جامعۀ مدنی: اختلاف و رقابت دو تیم سیاسی بهضرر مردم است
در بخشی از این اعلامیه، از جامعه جهانی و طرفهای توافقنامه صلح خواسته شده که حقوق بشر، حقوق زن، آزادی بیان، رسانههای آزاد و عدم تبعیض بین شهروندان و سایر آزادیها را در سند توافقنامه در نظر بگیرند.
گروه کاری مشترک جامعه مدنی با نشراعلامیهیی نگرانیشان را از وضعیت فعلی و رقابتهای دو تیم سیاسی ابراز کردند.
در این اعلامیه آمده است که بحران انتخاباتی ناشی از مدیریت ناسالم کمیسیونهای انتخاباتی است باعث نگرانی شهروندان گردیده است. هرگاه معضل ناشی از انتخابات حل نشود و رقابت این دو تیم سیاسی همچنان ادامه پیدا کند، خطر بیشتر شدن بحران جنگهای داخلی بیشتر میشود.
این گروه از همه جریانها، رهبران سیاسی، شخصیتهای ملی، روشنفکران و نخبههای کشور میخواهد تا برای ایجاد اجماع سیاسی و تشکل هیئت همهشمول برای گفتگوهای بینالافغانی متحد شده و گامهای ماندگار را برای ختم جنگ و آوردن صلح بردارند.
این گروه فرصت بهدست آمده برای گفتگو و توافقهای صلح را مهم پنداشته و از سران حکومت و تمامی رهبران سیاسی میخواهند که فرصت بهدست آمدۀ تاریخی را جدی گرفته و از آن به نفع مردم و آینده کشور استفاده کنند.
گروه کاری مشترک جامعه مدنی خواستار رسیدگی بیطرفانه نسبت به کارکرد هر دو کمیسیون انتخابات توسط نهادهای مستقل بینالمللی شده است:« گروه کاری از هر دو طرف سیاسی میخواهد که حل بحران را سرلوحه کارشان قرار داده و در پرتو منافع ملی کشور و مردم اقدام کنند. اختلاف و رقابت دو تیم سیاسی به ضرر مردم افغانستان و سود دشمنان خواهد بود. ادامه این وضعیت بحرانی میتواند تمامی دستاوردهای دو دهه مردم افغانستان را نابود کند.»
این گروه با پشتیبانی از آتشبس گفتهاند که از طرح کاهش خشونت که نخستین گام برای رسیدن به صلح در کشور است استقبال میکنند و از هر دو طرف میخواهد از خشونت جدا بپرهیزند تا مسیر امضا تفاهمنامه صلح و ختم جنگ در کشور فراهم گردد.
در اعلامیهیی که از سوی گروه کاری نهادهای جامعه مدنی منتشر شده از رهبران دولت و طرفهای سیاسی کشور خواسته شده که برای رسیدن به صلح، هیئت همهشمول از رهبران حکومت، نخبههای سیاسی، شخصیتهای ملی، احزاب تاثیرگذار و جامعه مدنی شکل گیرد و برای از میان برداشتن بنبست موجود به گفتگوهای معنادار در حضور اتحادیه اروپا، سفارت امریکا و دفتر سازمان ملل بپردازند.
فعالان مدنی کاهش خشونتها برای یک هفته را گام ارزنده تلقی میکنند اما میگویند که برای آغاز روند گفتگوهای بینالافغانی هر دو طرف باید به آتشبس پایدار تمکین کرده تا با گسترش اعتماد زمینه برای صلح پایدار میسر گردد.
در بخشی از این اعلامیه، از جامعه جهانی و طرفهای توافقنامه صلح خواسته شده که حقوق بشر، حقوق زن، آزادی بیان، رسانههای آزاد و عدم تبعیض بین شهروندان و سایر آزادیها را در سند توافقنامه در نظر بگیرند.
گروه کاری مشترک نهادهای مدنی پیشنهاد کرده که به ادعاهای مطرحشده در قبال کارکرد هر دو کمیسیون انتخابات به صورت بیطرفانه توسط یک نهاد مستقل بینالمللی رسیدگی گردد و جامعه جهانی باید پیش از اینکه وضعیت بیشتر از این بحرانی شود دست به کار شوند و در این شرایط بحرانی مردم افغانستان را حمایت نموده و زمینه حل اختلافات بین دو طرف سیاسی را از طریق گفتگو فراهم کنند.