مقاله

فنلند خوشحال‌ترین کشور جهان

بنا به گزارش سازمان ملل، فنلند با وجود زمستان طولانی، به عنوان خوشحال‌ترین کشور دنیا معرفی شده است. مردم بوروندی، جمهوری افریقای مرکزی، سودان جنوبی، تانزانیا، یمن و افغانستان از غمگین‌ترین مردمان دنیا به شمار می‌روند.

گزارش خوشحالی در دنیا که روز چهارشنبه نشر شد، فنلند را در میان ۱۵۶کشور دنیا به‌عنوان بهترین محل زندگی انتخاب کرده است.

به گزارش دویچه‌وله، کشورهای فنلند، ناروی، دنمارک، آیسلند و سویس به عنوان پنج کشور برتر دنیا برای زندگی انتخاب شده‌اند. در گزارش سازمان ملل متحد میزان خوشحالی یا خوش‌بختی براساس عواملی مانند طول عمر، حمایت اجتماعی، آزادی و فساد تعیین شده است.

آلمان در این گزارش، جایگاه پانزدهم را از آن خود کرد، ایالات متحده امریکا و بریتانیای کبیر در جایگاه هجدهم و نوزدهم قرار گرفتند.

بدترین کشورهای دنیا برای زندگی بوروندی، جمهوری افریقای مرکزی، سودان جنوبی، تانزانیا و یمن به شمار می‌آیند. افغانستان در این لیست از میان ۱۵۶کشور در جایگاه ۱۴۵ قرار گرفته است.

در گزارش امسال سازمان ملل متحد، مساله خوشحالی مهاجران نیز در این رده‌بندی در نظر گرفته شده است و فنلند که محل زندگی حدود ۳۰۰هزار خارجی است، یک بار دیگر از این جهت نیز در صدر قرار گرفته است.

جان هلی ول که در نوشتن این گزارش نقش داشته و در دانشگاه بریتیش کلمبیا مقام پروفسور را دارد، گفت: «جالب توجه‌ترین یافته در این گزارش همخوانی خوشحالی مهاجران با افراد بومی است.»

بخش‌هایی از فنلند در طول زمستان از نور خورشید برای ۵۱ روز متوالی محروم است.

او گفت، در ده کشوری که به عنوان خوشبخت‌ترین کشورهای دنیا انتخاب شده‌اند، مهاجران نیز در آن جا بسیار خوشبخت هستند، اما این مساله فقط در مورد ده کشور نخست صدق می‌کند.

آلمان که در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ شاهد آمدن صدها هزار مهاجر بود، در رابطه با خوشبختی مهاجران در جایگاه بیست و هشتم قرار گرفت.

از زمانی که نخستین گزارش کشورهای خوشحال دنیا در سال ۲۰۱۲ نشر شد، کشورهای شمال اروپا در صدر قرار داشته‌اند. برنده سال گذشته ناروی بود. در سال ۲۰۱۶ دنمارک در صدر این لیست قرار گرفت.

ایالات متحده امریکا که هیچ‌گاه در لیست ده کشور برتر دنیا از نظر خوشبختی نبوده، در مقایسه با گزارش سال گذشته چهار جایگاه دیگر تنزل کرده است.

جفری ساکس، یک اقتصاددان امریکایی که در نوشتن این گزارش سهم داشته می‌گوید: «ایالات متحده امریکا در لیست کشورهای خوشبخت تنزل کرده است. این مساله تا اندازه‌یی به ادامه مشکل همه‌گیر چاقی بیش از حد، اعتیاد به مواد مخدر و افسردگی‌هایی ارتباط  دارد که معالجه نمی‌شود.»

وایکینگ از بنیاد تحقیق راجع به خوشبختی گفت که ایالات متحده امریکا شاهد کاهش «اعتماد، سخاوت و حمایت اجتماعی است. این‌ها از جمله عواملی هستند که خوشبختی مردم برخی از کشورها در مقایسه با دیگران را نشان می‌دهند.»

گزارش سالانه در آستانه روز خوشبختی نشر شد که به تاریخ ۲۰ مارچ می‌باشد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا