خبر

نمایندگان مجلس: در کنار کمیسیون‌های انتخاباتی ایستاده‌ایم

راه مدنیت: شماری از نمایندگان مجلس در نشست روز دوشنبه (22 میزان) گفتند: باید در کنار دو کمیسیون انتخابات و شکایات انتخاباتی ایستاد و از عمل‌کردهای قانونی این دو کمیسیون در برابر فشارها و خواست‌های فراقانونی نامزدان حمایت کرد. پیش از این، مسوولان کمیسیون‌های انتخاباتی گفته بودند که از سوی برخی از نامزدان انتخابات ریاست‌جمهوری زیر فشار قرار گرفته‌اند تا نتیجه را به‌گونه‌یی که آنان می‌خواهند، مدیریت کنند.

محمدعالم ساعی، نمایند مجلس گفت: ما باید از موقف کمیسیون انتخابات و کمیسیون شکایات انتخاباتی حمایت کنیم. تصمیم‌های این دو نهاد برای سرنوشت سیاسی و ثبات کشور مهم است و تصمیم‌ها باید بر مبنای قانون اساسی و قوانین انتخاباتی گرفته شود.

این دو نهاد بدون شک از سوی برخی‌ تهدید می‌شوند که نیاز نیست از آنان نام برده شود؛ تا مدیریت انتخابات به خواست و هدایت آنان انجام شود. نمایندگان مردم باید در کنار آنان ایستاده شوند تا در کار نهادهایی که عملکردشان درشرایط امروز بسیار مهم است هیچ لغزندگی به وجود نیاید.

بنیاد انتخابات شفاف افغانستان (تیفا) گفته بود که یافته‌های این نهاد نشان می‌دهد که زمینه تقلب در کمیسیون انتخابات مساعد است؛ اما کمیسیون انتخابات با رد این گزارش می‌گوید با آزادی عمل و شفافیت کامل کار می‌کند.

نعیم ایوب‌زاده، مسوول نهاد تیفا در یک نشست خبری گفت: اظهارات مبنی بر عدم تقلب و تخلف را رد می‌کنیم. با این خوش‌بینی نمی‌توانیم شفاف‌سازی کنیم و به یک نتیجه مطلوب برسیم. خواهش ما این است که موضع‌گیری واقع‌بینانه داشته باشند.

از سوی دیگر اورنگ زیب، عضو کمیسیون می‌گوید: تمام مراحل کار در این کمیسیون از سوی نامزدان انتخابات به صورت جدی نظارت می‌شود و این نهاد با استقلال و شفافیت کامل کار خود را انجام می‌دهد.

چهار روز پس از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری شماری از نامزدها، از احتمال تقلب در نتایج انتخابات ابراز نگرانی کردند. کمیسیون انتخابات اما همچنان تاکید می‌کند که آرای بدون بیومتریک معتبر نیستند. مشارکت پایین شهروندان در انتخابات ریاست‌جمهوری ششم میزان و استفاده از دستگاه بایومتریک دو عاملی است که گفته شده میزان تقلب و تخلف را پایین آورده است.

در تقویم انتخاباتی پیش‌بینی شده بود که ۹میلیون رای‌دهنده در روز انتخابات اشتراک می‌کنند، اما حضور فقط دومیلیون نفر در روز رای‌دهی، مشروعیت انتخابات را برای شهروندان کشور با پرسش‌هایی جدی روبه‌رو کرده است؛ هر چند بر اساس قانون میزان اشتراک‌کنندگان در انتخابات، مشروعیت آن را زیر سوال نمی‌یبرد.

علی‌اکبر جمشیدی نماینده دیگر مجلس می‌گوید: کمیسیون انتخابات باید از تمام کارکردهایش به شهروندان افغانستان گزارش دهد. برای رسانه‌ها مشکلات ایجاد نکند و در پیوند به هک سرور و دیتابس نیز گزارش‌های واقعی به مردم بدهند.

او هشدار داد که کم‌کاری در کمیسیون‌های انتخاباتی می‌تواند برای افغانستان بسیار خطرناک باشد و بحرانی را به وجود بیاورد که در آینده جبران آن از توان حکومت و کمیسیون بالا باشد.

براساس برنامه‌ریزی انجام شده قرار است که نتایج ابتدایی انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان ۲۷ میزان و زمان اعلام نتایج نهایی نیز۱۶ عقرب اعلام شده است.

رویاحسینی

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا