خبر

رییس‌جمهور: افغانستان در محور فرصت‌های منطقه‌یی و در کانون چالش‌های جهانی است

راه مدنیت: محمداشرف غنی، رییس جمهور کشور در سخنرانی خود در در هفتاد و پنجمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: «اجلاس این سازمان را در حالی برگزار می‌کنیم که جهان در یک وضعیت بی‌پیشینه وخیم قرار دارد. همه کشورهای حاضر در مجمع امروز، در وضعیت مشابه  قرار دارند، وضعیتی که فرق میان کشورهای پیشرفته و درحال توسعه را از بین برده است. آشفتگی حاضر، یک پدیدۀ جهانی بوده و مقطعی که در آن قرار داریم را تعریف می‌کند.

اشرف غنی، دیروز(جمعه، ۱۷عقرب) در سخنرانی خود تاکید کرد «ما این وضعیت آشفته را به‌صورت مشترک تحمل می‌کنیم. اما برخی کشورها در مقایسه با دیگران، بار سنگین‌تری بر دوش دارند. افغانستان یکی از همین کشورهای آشفته است.»
رییس‌جمهور در ادامه تاکید کرد: «افغانستان در محور فرصت‌های منطقه‌یی و در کانون چالش‌های جهانی قرار دارد. افغانستان مربوط آسیاست که منابع آبی و جنبه‌های مشترک فرهنگی و زبانی، نقاط وصل ما [در این قاره] هستند. نیازمندی آسیای جنوبی به منابع انرژی و موجودیت منابع وافر در آسیای میانه، افغانستان را به یک نقطۀ وصل حیاتی مبدل ساخته است.»

رییس‌جمهور اظهار داشت: «آسیا، بدون افغانستان، نمی‌تواند همگرایی را تجربه کند. ما در مرکز ظرفیت‌های پنهان و کشف‌ناشده قرار داریم که می‌توانند رفاه و صلح را برای منطقه به ارمغان بیاورند.»

همچنین وی تصریح کرد: «علاوه بر آسیب‌پذیری‌هایی که با شیوع کرونا تشدید شده، انقلاب چهارم صنعتی به‌مثابه عامل نابرابری و بیکاری قد عَلَم کرده و جهان را با چالش مواجه ساخته است. ما در عصر دیجیتل قرار داریم که نحوه مصرف، کار و حکومت‌داری ما و سازگاری با آنان را به چالش کشیده است.»
آقای غنی بااشاره در مورد انقلاب دیجیتلی می‌گوید که «انقلاب دیجیتلی می‌تواند به‌عنوان منشا ایجاد فرصت‎های اقتصادی برای جمعیت بی‌نهایت جوان ما گردد و از سوی دیگر به‌عنوان روشی برای تقویت سیستم‌های حکومت‌داری و حاکمیت قانون مورد استفاده قرار گیرد.»

رییس‌جمهور کشور بااشاره در مورد تغییرات اقلیمی گفت: «تغییر اقلیم، شکل دیگر خشونت و رنج است که مردم ما را متاثر ساخته. افغانستان هفدهمین کشور متاثر از تغییرات اقلیمی در سطح جهان می‎باشد. خشک‌سالی و سیلاب به صورت فصلی در افغانستان رخ می‌دهد. ما نیازمند راهکارهای منطقه‌یی و الهام‌گرفته از مودل‌های بین‌المللی هستیم تا بتوانیم به مشکل تغییر اقلیم رسیدگی کنیم.»

در عین حال وی تاکید کرد: «ما بر تقویت ساختارهای حکومت‌داری و دولتی به منظور ایجاد یک محیط مساعد و مطلوب برای رشد، سرمایه‌گذاری خواهیم کرد. این امر به معنی ادامۀ مبارزه با فساد سیستماتیک، بهبود سیستم‌های مدیریت مالی عامه و تقویت حکومت‌داری در سطح ولایتی و ولسوالی می‌باشد.»

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا