌گوید که امنیت اجتماعی به فرهنگ و تعاملات اجتماعی جاری در جامعه بازمی‌گردد.

فقر، یکی دیگر از موانع رفتن دختران به مکتب است. به گفته آقای بلخی وزارت معارف در تلاش طرح بدیل برای خانواده‌ها است. او می‌گوید که این طرح‌ توسط نهادهای ملی و بین‌المللی پشتیبانی خواهد شد.

فاصله بین مکتب و خانه، آزار و اذیت دختران، نبود معلمان مسلکی و امکانات آموزشی از چالش‌های دیگر تعلیم تربیت دختران در کشور به شمار می‌رود.

آقای بلخی با اشاره به طرح ساخت ۶ هزار مکتب در یک سال آینده، گفت: در میان ۲۷۰۰ باب مکتب در حال ساخت، ۱۱۰۰ آن دخترانه است. از جمله این مکاتب ۳۳۰۰ باب آن سال آینده اعمار خواهد شد که تعداد زیادی از این رقم را مکتب‌های دخترانه به خود اختصاص خواهد داد.

به گفته او نبود معلمان زن در مکاتب دوردست کشور تا حد زیادی مرفوع شده است.

این وزارت در یک سال گذشته با استخدام ۷۵۰۰ معلم زن در سراسر کشور، در حدود ۳۰ هزار دانش‌آموز را تحت پوشش برنامه‌های خود درآورده است.

آقای بلخی از طرح استخدام معلمان با ضریب معاش بلند در مناطق دوردستی که امکان پیدا شدن معلم در آن نیست خبر می‌‌دهد.

جلوگیری از آزار و اذیت دختران نیز یکی از چالش‌هایی است که وزارت معارف با همکاری ریاست مصونیت وزارت امور داخله تا حدی موفق به مهار آن شده‌اند.

در نتیجه، بررسی این وزارت از سراسر کشور آمده است نبود آب آشامیدنی بهداشتی در مکاتب و عدم توجه به حفظ‌الصحه یکی دیگر از چالش‌های دانش‌آموزان دختر برای دسترسی به تعلیم و تربیت است؛ اما سرپرست این وزارت می‌گوید که با همکاری نهاد «واش» و سازمان «یونیسف» این مشکلات حل خواهد شد.

آقای بلخی با تاکید بر سوادآموزی زنان، گفت که در اولویت‌بندی جدید، افراد ۲۹ تا ۴۵ سال در اولویت کورس‌های سوادآموزی هستند. او همچنین افزود: در حال حاضر ریاست ۱۸ تربیه معلم کشور را زنان به عهده دارند و نقش زنان در وزارت معارف پررنگ‌تر شده است.

سرپرست وزارت معارف از تغییر نام این وزارت به «وزارت تربیه و تعلیم» نیز خبر داد.

سید طاها فضل

نوشته‌های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا