گزارش

یونیسف: ۷٫۵میلیون کودک درافغانستان ازتعلیم باز می‌ماند

 

یونیسف: ۷٫۵میلیون کودک در افغانستان در پهلوی ۳٫۷میلیون طفلی که پیش از این شامل مکتب نبوده‌اند ، در دوران کرونا فرصت تعلیم را از دست می‌دهند.

صندوق حمایت از اطفال ملل متحد (یونیسف) با نشر خبرنامه‌یی از دولت‌ها خواسته تا بازگشایی مکاتب را در اولویت کاری خود قرار دهند. دولت‌ها باید همۀ اقدامات مقتضی را جهت مصون‌سازی هرچه بیشتر صنف‌ها و پیش‌گیری از بسته‌شدن دوبارۀ مکاتب در سراسر کشور انجام دهند.

بر اساس یافته‌های این گزارش، شمار شاگردان متأثر شده از بسته‌شدن مکاتب به دلیل شیوع کرونا در ماه نومبر (عقرب) ۳۸درصد افزایش یافته و صدمات فراوانی به پیشرفت در یادگیری و رفاه نود میلیون متعلم دیگر در سطح جهان وارد نموده است.

بنابر معلومات جمع‌آوری شده توسط یونسکو، از اول دسمبر امسال، صنف‌های درسی برای تقریباً ۱نفر در هر ۵متعلم در سطح جهان یا به عبارت دیگر، برای ۳۲۰ملیون نفر بسته شده که نشان می‌دهد این رقم از ۲۳۲نفر در اول نومبر، نزدیک به ۹۰میلیون افزایش یافته است. در مقابل، در ماه اکتوبر (میزان) تعداد متعلمان متأثرشده از بسته‌شدن مکاتب، تقریباً سه برابر کاهش یافته بود.

این گزارش به نقل از رابرت جنکینز (Robert Jenkins) ، رییس جهانی بخش آموزش یونیسف آورده است: «با وجود همۀ چیزهایی که دربارۀ کرونا، نقش مکاتب در انتقال آن و اقدامات مناسب برای مصون نگاه داشتن اطفال در مکاتب آموخته‌ایم، بازهم در مسیر نادرست حرکت می‌کنیم و این کار را بسیار سریع هم انجام می‌دهیم.»

وی افزوده است: «شواهد نشان می‌دهد که مکاتب عامل اصلی این همه‌گیری نیستند. با این همه، شاهد روندی هشداردهنده هستیم که در آن دولت‌ها بار دیگر بسته شدن مکاتب را به جای آخرین راه حل، به عنوان نخستین راهکار مدنظر قرار می‌دهند. در برخی موارد، این کار به جای آنکه به طور نوبتی از یک اجتماع به اجتماع دیگر انجام شود، به شکل یک دفعه در سطح ملی صورت می‌گیرد. در نتیجه، اطفال کماکان از پیامدهای ویرانگر آن بر یادگیری، سلامتی ذهنی و جسمی و مصونیت خود رنج می‌برند.»

یافته‌های یونیسف نشان می‌دهد که با بسته شدن مکاتب، خطر محروم شدن از آموزش و از دست رفتن سیستم حمایوی، مصونیت و غذا برای اطفال هموار می‌شود و بیشترین تاوان متوجه اطفال منزوی می‌شود که احتمال ترک تعلیم‌شان نسبت به اطفال دیگر بیشتر است.

از آنجا که میلیون‌ها طفل بیشتر از نه ماه از صنف‌های خود بیرون باقی می‌مانند و بسیاری دیگر نیز در شرایط نامناسبی هستند، یونیسف از این هراس دارد که بسیاری از مکاتب بیهوده بسته شده و تدابیر مورد نیاز و کافی برای مصون ساختن مکاتب در برابر کووید نوزده (کرونا) روی دست گرفته نشده است.

در نتیجه ۷٫۵میلیون طفل در افغانستان در پهلوی ۳٫۷ میلیون طفلی که پیش از این شامل مکتب نبوده‌اند، مجال تعلیم در مکاتب در جریان همه‌گیری کووید۱۹ (کرونا) را از دست می‌دهند.

یک مطالعۀ جهانی که به تازگی در ۱۹۱ کشور انجام شده، نشان می‌دهد که هیچ پیوندی میان وضعیت مکتب و میزان ابتلا یا مصاب شدن به کووید۱۹(کرونا) در جامعه وجود ندارد. یونیسف با داشتن شواهدی اندک مبنی بر این که مکاتب، میزان انتقال بیماری را افزایش می‌دهند، از دولت‌ها می‌خواهد تا بازگشایی مکاتب را در اولویت قرار دهند و همۀ کارها و اقدامات مناسب برای مصون‌سازی آنها تا جای ممکن را انجام دهند.

بر اساس گزارش یونیسف، برنامه‌های بازگشایی مکاتب باید دربرگیرندۀ افزایش دسترسی به تعلیم، از جمله آموزش از راه دور، به‌ویژه برای گروه‌های حاشیه‌نشین باشد. نظام‌های تعلیمی نیز باید اصلاح شده و طوری برنامه‌ریزی گردد که در برابر بحران‌های آینده تاب بیاورند. چارچوب بازگشایی مکاتب یونیسف که به طور مشترک با یونسکو، کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان، برنامۀ جهانی خوراکه و بانک جهانی صادر شده است، سفارش‌های عملی برای مسوولان ملی و محلی ارایه می‌دهد. رهنمودها بر روی بازنگری پالیسی‌ها، نیازهای تمویلی، عملیات‌های مصون، یادگیری جبرانی، صحت‌مندی و محافظت و دسترسی به اطفال منزوی تمرکز دارد.

یلدا طاهری

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا