یونیسف از ایجاد چهارهزار صنف درسی در مناطق تحت کنترول طالبان خبر داد
راه مدنیت: سم مورت، مسوول شعبه ارتباط و مشارکت مردمی ادارۀ حمایت از اطفال ملل متحد «یونیسف»، در کابل اعلام کرد، بعد از دوسال رایزنی، گروه طالبان موافقت کرد که چهارهزار صنفهای درسی را در مناطق تحت کنترول شان ایجاد شود.
خانم مورت در صفحۀ توییترش نوشت که در مورد ساختن صنفهای درسی مناطق تحت کنترول طالبان از چندی پیش صحبتها جریان داشت و به تازگی یونیسف با طالبان موافقت کرد، چهارهزار صنف آموزشی محلی را ایجاد کند.
بهگفتۀ وی، قرارست این صنفهای درسی در خانههای مردم برگزار شود.
خانم مورت تصریح کرد که در حال حاضر از چهارهزار صنف حدود ۶۸۰ آن فعال شده است.
این صنفها در هلمند، کندهار، ارزگان و فاریاب ایجاد شد.
او علاوه نمود: «کاری که ما میخواهیم با این چهارهزار صنف انجام دهیم اینست که به یکصد هزار تا یکصد و چهلهزار کودک بهشمول دختران برسیم».
مسوول ارتباط دفتر یونیسف در کابل میگوید، صنفهای درسی در مناطقی ساخته خواهد شد که دسترسی شاگردان آسان نیست و تعداد زیادی از اطفال از تعلیم محروم هستند.
وی اظهار داشت که گفتگوهای ادامه این صنفهای درسی در تطابق با نصاب تعلیمی افغانستان فعالیت خواهند کرد.
یونیسف گزارش داد که در افغانستان سهمیلیون و ۷۰۰هزار کودک از تعلیم محروم هستند. بزرگترین عامل این محرومیت عدم امنیت و خشونت روزافزون عنوان شده است.
همچنین در ادامه آمده که ۶۰فیصد اطفال محروم از تعلیم و تربیه در افغانستان دختران هستند و عوامل مانند رسم و رواجهای نادرست و محدودیتهای خانوادگی باعث محرومشدن دختران از درس گردیده است.
یونیسف با انتقاد از طرفهای دخیل در جنگ ۴۰ساله افغانستان گفت که در رابطه با محافظت از اطفال وظایف اصلی خود را انجام ندادهاند.
گروه طالبان تاکنون در مورد گفتههای یونیسف واکنش نشان نداده است.
این در حالیست که بر اساس ارقام سازمان ملل متحد، میان سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ حدود شش و نیمهزار طفل افغان کشته شده و ۱۵هزار تن دگر زخمی شدهاند.