تحلیل

دست‌آورد بزرگ امنیت ملی؛ اسلم فاروقی کیست؟

دکتور کریمی

در روزهای کرونایی که جهان به‌خلوت‌گاه می‌ماند و همۀ اخبار را این هیولای وحشت‌ناک زیر شعاع قرار داده، رویدادهای دیگر کمتر دیده و مورد مداقه قرار می‌گیرند. از سوی دیگر طولانی شدن تنش‌های سیاسی، نگرانی دیگری است که سنگینی آن بر شانۀ شهروندان افتاده است.

اما در میان این هیاهوی کرونا و سیاست‌ورزی تساهل‌نامحور، نهادهای امنیتی و دفاعی کشور سخت پی‌گیر حراست از جان و مال مردم‌اند و در برابر گروه‌های تروریستی و دشمنان وطن می‌رزمند. جان‌فشانی و دست‌آوردهای نیرو‌های امنیتی را باید مورد ستایش قرار داد.

ریاست امنیت ملی که «طرح هدف قراردادن سران گروه‌های تروریستی را در ماه‌های پسین به‌صورت جدی و سازمان‌یافته روی دست گرفته»، در تازه‌ترین مورد، رهبر گروه تروریستی داعش شاخۀ خراسان را دستگیر کرده است.

نظر به گزارش‌های نشرشده، عبدالله اورکزی مشهور به اسلم فاروقی؛ رهبر گروه تروریستی داعش شاخۀ خراسان با ۱۹ تن از همکاران نزدیکش به‌شمول قاری ذاهد و سیف‌الله مشهور به ابوطلحۀ‌ پاکستانی طی یک عملیات هدفمند و پیچیده توسط نیروهای قطعات خاص امنیت ملی دستگیر شدند.

طی سالیان اخیر، بیشترین حملات خون‌بار و وحشت‌ناک را گروه داعش در افغانستان انجام داده است. حملات ضد انسانی این گروه در تبانی با سیاست و رهبری بعضی استخبارات منطقه‌‌یی به گونه‌‌یی طراح شده که در کنار وحشت‌آفرینی و خون‌ریزی مسائل مذهبی و فرقه‌‌یی را نیز دامن زده و به اماکن مقدس مردم حمله می‌کنند/کردند.

در تناسب با کشورهای همسایه، افغانستان کمترین اختلافات مذهبی را دارد، اما همسایه‌های نامهربان تلاش می‌کنند تنش‌های مذهبی را دامن بزنند؛ همان‌طور که اسلم فاروقی در اعترافات اولیه خود از ارتباطات گستردۀ سازمان‌های استخباراتی منطقه‌‌یی با گروه داعش شاخۀ خراسان پرده برداشته است.

خوب است در این مجال اشاره مختصر و اجمالی به زیست‌نامه اسلم فاروقی شود که از کجا و با چه تجربه‌‌یی به رهبری گروهی داعش شاخه خراسان رسیده است؟

طبق اطلاعات واصله به راه مدنیت، عبدالله اورکزی مشهور به اسلم فاروقی؛ باشندۀ اصلی قریه اخندزادگان منطقه اورکزی اجنسی و باشنده فعلی قریه کرخ مینه‌دره عبداخیل ولسوالی اچین ولایت ننگرهار می باشد.

وی در سال ۱۹۸۰ در قریه هوسی اورکزی اجنسی در یک خانواده مذهبی و متمول به دنیا آمده و فعلا ۴۰سال سن دارد. فاروقی فارغ‌التحصیل مدرسه گنج پشاور بوده است. به دلیل خرید و فروش زمین و وضعیت اقتصادی خود، جذب گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستانی شده و بعد به‌عنوان یکی از قوماندان‌های ارشد حکیم‌الله محسود؛ رهبر تحریک طالبان پاکستانی فعالیت خود را شروع کرد.

بر اساس اعترافات اسلم فاروقی، او بعد از کشته‌شدن حکیم‌الله محسود و شکل‌گیری گروه داعش در عراق و سوریه، با رهبر داعش در عراق و سوریه بیعت نموده است. بعد از بیعت با داعش، به دلیل روابط قدیمی که با لشکر طیبه، شبکه حقانی و تحریک طالبان پاکستانی داشته، به‌عنوان حلقۀ وصل و مسوول هماهنگی میان لشکر طیبه و شبکۀ حقانی با داعش شاخۀ خراسان برای پیشبرد اهداف سازمان‌های استخباراتی منطقه‌یی تعیین گردیده است.

وی بعد از آن، به‌عنوان مسوول نظامی داعش در شهر پشاور و قومندان گروه داعش مستقر در درۀ عبدالخیل ولسوالی اچین ولایت ننگرهار فعالیت داشته که بعد از کشته‌شدن ابوسعید باجوری و بعد از ناکامی مولوی ضیاءالحق مشهور به ابوعمرالخراسانی در اداره و مدیریت داعش شاخه خراسان، به‌عنوان ششمین رهبر داعش شاخۀ خراسان توسط سازمان‌های استخباراتی منطقه‌یی تعیین گردید.

وی در اعترافات خود افزوده که مسوول جلب و جذب گروه تروریستی داعش در پاکستان بوده و بعد از کشته‌شدن رهبران داعش توسط نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان به ترتیب شیخ عبدالرئوف خادم (۱۳۹۳)، حافظ سعید اورکزی (۱۳۹۵)، شیخ عبدالحسیب لوگری (۱۳۹۶)، ابوسعید باجوری(۱۳۹۷) و ابوعمرالخراسانی به دلیل ناتوانی عزل و وی رهبری گروه داعش در افغانستان را به عهده گرفت. این‌که در روزهای آتی ریاست امنیت ملی کشور از اعترافات اسلم فاروقی به چه سرنخ‌های دیگر بازی استخبارات منطقه دست می‌یابد باید صبوری کرد.

اما حقیقت مساله این است در شرایط کنونی که سطح رهبری حکومت گرفتار مسائل سیاسی است، ‌بازی قدرت‌خواهی آنان را از حمایت و ترغیب نهادهای امنیتی دور نگه داشته است. نهادهایی که با روحیه‌بخشی و پشتیبانی رهبران حکومت کارشان نضج می‌گیرد و استحکام پیدا می‌کند.

با این حال اما سربازان امنیت ملی با تلاش قهرمانانه، در روزهایی اسلم فاروقی و جمعی از اطرافیانش را دست‌گیر کرد که مردم تشنۀ اخبار خوش و امیدوارکننده‌اند.

از سوی دیگر، این دست‌آورد بزرگ امنیت ملی، حاوی پیام و تلنگری قوی است به سازمان‌های استخبارات منطقه که هر طرح و برنامۀ ویرانگری که برای میهن ما داشته باشند، توسط کادر امنیتی مهار و برانداز می‌شود. کشته‌شدن پی هم سران داعش نشان از بیداری و مبارزه صادقانه نیرو‌های امنیتی و دفاعی ماست.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا