خبر

وزارت مهاجرین: ادامهٔ جنگ سبب افزایش بی‌جاشدگان داخلی می‌شود

راه مدنیت: هم‌زمان با نشر گزارش ادارۀ هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) در مورد بی‌جاشدگان داخلی، سید عبدالباسط انصاری، مشاور مطبوعاتی وزارت مهاجرت و عودت‌کنندگان کشور می‌گوید که ادامۀ جنگ باعث افزایش بی‌جاشدگان داخلی در کشور گردید و اگر جنگ و خشونت ادامه یابد، شمار بی‌جاشدگان افزایش خواهد یافت.
آقای انصاری امروز پنج‌شنبه (۱۶دلو) در صحبت با روزنامه راه مدنیت گفت: «زمانی که جنگ کشور شدت یابد، طبعاً میزان بی‌جاشده‌های داخلی بیشتر می‌شود. با وجود این وضعیت، اما میزان بی‌جاشدگان در سال جاری خورشیدی نسبت به سال ۱۳۹۸کاهش پیدا کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد که گفتگوهای صلح به‌نتیجه برسد و خشونت‌ها کاهش و صلح پایدار تامین گردد.
او در ادامه تصریح کرد که در سال گذشته خورشیدی، حدود ۸۵هزار خانواده بی‌جاشده وجود داشت، اما در سال جاری حدود ۷۵هزار خانواده بی‌جاشده ثبت گردید که ۱۰هزارخانواده کم‌تر بی‌جا شده‌اند.
همچنین آقای انصاری تاکید کرد که در کنار جنگ و افزایش خشونت، حوادث طبیعی نیز باعث افزایش بی‌جاشدگان داخلی در کشور گردید، اما عامل اصلی و عمده، جنگ و افزایش خشونت در کشور است.
از سویی هم، ادارۀ هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد، اوچا می‌گوید با امضای توافق‌نامۀ صلح میان امریکا و گروه طالبان، اما خشونت‌ها کاهش نیافته و میزان بی‌جاشدگان در در چندین ولایت افزایش یافته است.
این اداره تصریح کرد که از بیست و پنجم ماه جنوری تا سی و یکم جنوری سال جاری حدود هفت‌هزار تن از ولسوالی‌های زدران، زازی، زرمت و سید کرم پکتیا به شهر گردیز و در ولایت کندهار، صدها تن به شهر بی‌جا شده‌اند.
بر اساس گزارش، کابل، کندهار، هلمند، ارزگان، کندز، تخار، بدخشان، ننگرهار، فاریاب، جوزجان، سرپل، بادغیس، میدان وردک، غزنی، لوگر، خوست، پکتیا، پکتیکا، هرات و فراه شامل ولایت‌هایی می‌شوند که خشونت و انفجار ماین‌ها به مردم آسیب‌رسانده.
در عین حال، وحیدالله امانی، سخنگوی اداره برنامۀ غذایی جهان یا (WFP) به رسانه‌ها گفته که تقریباً نیم نفوس افغانستان مصونیت غذایی ندارند، از این میان بی‌جاشده‌ها بیشتر به مواد خوراکی نیاز دارند.
آقای امانی می‌افزاید که آخرین ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که در افغانستان ۱۶.۹میلیون نفر با عدم مصونیت غذایی رو‌به‌رو هستند که از این میان ۵.۵میلیون نفر با عدم مصونیت شدید غذایی مواجه می‌باشند.
طبق گفته‌های وی، اداره برنامه غذایی جهان برنامه دارد که در سال ۲۰۲۱ میلادی ۱۳میلیون نفر را تحت پوشش کمک‌های خود قرار دهد و در قدم اول توجه و تمرکز این اداره بیشتر روی ۵.۵میلیون نفر است.
این‌ در حالی‌ست که بی‌جا شده‌ها عمدتاً به ابتدایی‌ترین سهولت‌های زندگی از جمله خدمات صحی، آب پاک آشامیدنی، آموزش و کار دسترسی ندارند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا