خبر

منظوری 2100 پروژه به ارزش 345 میلیارد افغانی

یما یاری، رییس اداره تدارکات ملی می‌گوید که از بدو تاسیس کمیسیون تدارکات ملی تاکنون ۲۱۰۰ پروژه به ارزش ۳۴۵ میلیارد افغانی منظور شده است.

آقای یاری امروز چهارشنبه در نشستی خبری در کابل گفت که فعالیت‌های این اداره باعث شده بیش از ۱۸ میلیارد افغانی در عقد این قراردادها صرفه‌جویی صورت بگیرد، او اما نگفت که این صرفه‌جویی مربوط به چه مدت زمانی است.

براساس گفته‌های او، هم‌اکنون حدود ۱۹ درصد تولیدات ناخالص داخلی و نزدیک به ۵۰ درصد بودجه ملی از مجرای تدارکات عامه به مصرف می‌رسد.

او با تاکید بر اینکه ما می‌خواهیم اداره تدارکات ملی را به عنوان یک عامل اقتصادی در کشور تبدیل کنیم؛ یادآور شد که يكي از مهم‌ترين اولويت‌ها نزد حكومت، اصلاح نظام تداركات براي مبارزه با فساد است.

رییس اداره تدارکات ملی هم‌چنین افزود که این اداره با جذب جوانان فعال تلاش جدی برای مبارزه با فساد اداری دارد و تا کنون توانسته بیش از ۱۰۰ شرکت خصوصی را به‌دلایل جعل، تزویر اسناد و ارایه معلومات غلط به دولت، شامل فهرست سیاه کند.

او در ادامه گفت که مالکان این شرکت‌ها، به دلیل جرم‌هایی که انجام داده‌اند به دادستانی کل معرفی می‌شوند.

این گفته‌ها در حالی از سوی رییس اداره تدارکات ملی مطرح می‌شود که همواره این اداره مورد انتقاد برخی از اعضای مجلس نمایندگان و مردم قرار دارد.

برخی از نمایندگان مجلس می‌گویند که در حال حاضر فقط چند شرکت محدود توانایی برقراری ارتباط و دریافت معلومات از اداره تدارکات ملی را دارد، چون در قدم اول دسترسی برای همه به اداره تدارکات ناممکن است و در قدم دوم، ایجاد محدودیت‌های بازدارنده و ناموجه از طرف این اداره جلو دسترسی همگانی شرکت‌های بی‌واسطه و بی‌رابطه را محصور ساخته است.

اما رییس اداره تدارکات ملی با انتقاد از خبرنگاران گفت که پرسش‌ها را بدون سند مطرح نکنند و ادامه داد که این گفته‌ها مربوط به کسانی است که نتوانسته‌اند در روند اداره تدارکات موفق شوند.

برخی از شرکت‌های ساختمانی نیز مدعی هستند شرکت‌هایی که به حلقه‌های ارگ ریاست جمهوری نزدیک هستند با تبانی به پروژه‌ها دست می‌یابند. آنان می‌گویند که معیارهای برنده شدن در داوطلبی پیش از برگزاری کمیسیون به شرکت‌ها داده می شود.

یما یاری اما به صورت مشخص این تبانی‌ها را نپذیرفت، ولی گفت که در کُل در پروسه های تدارکاتی مشکلاتی وجود دارد و اداره تدارکات ملی و کمیسیون تدارکات ملی در تلاش‌اند تا این مشکلات را از میان بردارند. او گفت: «اگر بگوییم در افغانستان فساد نیست، باید این کشور گل و گلزار باشد.»

گفتنی است که اداره تدارکات ملی برای پیش‌برد امور تدارکات، با فرمان محمداشرف غنی؛ رییس‌جمهوری در چوکات اداره امور و  کمیسیونی تحت نام «کمیسیون تدارکات ملی» به ریاست خودش، و با عضویت رییس اجرایی، معاون دوم رییس جمهوری و چند تن از وزرای کابینه ایجاد شد و قرارداد‌های بزرگ حکومت افغانستان از مجرای این کمیسیون نظارت می‌گرددعلی‌رضا احمدی/ راه مدنیت

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا