اسلایدشوتحلیل

کرونا و توسعه خدمات آنلاین

*سعادت‌شاه موسوی

بحران جهان‌گیر کرونا، نظم دنیا را به‌هم ریخته است. اقتصاد جهانی میلیاردها دالر صدمه دیده و در هراس چگونگی جبران این زیان بزرگ است. قدرت‌های جهانی در بلوک شرق و غرب در مواجهه با بیماری زمین‌گیر شده‌اند. بدون شک دیر یا زود کرونا نابود می‌شود، اما اثرات اقتصادی و مالی آن برای مدتی طولانی باقی خواهد ماند.

تعطیل‌شدن جهان و کاهش کسب‌وکار، چرخۀ تولید و صنعت را از کار انداخته است. از جهت دیگر آموزش ابتدایی و عالی در مقیاس بزرگ متوقف شده، این چیزی‌ست که زیان آن به مراتب بیشتر و سنگین‌تر از صدمات اقتصادی به آینده بشر است. این امر کشورها و مراکز آموزشی و علمی را بر آن داشته که در مورد خدمات و آموزش آنلاین بیشتر بیندیشند.

در چند ماهی که کرونا مردم جهان را به انزوا فراخوانده، محیط زیست و آب‌وهوا چهره عوض کرده‌اند. تعطیلی شرکت‌های بزرگ تولیدی، توقف وسایط و پروازها به پاکیز‌گی محیط زیست افزوده است. این چرخش مثبت محیط زیست، نظریه‌پردازان را بر آن می‌دارد که به جهان پس از کرونا فکر کنند؛ جهانی که ازدحامی کم‌تر و پاکی و تازگی بیشتر داشته باشد. بحث خدمات آنلاین و آموزش مجازی کمک می‌کنند که این مهم تا حدودی تحقق پیدا کند و انسان معاصر به توسعه پایدار اهمیت بیشتری قایل شود.

امروزه روابط عمومی سنتی در دنیای ارتباطات کنونی پاسخگوی نیازهای سازمان‌ها نبوده و بدون استفاده از شیوه‌های نوین و ارتباطی و الکترونیکی و علوم مرتبط با فناوری اطلاعات نمی‌توان به‌موفقیت قابل توجهی دست یافت. بنابراین ارتباطات به سرعت به‌سمت استفاده ازفناوری اطلاعات و ارتباطات پیش می‌روند. تغییرات شگرف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (شامل ایجاد سازمان‌ها و دولت‌های الکترونیک، گسترش قلمرو نفوذ اینترنت در سراسر جهان، ظهور پایگاه‌های مختلف اینترنتی، رسانه‌های جدید، شبکه‌های گسترده اجتماعی، توسعه وبلاگ‌ها، نشریات الکترونیکی و سایر روش‌های استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات) زمینۀ مناسب برای توسعه و تنوع‌بخشی به روش‌های خدمات‌رسانی را فراهم آورده است.

در عصر کنونی که عصر ارتباطات نام گرفته، سرعت انتقال داده و اطلاعات حرف نخست را می‌زند. بنابراین الکترونیکی کردن وظایف امری مهم است. شیوهای جدید ‌با بهره‌گیری از حداقل نیروی انسانی و هزینه، یک سیستم خدمات‌رسانی پرسرعت و با دامنه تاثیرگذاری و کارآیی بیشتر به‌وجود آورده‌اند و کارکنان با بهره‌گیری از ابزار الکترونیک ، سازمان و نهادها را در جهت نیل به اهداف برنامه‌ریزی شده سوق می‌دهند تا پل ارتباطی مردم ومسوولان مستحکم‌تر و قابل اطمینان‌تر شود.

همچنین استفاده از فناوری‌های اطلاعات و تنوع ابزارهای الکترونیکی نه تنها باعث از بین رفتن موانع فیزیکی ارتباط بین مخاطبان و سازمان‌ها شده، بل با ساده نمودن روش های ارتباطی، بر حسن ارتباط آنان نیز افزوده است.

با توجه به روند فزاینده استفاده از فناوری اطلاعات در هزاره سوم و گسترش روزافزون این فناوری در همه سطوح زندگی افراد می‌توان چنین نتیجه گیری کرد که سازمان‌ها و شهروندان ناگزیر از توجه و اهمیت دادن به فضای مجازی هستند.

توسعه خدمات انترنتی و فن‌آوری مدرن، دست‌آورد مهم قرن حاضر است. در این عصر کرونایی که دست بشر زیر چکش تهدید و قرنطین است، باید از اینترنت و فناوری مدرن بیشترین استفاده صورت گیرد.

 می‌دانیم که در بلندمدت گرمایش زمین و آلودگی هوا، بحرانی بزرگ‌تر از کرونا هستند، با توسعه خدمات آنلاین می‌توان میزان ازدحام ترافیک جهانی را کاهش داد. انکشاف صنعت آموزش آنلاین در کنار آن یک گام به‌جلو و کاهش‌دهنده مصارف است.

انسانی که از تن‌آسایی و تنبلی رهایی ندارد، قبل از کرونا به‌صورت جدی به مساله توسعه خدمات آنلاین فکر نمی‌کرد، اما حالا که ناگزیر است، باید تهدید را به فرصت طلایی تبدیل کند و بانک‌داری آنلاین، کار از راه دور و آموزش آنلاین را به‌صورت فراگیر هسته‌گذاری کند. این اقدامات ضمانت‌گر پاکیزگی هوا و کاهش ازدحام و مصارف حمل‌ونقل خواهد بود.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا