خبر

عمران خان: با نمایندگان گروه طالبان افغانستان دیدار می‌کنم

عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان در جریان سخنرانی در موسسه صلح امریکا و پس از بازدید از کاخ سفید گفته است، اگر ترمپ نبود درگیری در افغانستان بین گروه طالبان و دولت این کشور می‌توانست دو دهه دیگر هم ادامه داشته یابد. گروه طالبان نزدیک به شانزده سال است که با نیروهای امنیتی افغانستان درگیر جنگ هستند.

او که در موسسه صلح امریکا  صحبت می‌کرد گفت: از خداوند بابت روی کار آمدن دونالد ترمپ به عنوان رییس جمهوری سپاس‌گزارم. اگر به خاطر سیاست‌های دولت ترمپ نبود، امریکا می‌توانست ۱۹ سال دیگر در جنگ افغانستان بماند. اگر ترمپ نبود، این جنگ می‌توانست برای ۱۹ سال دیگر ادامه داشته باشد.

وی گفت: بر این باوریم که نباید هرگز در امور داخلی افغانستان دخالت کنیم. پاکستان به تسهیل روند صلح در افغانستان می‌پردازد. خوشبختانه، امریکا هم در همین راستا است.

اظهارات عمران خان در پی دیدارش با ترمپ مطرح شد و ترمپ به خبرنگاران گفت: اقدامات متمرکز امریکا برای از میان برداشتن گروه طالبان بایستی سریع اما به شدت مرگبار باشد.

نخست‌وزیر پاکستان همچنین گفت، قصد دارد تا با سران گروه طالبان برای تسهیل روند مذاکرات صلح افغانستان دیدار کند. به زودی با نمایندگانی از طالبان برای تسهیل روند مذاکرات صلح افغانستان دیدار می‌کنم. وقتی برگردم، با سران گروه طالبان دیدار می‌کنم و تلاش خواهم کرد تا بهترین تلاشم را برای بازگرداندن آن‌ها بر سر میز مذاکرات با دولت کابل صرف کنم.

کابل همواره پاکستان را متهم کرده است که از گروه طالبان حمایت می‌کند و بسیاری از رهبران این گروه در پاکستان زندگی می‌کنند. حکومت افغانستان از پاکستان بارها خواسته است که با گروه طالبان مبارزه جدی نمایند و برای آنان اجازه ندهند که برنامه‌های تروریستی‌شان را از داخل پاکستان علیه افغانستان طراحی کنند.

گروه طالبان در دو سال گذشته هفت بار با نماینده امریکا در امور صلح افغانستان و سه بار با شماری از سران سیاسی، جهادی، جامعه مدنی و نمایندگان احزاب دیدار کردند. ظاهرا امریکا بر پاکستان فشار وارد کرده است که این کشور گروه طالبان را برای انجام گفتگوهای صلح آماده کنند.

گروه طالبان از زمان پیدایش در سال ۱۹۹۴ تاکنون از طرف‌های درگیر در جنگ افغانستان بوده‌ است و پس از تصرف افغانستان، از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ با نام امارت اسلامی حکومت کرده‌است. طالبان از آغاز حمله امریکا به افغانستان که موجب برکناری آنان از قدرت شد، با نیروهای امریکا و ناتو نیز در جنگ هستند.

از خروج نیروهای خارجی از کشور حالا جنگجویان این گروه با نیروهای امنیتی افغان درگیرند و افغانستان را اشغال‌شده عنوان می‌کنند. اعضای دفتر سیاسی طالبان در این نشست بار دیگر شروطی را برای پایان جنگ و پیوستن به روند سیاسی در افغانستان بیان کرده است.

گروه طالبان در نشست‌های صلح مسکو و دوحه تصریح کرده‌اند که صلح با شعار نمی‌تواند برقرار شود، بل به اراده واقعی نیاز دارد. این گروه خاطرنشان کرده که افغانستان اشغال ‌شده و جنگ بر این گروه تحمیل شده است اما برای برقراری صلح باید عوامل جنگ از میان برداشته شوند.

دیدار عمران خان با ترمپ و اظهارت ترمپ در مورد افغانستان واکنش‌های منفی زیادی را در افغانستان در پی داشت. اما با گفته‌های عمران خان در موسسه صلح امریکا، به نظر می‌رسد از سوی امریکا برای به نتیجه رسیدن گفتگوهای صلح تحت فشارهایی قرار گرفته باشد. آقای ترمپ به خبرنگاران گفته که «اقدامات متمرکز امریکا برای از میان برداشتن گروه طالبان بایستی سریع اما به شدت مرگبار باشد.»

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا