ترجمه

آیا رفاقت ابوظبی و اسلام‌‌آباد به‌سوی خصومت می‌رود؟

حدود پنج‌هزار زندانی پاکستانی فقط در زندان السویحان ابوظبی به‌سر می‌برند

منبع: هندوستان تایمز/ ترجمه: شریفه عرفانی

به نظر می‌رسد روابط میان پاکستان و امارات در هفته‌های اخیر به‌شدت رو به وخامت است، به‌ویژه پس از انتقاد عمران خان؛ نخست‌وزیر پاکستان از رسمی‌شدن روابط امارات با اسراییل، منابع خواستند که ناشناس بمانند.

وخامت اوضاع نه‌تنها در بازداشت فعالان پاکستانی طرفدار فلسطین در امارات متحدۀ عربی، بل در دستگیری سایر اتباع پاکستانی ساکن این کشور که گاهی به خاطرجرم‌های جزیی رخ داده، خود را نشان داده است. افرادی گفتند که حدود ۵۰۰۰زندانی پاکستانی فقط در زندان السویحان ابوظبی به‌سر می‌برند.

به احتمال زیاد امارات متحده عربی می‌تواند برای شهروندان پاکستانی که به دنبال کار مایل به سفر به امارات هستند، مقررات سخت‌تری برای ویزا وضع کند. هندوستان تایم می‌داند که اتباع پاکستان برای تمدید مجوزهای اقامت دچار مشکل شده‌اند و احتمال دارد اخراج شوند، گرچه هیچ گزارشی از اقدامی‌ گسترده در این زمینه گزارش نشده است.

هندوستان تایمز همچنین می‌داند که غلام دستگیر، سفیر پاکستان در ابوظبی، اخیرا با رهبران ارشد تشکیلات حاکم در امارات متحده عربی در این زمینه ملاقات کرده، اما به او گفته شده که در این موضوع دخالت نکند.

جالب توجه است، اگرچه عامل اصلی می‌تواند اظهارات خان باشد، اما به نظر می‌رسد برخی از اقدامات امارات متحده عربی با یافته‌های تحقیق در مورد حمله سال۲۰۱۷ در قندهار که در آن پنج دیپلومات امارات متحده عربی کشته شده‌اند نیز دلیل دیگری برای وخامت روابط باشد. افرادی که در بالا به گفته‌هایشان استناد شده، گفتند که بازرسان امارات متحدۀ عربی متوجه شده‌اند که شبکۀ حقانی پشت این حمله بوده‌‌ و آی.اس.آی پاکستان نیز به‌طور مستقیم در این ماجرا نقش دارد. در آن زمان، اسلام‌آباد در واکنشی فوری، ایران را در این حمله مقصر خواند.

تحولات روابط امارات و پاکستان را باید در چارچوب روابط عربستان با پاکستان مشاهده کرد. افراد آگاه در این رابطه افزودند که تلاش‌های اسلام‌آباد برای همراه کردن کشورهای غرب آسیا با خود در زمینۀ روابطش با دهلی نو در هر دو کشور به خوبی پیش نرفته است.

شاه‌محمود قریشی، وزیر خارجۀ پاکستان در ماه اگست به سازمان همکاری اسلامی ‌(OIC) به رهبری عربستان هشدار داد که اگر جلسۀ شورای وزیران خارجه OIC را برای بحث در مورد لغو مادۀ ۳۷۰هند در جامو و کشمیر تشکیل ندهد، پاکستان خواستارتشکیل جلسه‌یی از کشورهای اسلامی ‌خواهد شد که در مورد مسالۀ کشمیر در کنارش باشند.

عربستان سعودی و پاکستان نیز درگیر مذاکراتی جدی برای بازپرداخت بدهی هستند. در سال ۲۰۱۸ زمانی که اسلام‌آباد با بحران حساب‌های جاری رو به رو بود، سعودی‌ها بستۀ ۶٫۲میلیارد دالری پاکستان را تمدید کرده بودند که شامل ۳میلیارد دالر وام و نفت بابت پرداخت‌های معوق به ارزش ۳٫۲میلیارد دالر بود. ریاض علاوه بر درخواست وام‌ها، تسهیلات اعتبار نفت را که به پاکستان اعطا شده بود، مسدود کرده است.

در این اواخر عربستان از سفارت پاکستان در ریاض خواسته که هیچ رویداد عمومی‌ برای بزرگ‌داشت آنچه «روز سیاه کشمیر» (۲۷اکتوبر) خوانده‌ می‌شود، برگزار نکند.

بدتر شدن روابط با امارات و عربستان سعودی باید برای پاکستان نگران‌کننده باشد، کشوری که سال‌هاست با حمایت کشورهای غرب آسیا سر پا مانده‌، همین حمایت است که علی‌رغم وجود شواهد کافی در زمینۀ پرورش گروه‌های تروریستی و استفاده از آن‌ها برای دست‌یابی به اهداف خود  از انزوای پاکستان جلوگیری کرده ‌است.

از دست دادن حمایت از این کشورها نه‌تنها از نظر اقتصادی به پاکستان آسیب می‌رساند، بل ممکن است حتی در جهان اسلام نیز دوستان زیادی را از دست بدهد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
preload imagepreload image